کاهش صادرات پسته در سال جاری
معاون دفتر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت، گفت: صادرات پسته از سال 1390 همواره بیش از یک میلیارد دلار بوده و در 9 ماهه امسال 964 میلیون دلار پسته صادر شده که 13 درصد از نظر ارزشی و 12 درصد از نظر وزنی کاهش داشتهایم.
معاون دفتر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت، گفت: صادرات پسته از سال 1390 همواره بیش از یک میلیارد دلار بوده و در 9 ماهه امسال 964 میلیون دلار پسته صادر شده که 13 درصد از نظر ارزشی و 12 درصد از نظر وزنی کاهش داشتهایم.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، قدسی امروز (28 بهمنماه) در میز توسعه پسته در کرمان که با حضور استانهای مختلف برگزار شد، اظهار کرد: ساختار میزهای کالایی با گذشته تفاوت کرده و یکی از نشانهها این است که برای نخستین بار مسئولیت برگزاری میز به استانهای خاصی واگذار شده است.
وی افزود: همه استانها را درگیر این میزهای تخصصی در بخش کشاورزی کردهایم و مهمترین و ارزشمندترین محصول صادراتی یعنی پسته به استان کرمان رسیده و هر تصمیمی که قرار است گرفته شود باید از این استان و از این جلسات بیرون بیاید.
قدسی در ادامه تصریح کرد: پسته ما تقریبا از 20 سال گذشته راه طولانی و پرپیچ و خمی را طی کرده و حداقل اکنون میتوانیم ادعا کنیم سطح بهداشتی و کیفی پسته ما نسبت به آن سالها خیلی بالاتر رفته است.
وی بیان کرد: با تحریمها، بازارهای پسته ما چرخش پیدا کرد و اکنون بازارهای اصلی ما کشورهای خاورمیانه و شرق دور است.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه تحولات جوی، بهرهوری پایین، افزایش هزینههای تولید از مشکلات در حوزه تولید و صادرات پسته است، گفت: مشکل آفلاتوکسین، یکی از مشکلات مهم پسته است و براساس آخرین آمار 3.9 درصد محمولههای پسته به اتحادیه اروپا برگشتی بوده است که باید این امر به کمتر از سه درصد کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه مسئله مهم دیگری که با آن مواجه هستیم، باقیمانده سموم است و که در دیگر محصولات نیز با آن درگیر هستیم، تصریح کرد: امروزه کشورها سلامت مصرفکننده را سرلوحه اقدامات خود قرار داده اند و تعارف ندارند و باید روشهای جایگزین تعریف و روشهای ترویجی را پیاده کنیم و استفاده از سموم آخرین راه حل باشد.
معاون دفتر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: هنگکنگ همواره بازار اول صادراتی ما بوده که سهم این کشور در بازار صادرات ما طی سه سال گذشته کاهش پیدا کرده و سهم ویتنام افزایش داشته است.
وی درباره مشکلات تعرفهای در صادرات پسته افزود: وظیفه دولت و سازمان توسعه تجارت است که موانع تعرفهای را برطرف بکند و از وزارت امور خارجه خواستهایم به بخش بازرگانی ما و در زمینه رایزنیها برای اخذ تعرفه ترجیحی همکاری بکنند.
قدسی گفت: افزایش سهم ایران در بازارهای نهایی برای ما اهمیت دارد و باید صادرات از حالت یکنواختی و محدود به شش بازار خاص خارج شود.
وی تصریح کرد: به تبلیغات پسته ایرانی باید توجه ویژه صورت بگیرد و باید پذیرفت پسته ایرانی با پسته آمریکا بسیار تفاوت دارد و ما مزیتها و کیفیتهای بالاتری را نسبت به محصول امریکا داریم.
قدسی بیان کرد: باید این را به دنیا ثابت کنیم که محصول ایران و آمریکا دو محصول متفاوت است و باید قیمت متفاوتی داشته باشد.
وی درباره تعدد نمونهبرداری پستههای صادراتی گفت: دستگاههای مختلف وظایفی در زمینه صادرات دارند و باید فرآیند اصلاح شود و پیشنهاد جهاد کشاورزی کرمان خوب است که با حضور نماینده آنها و نماینده استاندارد نمونهبرداری مشترک انجام شود.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: نباید بخشی نگاه کرد و باید زنجیره صادرات را با هم دید و وظیفه داریم هر جا که میتوانیم سرعت کار را افزایش بدهیم.
وی در پایان خطاب به صادرکنندگان پسته گفت: باید جلوی هزینههای غیر ضروری گرفته شود و با صرفهجویی می توانید بخشی از مشکلات را حل کنید.
منبع: ایسنا