امسال طغیان آنفلوآنزا نداریم
رییس سازمان دامپزشکی گفت: از نیمه سال گذشته برای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که تلفات زیادی در سالهای گذشته از جمعیت طیور کشور گرفت، برنامه داشتیم و همانند پارسال معتقدیم که این بیماری هماکنون تحت کنترل است و امسال طغیانی نمیشود.
علیرضا رفیعیپور در نشست خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره وضعیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و اینکه با توجه به عدم همکاری برخی از کامیونداران برای انتقال خوراک مرغ آیا احتمال شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و طغیانی شدن این بیماری در سال جاری وجود دارد یا خیر؟ گفت: اقدامات بسیاری از سال گذشته در بیش از ۶۲۰ کانون شناسایی شده در کشور در راستای کنترل و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام شد که در یک مورد آن میتوان به معدوم سازی حدود ۲۰ میلیون قطعه طیور مبتلا به این بیماری و جایگزین کردن بیش از این تعداد در سالنهای پرورشی اشاره کرد.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی با بیان اینکه هم اکنون مشکلی در زمینه پرورش مرغ تخمگذار و تولید تخم مرغ وجود ندارد، گفت: تولید تخم مرغ در سال جاری به بیش از ۹۰۰ هزار تن رسیده که با نیاز کشور برابری میکند و سال گذشته حدود ۱۵ هزار تن تخم مرغ وارد شد که عددی در مقابل تولید محسوب نمیشود. هم اکنون نیز مانند پارسال که اقدامات بهداشتی و قرنطینهای خود را آغاز کرده بودیم معتقدیم که امسال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تلفات چندانی از جمعیت طیور نخواهد گرفت و طغیانی نمیشود که البته این مسئله به همکاری همه دستگاههای متولی بخش خصوصی و دولتی در این حوزه برمیگردد.
رفیعیپور گفت: هر دستگاه و متولی در بخش خصوصی یا دولتی کم کاری کند یا در حوزه مدیریت بیماری آنفلوآنزا قصوری مرتکب شود، نام آن را اعلام میکنیم، اما امروز به غیر از دو کانون بومی هیچ موج جدیدی از بیماری آنفلوآنزا در کشور مشاهده نمیشود. حدود ۸ کانون صنعتی این بیماری مربوط به موج سال قبل این بیماری است. این موضوع نشان دهنده موفقیتآمیز بودن اقدامات صورت گرفته در حوزه مقابله کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بوده است.
رییس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه از رسانهها انتظار میرود در این زمینه حساسیت بیشتری به خرج دهند و از همه دستگاههای متولی انتظامی، امنیتی و حتی بخش خصوصی این مسئله را مطالبه کنند، تاکید کرد: در زمینه کامیونداران و نگرانیهایی که در هفته گذشته در خصوص عدم همکاری برخی از آنها برای انتقال خوراک مرغ به وجود آمده بود باید گفت که این مسئله هم از اهمیت بالایی در مدیریت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برخوردار است، چرا که سبب میشود مانند هفته گذشته مرغداران نیازهای خود را از یکدیگر تامین کنند و این مسئله خود عاملی برای شیوع و انتقال این بیماری میتواند باشد، اما این مسئله در هفته جاری حل شده است و بیش از ۷۰ درصد کامیونداران به کار خود و تردد در جادهها مشغول شدهاند که نگرانی را در این زمینه کم میکند.
نگرانی برای بیماری لکه سفید میگو وجود ندارد
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا درباره وضعیت بیماری لکه سفید میگو اظهارکرد: سال گذشته با اقداماتی که سازمان دامپزشکی و دیگر دستگاههای متولی در حوزه کنترل بیماری لکه سفید میگو انجام دادند، اولین سال موفقیتآمیزی بود که با تولید حدود ۳۴ هزار تن میگو رکورد جالب توجهی به ثبت رسید و هم اکنون نیز در حال برداشت میگو از استانهای پرورش دهنده هستیم که با استخراج آمار و برآوردهای تولید به زودی وضعیت امسال را نیز اعلام میکنیم.
رفیعیپور با بیان اینکه نگرانی بابت بیماری لکه سفید میگو وجود ندارد، تاکید کرد: رسانهها در این زمینه کمک بیشتری میتوانند انجام دهند تا با شفافیت و اطلاعرسانی بتوان در حوزه مقابله با بیماریها موفقتر عمل کرد.
رییس سازمان دامپزشکی همچنین در خصوص ظرفیت واردات واکسن و داروهای دامپزشکی، اظهارکرد: همانگونه که امروز وزیر جهاد کشاورزی در اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد، نخستین اولویت و مهمترین آن برای تخصیص ارز در بخش کشاورزی، دامپزشکی است. در سازمان دامپزشکی نیز اولین اولویت برای تخصیص ارز واکسن و دارو است.
منبع: ایسنا