افزایش صادرات آبزیان

رئیس سازمان شیلات از افازیش صادرات محصولات شیلاتی خبر داد و گفت: هم‌اکنون برنامه‌ریزی‌های مختلفی برای افزایش وزن محصولات شیلاتی مانند قزل‌آلا در راستای افزایش مشتری‌پسندی در بازارهای جهانی صورت گرفته است.

حسن صالحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه سومین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته، اظهار کرد: صادرات انواع محصولات شیلاتی مانند قزل‌آلا به کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای فدراسیون روسیه و غیره در حال افزایش است. امیدواریم بتوانیم با دستورالعمل‌های موجود وزن قزل‌آلا را بر اساس تقاضای مشتری تنظیم کنیم، چرا که هم‌اکنون هر قدر قزل‌آلا سنگین‌تر و حدود ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم باشد، قیمت و مشتری‌پسندی مناسب‌تری دارد که در دریای خزر و در قالب پرورش ماهی در قفس می‌توانیم وزن آن را برای بازارهای صادراتی کنترل کنیم.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی افزود: امسال صادرات انواع محصولات شیلاتی ۲۵ تا ۳۰ درصد از نظر ارزشی افزایش پیدا خواهد کرد و امروز وضعیت بازار داخلی به گونه‌ای است که هیچ گونه نگرانی برای محصولاتی مانند میگو نداریم، چرا که در بازار داخلی کشش مناسبی وجود دارد و تجار بین‌المللی نیز عملکرد مناسبی داشته‌اند.

رئیس سازمان شیلات با بیان این که براساس پایش‌های صورت گرفته در دو ماهه پایانی سال گذشته در سبد غذایی همه مردم محصولات شیلاتی از جمله میگو آماده مصرف وجود داشته است، اعلام کرد: قیمت محصولات شیلاتی در بازار گران نیست و محصولی مانند ماهی شیر که صید و عرضه محدودی در بازار دارد، نمی‌تواند ملاکی برای تایید همه محصولات شیلاتی باشد و برای ماهیانی مانند قزل‌آلا همه مردم از شمال شهر خریداری نمی‌کنند که قیمت آن کیلویی ۱۷ هزار تومان باشد، بلکه در جنوب شهر و حتی مناطق حاشیه‌ای و روستایی مردم آن را سر مزارع پرورشی کیلویی ۹ تا ۱۰ هزار تومان خریداری می‌کنند و بر اساس پایش‌های صورت گرفته مناطق روستایی که تا پیش از این مصرف ماهی و محصولات شیلاتی چندانی نداشتند توانستیم به جمع مشتریان و مصرف‌کنندگان این محصولات اضافه کنیم.

وی ادامه داد: البته هم‌اکنون میانگین سرانه مصرف ایرانیان در زمینه‌ محصولات شیلاتی ۱۱ کیلوگرم بوده که هدف‌گذاری صورت گرفته برای رسیدن به ۱۴ کیلوگرم است، اما میانگین جهانی ۲۰ کیلوگرم بوده که البته با سرعت رشد قابل توجهی که مصرف آبزی‌پروری در ایران بسیار سریع‌تر از متوسط جهانی دارد.

صالحی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته مقرر شده بود که حدود ۳۰ هزار تن میگو تا پایان برنامه پنجم توسعه تولید شود و این میزان تا پایان برنامه ششم به ۶۰ هزار تن برسد، البته امسال پیش‌بینی می‌کنیم به نزدیکی برنامه پنجم توسعه برسیم چرا که برآوردها به گونه‌ای است که تا پایان سال جاری حدود ۲۸ تا ۳۰ هزار تن میگو تولید شود و با برنامه‌ریزی صورت گرفته قطعا به ۶۰ هزار تن می‌رسد. البته سال گذشته نیز با تولید حدود ۲۵ هزار تنی میگو حدود ۹۰ درصد برنامه در این زمینه محقق شد.

 

منبع: ایسنا

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.