سود بازرگانی واردات گوشت صفر شد
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران سود بازرگانی واردات گوشت را صفر اعلام کرد و گفت: ۲.۵ میلیون کیلوگرم گوشت در حال ترخیص از ۱۰ گمرک کشور است.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران سود بازرگانی واردات گوشت را صفر اعلام کرد و گفت: ۲.۵ میلیون کیلوگرم گوشت در حال ترخیص از ۱۰ گمرک کشور است.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، به نقل از گمرک ایران؛ مهرداد جمال ارونقی با بیان اینکه سود بازرگانی واردات گوشت به کشور صفر شد، اظهار داشت: ۲.۵ میلیون کیلوگرم گوشت در حال ترخیص از ۱۰ گمرک کشور است و برای تسهیل واردات اگر تاریخ ثبت سفارش تمام شده باشد گمرک در سریع ترین زمان ممکن نسبت به ترخیص اقدام میکند.
وی افزود: تشریفات گمرکی یک میلیون و ۱۵۵ هزار کیلو گرم از محمولههای بزرگ گوشتهای وارداتی در گمرک بندر عباس به اتمام رسیده و گمرک پیگیر اظهار مابقی این محمولهها از سوی صاحبان کالا است.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران همچنین در واکنش به نقل قولی از وزیر اقتصاد مبنی بر «کانتینرهای گوشت بدون صاحب در گمرک » اظهار داشت: وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص «بلاصاحب» یا «قاچاق» بودن این محمولهها چنین اظهارنظری نکرده است. ضمن اینکه مطابق آمار اخذ شده از منطقه ویژه بندر شهید رجائی در خصوص موجودی کانتینرهای یخچالی، در حال حاضر به تعداد ۶۱۹ کانتینر گوشت در منطقه ویژه اقتصادی شهید رجائی دپو شده است. برابر آمار استخراج شده از سوی گمرک ایران، یک میلیون و ۱۵۵ هزار و ۸۸۶ کیلوگرم از این محمولهها طی ۱۹ فقره اظهارنامه واردات قطعی به گمرک شهید رجایی اظهار شده و تشریفات این اظهارنامهها در مسیر سبز و خارج از نوبت انجام و در مرحله صدور پروانه الکترونیکی یا خروج شبانهروزی از گمرک هستند.
اورنقی با بیان اینکه قسمت اعظم این محمولهها هنوز به گمرک اظهار نشده است و موضوع عدم اظهار کالا به گمرک، انجام تشریفات گمرکی و خروج کالا در دست بررسی است، ادامه داد: طبق بررسیهای اولیه صورت پذیرفته از سوی گمرک شهیدرجایی و تماس با صاحبان کالا، مشکلات بانکی و یا عدم صدور قبض انبار، علت عدم اظهار کالا به گمرک عنوان شده است. این امر در حالی است که در جلسه بین گمرک ایران و بانک مرکزی، مرجع مذکور قویا این موضوع را رد کرده است. از سوی دیگر همزمان با تخلیه کالا در اماکن متعلق به مرجع تحویلگیرنده مانند سازمان منطقه ویژه بندر شهید رجایی قبض انبار صادر میشود.
معاون فنی گمرک ایران در ادامه اعلام کرد: با توجه به اینکه وفق مفاد تبصره ۴ ذیل مادۀ ۲۴ قانون امور گمرکی، تعیین مهلت کالا در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی براساس ضوابط قانونی مناطق مذکور در اختیار سازمانهای مسئول این مناطق است و با عنایت به اینکه کالای ذکر شده از جمله کالاهای اساسی گروه یک کالائی است که مورد نیاز کشور است، از اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان درخواست شده به قید فوریت و در اسرع وقت اقدامات صورت پذیرفته در این خصوص را جهت گزارش نهایی موضوع به رئیس کل گمرک ایران و نیز وزیر امور اقتصادی و دارائی و متعاقبا دولت، به گمرک اعلام کند.
وی افزود: چنانچه صاحبان کالاهای مذکور مشکلاتی از جهت اظهار کالا به گمرک دارند به قید فوریت به گمرک شهید رجایی یا گمرک ایران مراجعه و مشکلات خود را عنوان نمایند تا تدابیر لازم جهت اظهار این کالای اساسی به گمرک صورت پذیرفته و ترتیب انجام تشریفات گمرکی و ترخیص شبانهروزی کالا و متعاقب آن توزیع آن در بازار فراهم شود.
منبع: مهر