دنیای ما باید دنیای نوروز و درختکاری باشد

وزیر خارجه کشورمان در آیین کاشت درخت صلح و دوستی گفت: تک تک ما برای ساختن محیط‌زیست بهتر، باید با هم تلاش کنیم. هر فرد یک درخت می‎کارد و مجموع این درخت‌ها محیط‌‎زیستی بهتر خواهد بود.

محمد جواد ظریف صبح امروز در «آئین کاشت درخت صلح و دوستی با حضور هیات‎های دیپلماتیک» با خیرمقدم به حاضران و تقدیر از شهرداری تهران، فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت فاطمه (س) روز زن و روز مادر را به بانوان و مادران تبریک گفت و ادامه داد: امسال در رخدادی جالب، امروز روز جهانی زن است و بر اساس تقویم جمهوری اسلامی فردا روز زن و مادر؛ این تقارن فرخنده بیانگر این واقعیت است که، آنچه ما را به یکدیگر پیوند می‌دهد بسیار گسترده‌تر از تفاوت‌هایی است که موجب اختلاف میان ما شده است.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وزیر امورخارجه با بیان اینکه محیط‌زیست یکی از مهم‌ترین عواملی است که همه ما را بر روی کره خاکی به هم پیوند می‌دهد، تاکید کرد: امروز با چالش جهانی در حوزه محیط‌زیست مواجهیم، گرچه برخی دوست دارند این چالش را نادیده بگیرند. اما این واقعیت است که تمام جهانیان از یک واقعیت خطرناک یعنی از بین رفتن محیط‌زیست رنج می‎برند و هیچ کشوری حتی با در اختیار داشتن تمام امکانات هم به تنهایی از پس برخورد با آن برنمی‌آید. این موضوع نشان می‌دهد که همه ساکنین یک کشتی هستیم؛ یا همه با هم کشتی را به ساحل می رسانیم یا همه با هم غرق می‌شویم.

وی ادامه داد: دنیای ما دنیای مرزها نیست. دنیای ما دنیای اختلاف و تفرقه‌افکنی نیست. دنیای ما دنیای تبعیض و خشونت نیست. دنیای ما باید دنیای نوروز باشد. دنیای بازگشت زیبایی و نشاط به طبیعت که همه ما می‌توانیم همزمان آن را جشن بگیریم. دنیای ما باید دنیای درختکاری باشد.

ظریف در ادامه سخنانش به بیتی از حافظ «درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد / نهال دشمنی برکن که رنج بی‌شمار آرد» اشاره کرد و با تاکید بر نقش هر فرد در تعیین آینده جهان گفت: تک‌تک ما می‌توانیم آینده بهتری بسازیم چرا که تحولات دنیا واقعیتی را بسیار برجسته کرده است و آن نقش فرد انسانی در تعیین آینده جهانی است. زمانی ادعا می‌شد که گروه‌هایی و حتی دولت‎ها دارای مونوپولی (انحصار) در روابط بین‎الملل هستند.

وی افزود: زمانی می گفتند برای آن که در جهان تاثیر بگذارید و دنیا را به سمت صلح یا خدای ناکرده جنگ بکشانید، نیازمند قدرت یک دولت هستید. زمانی ادعا می شد برای این که پیامتان را به دنیا برسانید، حتما باید از امپراتوری‌های رسانه‌ای بهره‌مند باشید اما امروز با تحولات بین‌المللی به این نتیجه رسیده ایم که یک فرد می تواند از طریق فضای مجازی پیامی را به جهانیان ارسال کند. دنیای انحصارها دیگر به سر آمده است.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه با تقدیر از اقدامات شهرداری تهران در هفته درختکاری گفت: امروز به کمک دوستان بسیار خوبمان در شهرداری تهران می‌خواهیم این واقعیت را نشان دهیم که تک‌تک ما برای ساختن محیط زیست بهتر، باید با هم تلاش کنیم. هر فرد یک درخت می کارد و مجموع این درخت‌ها محیط‌زیستی بهتر خواهد بود.

وی با این موضوع را یک امکان، یک قدرت فوق‌العاده فرد انسانی در جامعه بین المللی و یک مسئولیت سنگین بر دوش تک‌تک افراد نامید و تاکید کرد: دیگر نمی توانیم بگوییم ما قدرت تغییر دنیا را نداریم. تک تک ما می‎توانیم این امکان و قدرت را داشته باشیم که در محیط پیرامونی و در دنیای مشترکمان تغییر ایجاد کنیم. امیدوارم امروز که ما درخت صلح می‎نشانیم، فرصت نشان دادن این واقعیت باشد که مشترکات و آن چه ما را به هم نزدیک می‎کند و آینده ما را به هم گره می‎زند بسیار بیشتر از چیزی است که میان ما اختلاف و دشمنی ایجاد می‌کند. بنابراین همه ما می‌توانیم از طریق همکاری‌های مشترک، دنیای بهتری برای فرزندانمان بسازیم.

 

منبع: مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.