چرا تزریق ارز دلار را ارزان نمی‌کند؟

بانک ‌مرکزی اعلام کرده که روزانه ۵۰ میلیون دلار در بازار ارز به صورت اسکناس عرضه خواهد کرد. در پی این وعده انتظار می‌رفت روند قیمت ارز کاهشی شود اما این اتفاق نیفتاد. علت چیست؟

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، بانک مرکزی اخیرا سقف خرید بانک‌ها و صرافی‌ها در بازار متشکل ارزی را به ۵۰۰ هزار دلار افزایش داده و همچنین اعلام کرده که روزانه ۵۰ میلیون دلار در بازار مزبور به صورت اسکناس عرضه خواهد کرد.

بازارساز با این کار در شرایط نوسانات شدید ارزی به بازار سیگنالی قوی ارسال کرد مبنی بر این که با استفاده از اهرم‌های خود به دنبال مدیریت نوسان است و دیر یا زود کاری برای بازار خواهد کرد.

اقدام مهم‌تر بانک مرکزی در مقام بازار ساز ارزی اعلام حجم مداخله روزانه است. این اتفاق تاکنون سابقه نداشته است که بازار ساز حجم مداخله روزانه خود را افشا کند. افشای این رقم علاوه بر شفافیت در سیاست‌گذاری نشان‌دهنده این است که بانک ‌مرکزی هر روز تا یک کف مشخص فقط به صورت نقدی ارز به بازار تزریق می‌کند که اتفاقا رقم چشمگیری است.

کامبیز افسری، کارشناس و فعال بازار ارز، در پاسخ به این سوال که تزریق این مقدار ارز به صورت روزانه چقدر قادر است در کاهش قیمت‌ها موثر واقع شود؟ می‌گوید: بانک‌مرکزی خبر داده که روزی 50 میلیون دلار عرضه خواهد کرد اما معامله‌گران این گفته را جدی نگرفتند. البته در عمل هم شاهدیم که اتفاقی نیفتاد و قیمت‌ها کاهشی نشدند.

این کارشناس ادامه می‌دهد: بانک مرکزی تاکنون هیچ وقت میزان ارزی که قصد داشت به بازار بیاورد را افشا نمی‌کرد، اگر این بار این اتفاق افتاده بیشتر شبیه این است که بانک ‌مرکزی دنبال ایجاد تاثیر روانی در بازار است تا تعداد فروشندگان در بازار بیشتر شود وگرنه بعید است بانک‌مرکزی ارزپاشی در این حجم را داشته باشد.

به اعتقاد او با توجه به میزان تقاضا در بازار ارز اگر واقعا بانک‌ مرکزی این مقدار ارز را به بازار تزریق می‌کرد آن هم به صورت روزانه، قیمت دلار باید به شکل چشمگیری کاهشی می‌شد در صورتی که اکنون این اتفاق نیفتاده است.

او تاکید می‌کند که با این دست وعده‌های بی‌پشتوانه بانک ‌مرکزی وضعیت تاثیرگذاری او در بازار روز به روز کمتر خواهد شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.