کاهش کشت پاییزه در سال آینده
مدیرکل دفتر بهرهبرداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، گفت: برای کشت پاییزه در سال آینده مطمئنا با تاخیر شروع دوره کشت مواجه خواهیم شد و مقداری سطح زیرکشت را نیز باید کاهش دهیم.
مدیرکل دفتر بهرهبرداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه آثار خشکسالی مطمئنا ما را در سال 97 و 98 مجبور به صرفهجویی بیشتری میکند، گفت: برای کشت پاییزه در سال آینده مطمئنا با تاخیر شروع دوره کشت مواجه خواهیم شد و مقداری سطح زیرکشت را نیز باید کاهش دهیم.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما٬ رضا دهکردی امروز ۱۰ بهمنماه در حاشیه بازدید معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیسجمهور از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید کشتهایی را که آب زیادی مصرف میکنند مانند کشت برنج را در خوزستان کنترل کنیم٬ اظهار کرد: استان خوزستان از نظر طبیعت مساعد برای کشت برنج نیست ولی با توجه به اینکه این کشت برای مردم یک کشت ساده و با درآمد مناسبی است٬ در تابستان به سمت این کشت میروند و این مساله باعث میشود که حق آبه سایر کشاورزان به آنها نرسد.
وی افزود: اگر در شرایطی مانند شرایط کنونی قرار داشته باشیم امکان کنترل و مدیریت منابع آب به حداقل میرسد. در این زمینه به دنبال وارد کردن فشار به کشاورزان نیستیم. با توجه به اینکه سیاست ما این است که با مردم تعامل کنیم زیرا اگر بخواهیم فشار بیاوریم باعث ایجاد نارضایتی کشاورزان و خسارات اقتصادی به آنها وارد میشود.
مدیرکل دفتر بهرهبرداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: باید حتما جهاد کشاورزی در این قضیه همکاری و سعی کند کمترین سطح زیرکشت را در تابستان و متناسب با وضعیت منابع آب داشته باشد. در این زمینه باید از کشتهای پرمصرف مثل شلتوک و برنج خودداری شود و حتی کشتهایی مثل ذرت را نیز به حداقل برسانند.
دهکردی بیان کرد: اگر چنین هماهنگی با مردم داشته باشیم مطمئنا میتوانیم از تابستان عبور کنیم. نگرانی بعدی ما در ارتباط با کشت پاییزه سال بعد است زیرا وضعیت منابع آب خیلی بدتر از وضعیت فعلی خواهد بود و آنجا هم باید پاسخگوی مردم باشیم.
وی درخصوص کشت پاییزه محصولات کشاورزی در سال آینده عنوان کرد: برای کشت پاییزه در سال آینده مطمئنا با تاخیر شروع دوره کشت مواجه خواهیم شد و مقداری سطح زیرکشت را نیز باید کاهش دهیم. آثار خشکسالی مطمئنا ما را در سال 97 و 98 مجبور به صرفهجویی بیشتری میکند.
دهکردی تصریح کرد: این بازدیدی که امروز با حضور آقای ویسه معاون هماهنگی معاون اول رئیسجمهور و معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی و آقای حاج رسولیها مشاور وزیر نیرو انجام گرفت در راستای آن بود تا حاصل طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری و نتیجه این سرمایهگذاری انجام شده را رصد و بررسی کنند.
وی بیان کرد: انشاالله این بازدید باعث شود که اعتبار بیشتری برای انجام ادامه طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری داده شود. استان خوزستان استانی پرآب است ولی با توجه به پتانسیل و ظرفیت بالایی که دارد، نیاز است تا صرفهجویی بیشتری در این استان انجام بگیرد.
منبع: ایسنا