کاهش 4 درصدی صادرات محصولات کشاورزی
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از کاهش چهار درصدی صادرات محصولات کشاورزی در 9 ماه امسال در همسنجی با مدت مشابه پارسال خبر داد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از کاهش چهار درصدی صادرات محصولات کشاورزی در 9 ماه امسال در همسنجی با مدت مشابه پارسال خبر داد.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، «غلامعلی فارغی» امروز (یکشنبه) در سیوسومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران در محل این اتاق با اشاره به اینکه دولت از طریق توسعه بخش کشاورزی یا واردات، وظیفه تامین امنیت غذایی را بر عهده دارد، اظهار داشت: مطابق آمارها در سالهای گذشته سطح خودکفایی در کشور افزایش یافته، اما با ادامه روند موجود، عدم اصلاح ساختارهای معیوب، محدودیتهای آبی و خاکی، تصمیمهای پرنوسان و دخالتهای دولتی، هرگز شاهد رشد بخش کشاورزی نخواهیم بود.
وی یادآوری کرد: موضوع آنفلوانزای پرندگان و گران شدن مقطعی تخم مرغ، ضرر و زیان شدید مرغداران و تولیدکنندگان گوشت مرغ را به همراه داشت و برای مدتی خواب مردم و مسئولان را آشفته کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تصریح کرد: شاید ناآرامیهای اخیر کشور هشداری باشد که اگر به چالشهای بخش کشاورزی توجه نکنیم، میتواند چالشهای بزرگتری را در آینده رقم بزند.
وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که ایران جزو 10 کشور نخست جهان در زمینه تولید برخی محصولات زراعی و باغی، مرغ و تخم مرغ است و متوسط نرخ رشد بخش کشاوزی در دوره پنجساله 95-1391 حدود 5.4 درصد بوده است.
فارغی ادامه داد: صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز در این مدت روندی نسبتا ثابت را طی کرده که در این راستا، روند صادرات محصولات خام کاهشی بوده و صادرات صنایع غذایی افزایش داشته است.
وی در ادامه به دلایل عدم رشد مناسب صادرات محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: گران شدن قیمت محصولات ناشی از افزایش تورم، نرخ تسعیر ارز، نرخ بالای سود بانکی و کاهش رقابتپذیری کالاها، مشکلات جابجایی ارز، بیتوجهی به کیفیت محصولات و بستهبندیها، نبود برنامه مدون کشت محصولات کشاورزی متناسب با نوسانات کمبود آب، ایجاد محدودیت در بازارهای هدف ناشی از کنشها و واکنشهای سیاسی و وضع تعرفههای گمرکی بر کالاهای صادراتی به دلیل عدم الحاق به سازمان جهانی تجارت، از جمله مهمترین دلایل آن است.
این عضو اتاق ایران با اشاره به گندم و برخی دیگر از محصولات، یادآور شد: کشاورزان می بینند هرچه که تولید کنند، دولت خریدار آن است و بر این اساس به دنبال ارتقای بهرهوری نمیروند، همچنین قیمت بالای خرید گندم سبب وارد شدن فشار این افزایش قیمت به صنایع تبدیلی میشود که در نهایت کوچک شدن سفرههای مردم را در پی دارد.
وی در ادامه با انتقاد از روند موجود در جامعه پرداخت و افزود: هر روز طرح جدیدی برای دولت و مجلس داده میشود، اما ارادهای برای حل مشکلات مردم و تولیدکنندگان وجود ندارد.
به گفته این مقام مسئول، در حالی که قوانین خوب نظیر قانون رفع موانع تولید، اصل 44 قانون اساسی، کمیسیون حمایت از تولید و غیره در کشور کم نیست، اما در مقابل همه طرحها و حرکتها مقاومتهایی را شاهدیم.
وی تصریح کرد: باید در وهله نخست به اجماع برسیم که خواهان حل مشکلات مردم هستیم، زیرا هر طرحی که دولت ارائه میکند، «دولت در سایه» مانع اجراییشدن آن میشود.
مهمترین اقدامات و دستاوردهای دولت یازدهم علاوه بر موفقیت برجام، مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی با رشد صادرات بود که در نهایت در رشد اقتصادی کشور نیز نقش بهسزایی داشته است.
منبع: ایرنا