دلالان، سمی برای اقتصاد زعفران
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه کشورهای هدف صادراتی زعفران حدود ۵۰ کشور است گفت: ایران بیش از ۲۰۰ تن زعفران صادر میکند، اما تعداد هدفهای صادراتی بسیار محدود است.
علی حسینی در خصوص آخرین وضعیت صادرات زعفران گفت: صادرات زعفران کشور در حال خطر است و این امر برای کشور ما که از مدعیان بزرگ زعفران جهان به شمار میرویم موضوع جالبی نیست.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی در مورد شیوههای نوین کشت وبرداشت زعفران در کشور توضیح داد: شیوههای نوین به کشاورزان زعفران در خراسان رضوی و جنوبی آموزش داده شده که مطابق با خواست و معیارهای جهانی است این آموزشها شامل کشت، برداشت و خشکاندن زعفران با روشهای روز جهانی است و توسط شورای ملی زعفران و کمیته فناوری حدود ۴ سال در حال انجام است.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به ورود دلالان به بازار زعفران گفت: دلالان برای اقتصاد کشور یک سم محسوب میشوند آنها زعفران را خریداری میکنند و پس از گذشت یک سال که از کیفیت آن کاسته شد به قیمت روز و به عنوان زعفران نو به فروش میرسانند.
حسینی در ادامه خاطرنشان کرد:در بهترین شرایط زعفران کهنه و نو از سوی سودجویان ترکیب میشود و در بعضی موارد سودجویان زعفرانی را که کیلویی ۳ ملیون تا ۳ ملیون و ۳۰۰ خریداری شده نزدیک به ۸ ملیون تومان به فروش میرسانند.
وی در گوشهای از صحبتهای خود به وضعیت صادر کنندگان زعفران اشاره کرد و افزود: متاسفانه تعدادی از صادر کنندگان زعفران کشور حرفهای در این امر نداشته و در حال تخریب شرایطی هستند که سالها تجار حرفهای برای رسیدن به آن زحمت کشیده اند.
عضو شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه بالغ بر ۳ هزار و ۶۱۹ کیلو زعفران با قیمت نازل به طور رسمی به کشور افغانستان صادر شده است در صورتی که افغانستان از تولید کنندگان بزرگ زعفران بوده و این صادرات معنی دار است.
حسینی در خصوص رتبه کشور در زمینه صادرات زعفران گفت: بیش از ۹۰ درصد از زعفران جهان در ایران تولید میشود، ولی با وجود صادرات ۲۰۰ تنی این محصول حدود ۵۰ کشور جهان هدف صادراتی هستند که این برای کشور ایران که از مدعیان تولید زعفران در سطح جهانی محسوب میشود مطلوب نیست.
وی در انتها تاکید کرد: تولید پیاز زعفران برای اقتصاد کشور بسیار سودمند است، زیرا این محصول کشاورزی برای تولید به آّب و املاح کمی نیاز دارد، ولی متاسفانه در بازار این محصول نیز قاچاق بی رویهای صورت میگیرد که کشور ما همیشه دچار آن بوده و برای جلوگیری از ادامه کار دلالان اقداماتی صورت گرفته، ولی به طور کامل ریشه کن نشدند.
منبع: میزان