اولین سیگنال لایحه بودجه 1400 به بورس/ دولت دوباره تنور بورس را داغ می‌کند؟

در بودجه سال 99 پیش‌بینی شده بود که حدود 50 هزار میلیارد تومان از منابع درآمدی دولت از محل واگذاری شرکت‌های دولتی تامین شود. چیزی که مشخص شد به معنای حمایت همه چانبه و رشد شارپی بورس بود. در لایحه بودجه سال آینده هم چنین نشانه‌هایی دیده می‌شود.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، فردا لایحه بودجه سال 1400 به مجلس می‌رود. لایحه‌ای که اولین اطلاعات آن نشان از شکاف بین درآمدها و هزینه‌ها دارد و برخی معتقدند دولت این کسری را سال آینده هم از طریق فروش شرکت‌های دولتی تامین کند.

محمد تقی فیاضی، تحلیلگر اقتصادی چندی پیش در گفتگو با سرویس اخبار تاریخ ما گفته بود اگر هزینه‌های دولت در سال آینده تغییر نکند، مخارج عمومی بودجه حدود 560 هزار میلیارد تومان است. اما در بهترین حالت درآمدهای دولت چه از محل فروش نفت و چه مالیات نمی‌تواند بیش از 350 هزار میلیارد تومان باشد.

به گفته این کارشناس در این میان، یک شکاف 210 هزار میلیارد تومانی وجود دارد. شکافی که برخی می‌گویند دولت می‌خواهد آن را از طریق انتشار اوراق پر کند و برخی دیگر می‌گویند از محل پیش فروش نفت. اما برخی دیگر هم معتقدند که احتمالا امسال هم دولت فروش و واگذاری شرکت‌های دولتی را در دستور کار قرار دهد.

فروش و واگذاری شرکت‌های دولتی نکته‌ای است که حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه هم به آن اشاره کرده و گفته «واگذاری اوراق و سهام از طریق بورس در سال 1400 ادامه می‌یابد.»

جز این دولت پیش‌بینی کرده که روزانه و میلیون و 300 هزار بشکه نفت بفروشد. نفتی که بخشی از آن صادر می‌شود و بخشی به مصرف داخل می‌رسد. این نکته هم به معنای اتکای دولت در بودجه به پیش فروش نفت است.

بر این اساس به نظر می‌رسد در شرایط تدوام کرونا، دولت احتمالا نتواند امید چندانی به درآمد مالیاتی نداشته باشد. پس یا باید نفت بیشتری صادر کند که تحریم‌ها و کاهش مصرف جهانی نفت به دلیل کرونا، دست دولت را بسته یا دولت باید بار دیگر تنور بورس را داغ کند تا اقبال عمومی به آن شدت بگیرد و دولت بتواند حداقل شرکت‌های خود را در بورس واگذار کند.

یعنی روندی مانند چند ماه نخست سال 99 که بورس رشد شارپی داشت و شاخص تا دو میلیون تومان هم رفت.

اما بسیاری از سهامداران همزمان با افت شاخص و رسیدن آن تا کانال یک میلیون و 200 هزار تومان می‌گفتند دیگر تمایلی برای ورود به بورس ندارند. حال باید دید در حالی که احتمالا دولت روی درآمد فروش شرکت‌های خود در بورس حساب باز کرده، آیا بازار سرمایه بار دیگر داغ می‌شود؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.