خوب و بد عرضه اولیه از نگاه مردم / عرضه اولیه بازار خرابکن است؟
اعلام خبر عرضه اولیه جدید برای فردا، اعلام قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس بر اساس ۷۰ درصد قیمت CIS از سوی وزیر صمت، گلایه روحانی از سیاهنمایی و عملیات روانی تخریبی در بورس، طرح استیضاح وزیر اقتصاد و آغاز پذیرهنویسی نخستین ETF کشاورزی سیگنالهای مثبت و منفی بود که هر یک تاثیر متفاوتی در بازار بورس داشت
ساراصفاری-طی روزهای اخیر تلاش برای تزریق اعتماد مردم به بورس با دادن سیگنالهای مثبت از سوی مسئولان افزایش داشته و گویا تابلوی بورس نیز به این سیگنال ها توجه اندکی نشان داده است.
به گزارش تاریخ ما در حالی که سهامداران با خبرهای ضد و نقیضی از هر سو احاطه شدهاند و با وجود تلاشهای دولت برای رونق بخشیدن به بورس و برگرداندن اعتماد مردم، واکنش مخاطبان به سیگنالهای اشاره شده متفاوت است. عدهای یکدیگر را تشویق به نخریدن میکنند، برخی کاملا از بورس ناامیدند و عرضههای اولیه را باعث خرابی بازار میدانند و بعضی دیگر نیز معتقدند عرضه اولیه به متعادل شدن بورس کمک میکند. در ادامه نظرات مخاطبان سرویس اخبار تاریخ ما را میخوانیم؛
حقیقیها، متحد شویم
«تا سال ۱۴۰۰ هیچ عرضه اولیهای نمیخواهیم»
«بخریم که چی بشه، عرضههای اولیه قبلی چه سودی داشته، همه ضرر، بورس شده کلاهبرداری از سهامدار.»
« لطفاً در خرید عرضه اولیه شرکت نکنید، چرا ما باید عرضه اولیه بخریم وقتی که قیمت سهامهای خودمون کمتر از عرضه اولیه شده و بعضی از عرضههای اولیه حتی از قیمت اولیه که به ما فروخته شده پایینتر آمدند. بیایید به خودمون احترام بگذاریم و در خرید هیچ عرضه اولیهای شرکت نکنیم»
«دژپسند نزدیک استیضاحش آمده یه عرضه اولیه کوچک ارائه کرده تا با مشارکت بالای حقیقیها به مجلس بگه اعتماد به بورس وجود دارد عزیزان خواهشا بخاطر بهبود شرایط بورس عرضه اولیه را نخریم و قدرت حقیقیها را به رخ مسئولان و حقوقیها بکشیم.»
«مگه ضررهایی که به مردم زدید فراموش شده، که حالا عرضهی اولیه می فروشید. اول ضررهای مردم را جبران کنید، عرضهی اولیه ارزانی خودتان»
عرضه اولیه، بازار خراب کن
« عرضه اولیه داره بازار رو خراب میکنه و مردم بازار خراب کن نمیخوان»
«عرضه اولیه تاثیر منفی بر بقیه سهامها دارد و وقتی عرضه شود چه بخریم و چه نخریم بر بورس تاثیرگذار است حتی اگر هیچکس نخرد!»
«عرضه اولیههایی که تعداد سهم بسیار کمی به سهامدار تعلق میگیرد جدا از سود بسیار ناچیز و توهین به شعور سهامداران، ضربه بسیار منفی به بازار سرمایه میزنند. میلیاردها تومان از بازار سرمایه را درگیر صف خرید خودشون میکنند پولی که میتوانست در نمادهای دیگه وارد شود»
« عرضههای کوچک برای دولت نون خوبی داره، مثلا همین ۳۰ میلیون سهم سپیدار که قرار است عرضه شود کارمزد خرید در سقف قیمتش میشود حدود ۷۰۰ میلیون تومن، دولت هم طبق درصد مشخص مالیاتش رو میگیرد، به من و شما هم ۶ یا ۷ تا سهم میرسه که با سودش پول اینترنتی که مصرف کردیم هم نمیشه، به همین سادگی.»
«بورس یک فرصت طلایی برای تولید و ساخت کشور بود که شماها یکبار مصرف استفاده کردید و تمام شد رفت.یکی از پایههای اقتصاد کشور فرو ریخت»
با وجود نوسانات بازار بورس طی ماههای اخیر اما برخی مخاطبان تاریخ ما به سرمایهگذاری در آن امید دارند:
آگاهی، قدرت حقیقی است
«در این عرضه اولیه هر چی سود بده من میخرم چه بیست تومن چه بالاتر. من نیومدم تو بورس با توهم معامله کنم. سهام رو به وقتش میخرم به وقت هم میفروشم. اگه واقعا بورس به درد نمیخوره بفروشید و خداحافظی کنید.»
«بهترین کار ممکن را انجام دادند توقف عرضه اولیه ها اشتباه بود . عرضههای کوچک باید ادامهدار باشد چون به متعادل شدن بورس کمک میکند. بورس باید روال طبیعی خودش را ادامه دهد از عرضههای سنگین باید اجتناب شود که بازار تعادلش را از دست ندهد»
«حجم نقدینگی در بورس هر روز کمتر می شود اگر میخواهید کمتر ضرر کنید سمت شرکتهای کوچکتر برید. این حجم نقدینگی جوابگوی این همه شرکت بزرگ شاخصساز نیست فرار نقدینگی از شاخصسازا بسیار بالاست.»
عرضه اولیه حال خوب کن
«همین عرضههای اولیه است که حال کلی بورس را خوب می کند و امید میدهد بخصوص برای کسانی که در این بازار پرتلاطم حرفهای نیستند»
و اما عده زیادی از سهامداران حقیقی علت نوسانات بازار بورس را شرکتهای حقوقی میدانند و این مخاطب ما معتقد است:
«حقوقی هم یکی مثل شماست اومده تو بورس پول دربیاره نقدینگی شرکتشو تضمین کنه امضا نداده که بیاد صدقه بده یا صفها رو جمع کنه یا سهام بفروشه هر کس با منفعت خودش تو بازار کار میکنه اصل بازار هم همینه، اونی که بیشتر پول و سهام داره، سهام شرکتهای کوچیک رو میخره این اصل بازار در کل دنیا است، اگر حقوقی کمه یا نقدینگی نیست صف خرید و فروش دارید به علت تعداد کم حقیقی هست و پول در گردش بورس»
آخرین اخبار بورس را در صفحه اختصاصی بورس سرویس اخبار تاریخ ما بخوانید.