نرخ تضمینی گندم بزودی اعلام می‌شود

معاون برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی از دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای تعیین نرخ تضمینی گندم در اسرع وقت خبر داد و جزئیات اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه بودجه ۹۷ را تشریح کرد.

عبدالمهدی بخشنده امروز در نشستی خبری با تشریح جزئیات اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه بودجه ۹۷ گفت: بخش کشاورزی از ۱۱ فصل لایحه بودجه سال آینده از جمله منابع طبیعی، کشاورزی، حمل و نقل، آب، محیط زیست سهم دارد.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، بخشنده با بیان اینکه اعتبارات بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای کل کشور اعم از ملی و استانی در بودجه سال آینده حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان بدون احتساب درآمدهای اختصاصی پیش‌بینی شده است، از افزایش ۱۵ درصدی این اعتبارات نسبت به قانون بودجه ۹۶ خبر داد.

معاون وزیر کشاورزی به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی ستاد وزارت کشاورزی و دستگاه‌های تابعه در قالب ۱۰ فصل، ۳۱ برنامه و ۱۱۷ طرح معادل ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به اعتبارات قانون بودجه ۹۶ معادل ۴۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بخشنده ادامه داد: اعتبارات بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای کل وزارت جهاد کشاورزی در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه و همچنین ردیف‌های متفرقه جمعا حدود ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۷ پیشنهاد شده که نسبت به قانون بودجه ۹۶ با فرض تصویب اختصاص ۳۰ درصد از ردیف ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه برای «محیط زیست، آبخیزداری، پسماند» ۱۸ درصد رشد را نشان می‌دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بخشی از اعتبار ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وزارت جهاد کشاورزی، از ردیف منابع صندوق توسعه ملی تامین می‌شود که خوشبختانه حمایت بسیار خوبی است.

اختصاص ۱۹۰۰ میلیارد تومان به توسعه سیستم آبیاری نوین در بودجه ۹۷

بخشنده با بیان اینکه از محل صندوق توسعه ملی در قالب چهار ردیف جداگانه به بخش کشاورزی، منابع اختصاص می یابد، گفت: خوشبختانه با حمایت رئیس‌جمهور، معاون اول رئیس‌جمهور و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه، از محل صندوق توسعه ملی معادل ریالی ۳۰۰ میلیون دلار (هزار و ۵۰ میلیارد تومان) به توسعه سیستم‌های آبیاری نوین یا همان آبیاری تحت فشار اختصاص یافته است.

وی افزود: در سال جاری تاکنون ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم‌های آبیاری تحت فشار تجهیز شده اند که تا پایان سال این میزان به ۲۵۰ هزار هکتار تعمیم داده خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین از محل لایحه بودجه ۹۷ نیز برای توسعه سیستم‌های آبیاری نوین ۸۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که با اعتبارات ردیف صندوق توسعه ملی در مجموع ۱۹۰۰ میلیارد تومان برای آبیاری نوین در نظر گرفته شده است.

وی گفت: امیدواریم در سال آینده با این اعتبارات ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به این سیستم تجهیز شوند.

بخشنده در ادامه افزود: برای اتمام طرح شبکه آبیاری ۴۶ هزار هکتاری دشت زابل در سیستان و بلوچستان ۳۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی معادل ۱۲۲۵ میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۷ پیش‌بینی شده است.

وی گفت: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده در طول پنج سال ۱۰ میلیون هکتار معادل سالانه ۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام دهد که امیدواریم ۳۰ درصد از ردیف ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه به این امر اختصاص یابد.

اختصاص ۱۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با بیابان زایی و ریزگردهای خوزستان

وی افزود: همچنین ۱۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با بیابان زایی مناطق مختلف کشور و ریزگردهای استان خوزستان در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده که معادل ۳۵۰ میلیارد تومان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اینکه در برنامه ششم توسعه تکالیفی در مورد توسعه گیاهان دارویی، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه گلخانه‌ها و توسعه باغات در اراضی شیب دار در نظر گرفته شده، خوشبختانه در هر چهار مورد در لایحه بودجه ۹۷ ردیف‌های جداگانه پیش بینی شده است.

بخشنده گفت: در بخش کمک‌های فنی و اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات کشور در قانون بودجه امسال ۷۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که برای سال آینده با رشد ۲۸ درصدی به ۹۶ میلیارد تومان رسیده است که در مذاکره با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درخواست کردیم اعتبارات این بخش افزایش یابد.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اعتبارات بخش تجهیز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی، بندهای انحرافی مستقل و اراضی شالیزاری در شمال، در لایحه بودجه ۹۷، ۴۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی گفت: بخش توسعه کشاورزی حفاظتی و کمک‌های فنی و اعتباری مربوط به افزایش تولید محصولات زراعی و گلخانه ای از ۲۵ میلیارد تومان سال جاری در لایحه بودجه ۹۷ به ۸۰ میلیارد تومان معادل ۲۲۰ درصد رسیده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از رشد ۳۶ درصدی اعتبارات مربوط به بخش خرید واکسن و واکسیناسیون دام در حوزه سازمان دامپزشکی کل کشور در لایحه بودجه ۹۷ نسبت به قانون بودجه ۹۶ خبر داد.

