صفر تا صد مکانیزاسیون زعفران ساخت داخل است
کامبیز عباسی (معاون وزیر جهاد کشاورزی) گفت: از آنجا که خاستگاه اصلی زعفران در ایران است ماشینآلات آن هم باید از صفر تا صد تولید داخل باشد.
کامبیز عباسی (رئیس مرکز مکانیزاسیون و معاون وزیر جهاد کشاورزی)، درخصوص مکانیزاسیون در بخش تولید زعفران در کشور اظهار کرد: در حوزه زعفران از آنجا که خاستگاه آن در ایران است قطعا باید ما به دنبال تولید ماشینآلات آن باشیم.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی افزود: در دو، سه سال اخیر پروژه ویژهای را در خصوص کاشت زعفران در کشور انجام دادهایم که تولیدکنندگان خوبی برای انجام این کار پیش قدم شدند. یکی از تولیدکنندگان مطرح در حال حاضر توسط کارنده پیاز زعفران در خراسان رضوی؛ کاشت محصول را انجام میدهد.
عباسی در ادامه تصریح کرد: این دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفته و مورد تایید ماست. میتوان گفت نزدیک به 80 درصد مزارع زعفران خراسان رضوی به صورت مکانیزه کاشت میشود.
رئیس مرکز مکانیزاسیون تشریح کرد: ما در حوزه کاشت زعفران با مشکل مواجه نیستیم و توانستیم با نظارت و کمک جهاد کشاورزی این دستگاهها را بسازیم و با قیمت بسیار مناسب در اختیار زعفرانکاران قرار دهیم.
وی در رابطه با برداشت زعفران خاطرنشان کرد: در حزه برداشت زعفران همچنان با مشکل مواجه هستیم. تعدادی از سازندگان مطرح دنیا از اسپانیا و ایتالیا به ایران آمدند و با آنها مذاکراتی انجام دادهایم.
آنها نشستهایی با صنعتگران بخش خصوصی ما داشتند و در حال طراحی یک پروژه مشترک برای ساخت ماشینآلات برداشت زعفران هستیم.
عباسی با اشاره به دستگاه جداکننده گل و پرچم زعفران اظهار کرد: در خصوص دستگاه مرحله آخر که جداکننده زعفران از گل زعفران است توفیقات خوبی داشتیم.
یک سازنده داخلی در خراسان رضوی دستگاهی را ساخته که گل زعفران را از پرچم آن جدا میکند و این دستگاه در حال بومیسازی است. میتوان گفت ما یک جهش را در صنعت زعفران داشتیم که انشالله در سال 97 تکمیل خواهد شد.
منبع: ایلنا