قیمت خرید توافقی برنج اعلام شد

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از آغاز خرید توافقی برنج در استان‌های گیلان و مازندران خبر داد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از آغاز خرید توافقی برنج در استان‌های گیلان و مازندران خبر داد.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، یزدان سیف با اشاره به اینکه خرید توافقی در ارقام پرمحصول و ارقام کشت سنتی انجام می‌شود، افزود: ​براساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی هر کیلو برنج پر محصول ارقام ندا و نعمت با قیمت هر کیلو ۵۲ هزار و ۳۸۰ ریال با ۸ درصد شکستگی و ارقام سنتی صدری،​ هاشمی و طارم با قیمت ۹ هزار و ۸۲۸ تومان با ۸ درصد شکستگی در چهار مرکز خرید توافقی از برنج‌کاران خریداری می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه قیمت هر کیلو برنج شیرودی ۵۸ هزار و ۶۶۰ ریال با ۸ درصد شکستگی خریداری می‌شود، افزود: با افزایش میزان برداشت محصول برنج مراکز خرید در استان‌های گیلان و مازندران افزایش می‌یابد.

سیف تاکید کرد:​ دولت با توجه به سیاست کاهش تصدی‌گری برای ادامه روند خرید توافقی هدف‌گذاری جدی ندارد و هدف رونق بازار به علت رکود بازار برنج از سال گذشته است.

وی میزان خرید تضمینی گندم را تا امروز ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: ​ارزش خرید گندم تا امروز ۱۰۷ هزار میلیارد ریال است که حدود ۱۰۲ هزار میلیارد ریال آن در سامانه خرید تضمینی گندم ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: تاکنون ۵۲ هزار میلیارد ریال از طلب گندمکاران پرداخت شده است.

سیف گفت: ۵۰ درصد از طلب گندمکارانی که محصول خود را تا سوم مرداد به مراکز خرید تحویل دادند، پرداخت شده است و تلاش می کنیم ۵۰ درصد باقیمانده نیز تا پایان هفته به حساب کشاورزان واریز شود.

وی افزود: گندمکارانی که محصول خود را تا پایان اردیبهشت به مراکز خرید تحویل دادند 100درصد پول خود را دریافت کردند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین از افزایش میزان خرید گندم تضمینی در مقایسه مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: با وجود کاهش ۲۶ درصدی بارندگی میزان خرید تضمینی گندم ۱ درصد افزایش یافته است.

سیف با اشاره به اینکه میزان خرید گندم در ۳ روز گذشته ۱۴۷ هزار تن بوده که این میزان خرید در تاریخ خرید تضمینی بی‌سابقه بوده است، گفت: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت بیش از ۹ میلیون تن گندم خریداری شود.

تسهیلات ویژه بانکی به نانوایی‌ها پرداخت می‌شود

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه ۳۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات سالانه برای نوسازی و بازسازی واحدهای نانوایی اختصاص یافت، افزود: براساس توافقنامه با یکی از بانک‌ها، قرار است ماهانه ۲ هزار فقره تسهیلات به نانوایان اختصاص یابد؛ همچنین ماهانه ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات با سود ۱۵ درصد یعنی ۳ درصد کمتر از سود مصوب ۱۸ درصد به واحدهای نانوایی پرداخت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مجموعا تا پایان سال،­ ۲۴ هزار فقره نانوایی از تسهیلات ویژه نوسازی و بازسازی بهره‌مند می‌شوند، گفت: پرداخت تسهیلات نوسازی و بازسازی واحدهای نانوایی از شهریور در شعب یکی از بانک‌های دولتی آغاز می‌شود.

سیف تاکید کرد: پرداخت تسهیلات با کمترین تضامین و آسان‌ترین روش‌ها به واحدهای نانوایی متقاضی پرداخت می‌شود.

هیچ کمبودی در تامین روغن خوراکی وجود ندارد

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به عدم کمبود در تامین روغن خوراک اشاره کرد و گفت: در چهار ماه اول امسال ۳۰۰ هزار تن روغن خام و دانه روغنی برای تامین بازار خوراکی وارد شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه امسال یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن از روغن خوراکی از بخش واردات تامین می‌شود، افزود: تاکنون ۳۲۸ هزار تن دانه روغنی کلزا به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده که ۱۸۰ هزار تن بیشتر از سال گذشته است.

سیف ادامه داد: امسال ۵۰ هزار تن روغن خام در مقایسه با سال گذشته به علت افزایش تولید دانه روغنی کلزا بیشتر عرضه می‌شود. ضمن اینکه امسال واردات دانه روغنی در مقایسه با روغن خام افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه با افزایش میزان واردات دانه روغنی در مقایسه با روغن خام ۸۰ درصد صنایع روغن کشی در کشور فعال شده است، گفت: براساس گزارش‌های موجود در چهار ماه نخست امسال میزان واردات روغن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱۷ تن کمتر است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه امسال ۱۰ درصد روغن مورد نیاز از تولیدات داخل تامین می‌شود، علت کسری روغن خوراکی را در بازار تاخیر در ترخیص ۱۲۰ هزار تن دانه روغنی وارداتی در گمرک دانست و گفت: با رفع مشکل سامانه ثبت واردات کالا در کشور و ترخیص دانه‌های روغنی هیچ کمبودی در تامین این کالای اساسی وجود ندارد.

وی افزود: معطل ماندن دانه‌های روغنی وارداتی در گمرک به علت ابطال ثبت سفارش‌ها بود و پس از بررسی مجدد ثبت سفارش‌ها و تایید افراد با صلاحیت و معرفی آنها به بانک مرکزی چالش برطرف خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، درباره قیمت روغن خوراکی گفت: قیمت روغن در ستاد تنظیم بازار تعیین می‌شود و برنامه جدی برای افزایش قیمت روغن ندارد.

 

منبع: مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.