وی گفت: این اعتبارات از۶۶ میلیارد تومان سال جاری در لایحه بودجه سال آینده به ۹۰ میلیارد تومان رسیده است که درخواست داریم اعتبارات این بخش در زمان تصویب لایحه در صحن علنی مجلس رشد داشته باشد.

رشد ۲۰ درصدی بودجه نهادها و عوامل تولید

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به اعتبارات یارانه نهاده ها و عوامل تولید اشاره کرد و گفت: این اعتبارات برای کودشیمیایی، بذر، واکسن، نهال و سموم عمومی در نظر گرفته شده است که از ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار سالجاری با ۲۰ درصد افزایش به ۵۴۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده رسیده است.

اعتبار ۱۲۵ میلیارد تومانی خرید تضمینی چای

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره اعتبارات مربوط به ساماندهی تولید و خرید تضمینی چای گفت: امسال بودجه این بخش ۱۰۰ میلیارد تومان بود که با رشد ۲۵ درصدی برای سال آینده ۱۲۵ میلیارد تومان در لایحه بودجه پیش بینی شده است.

بخشنده با اشاره به اعتبارات ردیف مربوط به ضرر و زیان و یارانه سود خریدهای تضمینی گفت: بودجه این بخش در سالجاری نیز ۱۰۰ میلیارد تومان بود که با رشد صد درصدی به ۲۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده افزایش یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعتبارات خرید تضمینی گندم به عنوان یارانه آرد در سال جاری را ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

وی گفت: از این میزان ۶ هزار میلیارد تومان به وزارت جهاد کشاورزی تخصیص داده شده است که ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مستقیما از خزانه کل کشور، ۲ هزار میلیارد تومان از محل فروش اوراق مشارکت و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اوراق خزانه اسلامی تخصیص یافته است.

خرید ۱۱۴۰۰ میلیارد تومان گندم از کشاورزان در سال ۹۶

بخشنده گفت: در سال جاری۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان گندم از کشاورزان خریداری شده است.

وی افزود: ۶ هزار میلیارد تومان از اعتبارات این بخش از محل اعتبارات بودجه ۹۶، ۳ هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی و ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از طرف شرکت بازرگانی دولتی از محل فروش ماهیانه گندم تامین شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره ساز و کار خرید تضمینی گندم در سال ۹۷ گفت: پیشنهاد ما به سازمان برنامه و بودجه این است که این سازوکار برای سال آینده نیز همانند سال ۹۶ باشد و تغییری در این بخش نخواهیم داشت.

پیش بینی ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم در سال ۹۷

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بودجه سال آینده ۵ هزار میلیارد تومان در ردیف‌های مختلف برای خرید تضمینی گندم پیش‌بینی شده که ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه‌ها و هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از ردیف های عمومی پیش‌بینی شده است.

بخشنده افزود: در بند (هـ) تبصره ۵ لایحه بودجه ۹۷ دولت فروش ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی را پیش‌بینی کرده که صراحتا مجوز لازم دریافت شده تا بخشی از این بودجه برای خرید تضمینی و همچنین قیمت تضمینی تامین شود.

وی درباره خودکفایی گندم در سال آینده و عدم نیاز به واردات نیز گفت: پیش‌بینی ما این است که در سال آینده گندم وارد کشور نکنیم و در این بخش خودکفا باشیم.

افزایش قیمت حامل‌های انرژی، قیمت محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد

بخشنده همچنین درباره تاثیر افزایش قیمت حامل‌های انرژی در بخش کشاورزی گفت: طبق لایحه ارائه شده از سوی دولت، قیمت گازوئیل از ۳۰۰ تومان به ۴۰۰ تومان و قیمت بنزین از هزار تومان به ۱۵۰۰ تومان در لایحه بودجه سال آینده افزایش می‌یابد اما دولت پیشنهادی مبنی بر افزایش قیمت سایر حامل‌های انرژی مانند آب، برق و گاز ارائه نداده است.

وی گفت: از کل گاز مصرفی کشور ۹.۵ درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که عمدتا برای چاه‌های آب، ماشین آلات و ادوات کشاورزی است و در صورت افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت گازوئیل، هزینه تولید در بخش کشاورزی افزایش می‌یابد.

بخشنده افزود: همچنین اثر مستقیم این افزایش در بخش حمل و نقل می تواند به بخش کشاورزی نیز تحمیل شود.

دستور جهانگیری برای اعلام نرخ خرید تضمینی در اسرع وقت

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی درباره تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم گفت: روز گذشته در جلسه شورای اقتصاد مقرر شد با توجه به تاخیر حدود چهار ماهه در اعلام این نرخ از سوی آقای جهانگیری به آقای نوبخت دستور داده شد تا در اسرع وقت نسبت به تعیین نرخ تضمینی گندم اقدام شود؛ پیش‌بینی ما این است که این نرخ متناسب با نرخ تورم حدود ۸ تا ۹ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره اعتبارات جاری این وزارتخانه برای سال آینده گفت: اعتبارات هزینه‌ای ملی وزارت جهاد و دستگاه‌های تابعه در لایحه بودجه سال ۹۷ به میزان هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که نسبت به بودجه ۹۶ از رشد۱۴.۵ درصدی برخوردار است.

 

منبع: مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.