عوامل گرانی گوجهفرنگی زمستانی
حسین اصغری بیان کرد: افزایش مصرف گوجهفرنگی تازهخوری در زمستان و کاهش سطح زیرکشت این محصول در برخی استانها به گرانی این محصول در بازار منجر شده است.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفهای و جالیزی معاونت امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش مصرف گوجهفرنگی تازهخوری در زمستان و کاهش سطح زیرکشت این محصول در برخی استانها به گرانی این محصول در بازار منجر شده است.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، حسین اصغری، امروز (یکشنبه)، درباره افزایش قیمت گوجهفرنگی در هفته گذشته افزود: در گذشته در فصل پاییز و زمستان محصولاتی همچون گوجهفرنگی را به شکل تازهخوری نداشتیم که با کشت این محصولات در طرح استمرار تولید در خارج از فصل، به این نیاز پاسخ داده شد اما حجم تولید و سطح زیرکشت بسیار پایین است که همین امر بر قیمتگذاری اثر میگذارد.
وی یادآوری کرد: در سالهای 1395 تا 1396 حدود پنج میلیون و 300 هزار تن گوجهفرنگی در سطح 122 هزار و 822 هکتار کشت و تولید شد.
وی تصریح کرد: میزان تولید گوجهفرنگی در طرح استمرار کشت در زمستان یک میلیون و 317 هزارتن در سطح 31 هزار و 885 هکتار تا پایان زمستان است.
به گفته اصغری، طرح استمرار و فصل زمستان کشت گوجهفرنگی در استانهای بوشهر، جیرفت، هرمزگان و فارس انجام میشود که این میزان تولید کفاف نیاز کل کشور را به شکل تازهخوری نمیدهد.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفهای و جالیزی معاونت امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: البته در روزهای اخیر قیمت گوجهفرنگی در میادین میوه و ترهبار نزدیک 10 درصد کاهش یافت.
اوایل هفته گذشته قیمت هر کیلوگرم گوجهفرنگی بوتهای به 50 هزار تا 55 هزار ریال و گوجهفرنگی گلخانهای به 60 هزار تا 65 هزار ریال در بازار خردهفروشی رسید.
گزارشهای میدانی حاکی از آن است که هر کیلوگرم گوجه فرنگی بوتهای در خردهفروشیها 35 هزار تا 45 هزار ریال به فروش میرسد.
گوجهفرنگی گلخانهای همچنان به قیمت بالاتر از قیمت 45 هزارریال عرضه میشود.
به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، امروز (یکشنبه) هر کیلوگرم گوجهفرنگی 30 هزار تا 40 هزار ریال در میدان به فروش رسیده است.
منبع: ایرنا