بورس پس از انتخابات آمریکا به کدام سمت میرود؟
بورس اوراق بهادار در روزهای اخیر ریزشی قابل توجه را تجربه کرده است و برخی کارشناسان معتقدند این ریزش پاسخی به افزایش احتمال پیروزی بایدن در انتخابات امریکاست.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، شاخص بورس حالا در کف حمایتی یک میلیون و دویست هزار واحد قرار دارد اما برخی معتقدند این ریزش می تواند در روزهای آتی ادامه یابد و حتی گزارش های مثبت شرکت های نیز نتوانست مانع از ریزش شاخص و منفی شدن قیمت ها در بازار سهام شود.
علیزاده آرانی، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص وضعیت کنونی بورس و تاثیر انتخابات امریکا بر روند حرکت شاخص میگوید:به نظر می رسد بورس تاثیر کوتاه مدتی را از انتخابات امریکا بگیرد.وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه بازار کوتاه مدتی نیست، تاکید کرد: درواقع برای سرمایه گذاران بلند مدت تفاوتی ندارد چه کسی رییس جمهور آمریکا می شود اما همان طور که اشاره شد همه بازارها تاثیری کوتاه مدت و فوری را از این اتفاق میپذیرند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه این حجم از حساسیت نسبت به انتخابات امریکا امری مطلوب نیست، در پاسخ به این سئوال که آیا بورس بار دیگر در میان مدت وارد مدار رشد خواهد شد ؟گفت:این اتفاق رخ می دهد اما نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که بعید می دانم رشد بورس مانند ماه های اردیبهشت، خرداد و تیرماه روند شارپی و هیجانی را تجربه کند.
وی در توضیح این مطلب افزود: نکته مهم این است که بعد از برگزاری انتخابات امریکا،کم کم تنور انتخابات در ایران داغ میشود در نتیجه بعدی می دانم بورس در سال ۹۹ رشد قابل توجهی را شاهد باشد چرا که به شدت تحت تاثیر سیاست قرار می گیرد و رشد شاخص طبیعتا در این دوره کوتاه مدت خواهد بود.
وی در تحلیل وضعیت کنونی بازار به پایین بودن قیمت سهمها نسبت به ارزش ذاتی سهام اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ارزش روز و ارزش جاری سهام خیلی پایینتر از ارزش ذاتی آنهاست، حتی وقتی بازار در اوج قرار داشت و شاخص بالاتر از ۲ میلیون واحد رفته بود، شرکتهای بنیادی و بزرگ که در بازار از بنیاد خوبی برخوردار بودند همچنان جای رشد داشتند. بنابراین معتقدم در حال حاضر ارزش ذاتی شرکتها به مراتب بالاتر از ارزش جاری و ارزش روز سهام این شرکتها هست. پس این فرصت و این فضا وجود دارد که سرمایه گذاران با دید بلند مدت نسبت به سرمایه گذاری اقدام بکنند.
وی در جواب این سئوال که عاملی که باعث شده که سرمایه گذاران بر ارزنده بودن سهام این شرکتهای حال حاضر بورس چشم ببندند، چیست؟ گفت: ترس ناشی از اتفاقاتی که طی دو سه ماه گذشته در بازار سهام ایران به وقوع پیوست، سهامداران را به فاکتور قیمتها بی توجه کرده است. از سویی سیاستگذار همه سرمایهگذاران را و آحاد مردم را به سرمایهگذاری در بورس دعوت کرد و از طرف دیگر دولت سرمایه گذارانی که تازه وارد بورس شده بودند را تنها گذاشت.
علیزاده آرانی در توضیح این مطلب ادامه داد: اگر سرمایهگذاران تازه وارد تنها نمانده بودند، بیتردید سالهای سال سرمایه گذاری در بورس بیمه شده بود و نیازی به تبلیغات آتی نبود. لذا عامل اصلی و شرکت های دولتی که خودشان سهامدار اصلی بورس هستند علاوه بر این که از منافع و دارایی های خودش صیانت نکردند متاسفانه از سهام و سرمایه آحاد مردمی که به تازگی وارد شده بودند را هم حمایت نکردند.
وی در پیش بینی وضعیت شاخص در نیمه آبان ماه گفت: من حس میکنم که روند زیان دهی در آبان ماه تداوم داشته باشد و میانگین بازدهی سرمایه در آبان ماه برای سرمایه گذاران منفی خواهد بود.در بهترین حالت اگر وضعیت شاخص منفی نباشد،مثبت نیز نخواهد بود، البته باید توجه داشت تا امروز روند بازار با زیان و افت شدیدی همراه بوده و سرمایه گذاران در آبان ماه زیان هنگفتی از بابت سرمایه های خودشان داشتند.
وی با اشاره به اینکه سیاستگذار بازار سرمایه متاسفانه عملکرد مطلوبی از خودش به جا نگذاشته است، گفت: طی یک سال گذشته شاهد تغییرات فی البداهه و خلق الساعه از سوی سیاست گذاران بازار سرمایه بودیم. هر روز شاهد تغییر رویه ها و تغییر دستورالعمل ها و یا اینکه ابلاغ دستورالعمل های جدیدی بودیم که این دستورالعمل های خلق الساعه باعث سردرگمی و تنش های زیادی در بازار شد، همین امر سبب شد تا سرمایه گذاران بخواهند خودشان را با این دستورالعملها وفق بدهند، یا دستورالعمل ملغی میشد و یا تبصره و تغییرات دیگری در آن اعمال میشد که همین امر سردرگمی سرمایهگذاران را به دنبال داشت.
منبع: خبرآنلاین