صدور یک میلیون تن محصول لبنی به ۳۰ کشور
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از صادرات نزدیک به یک میلیون تن محصولات لبنی در سال ۹۶ خبر داد.
حسن رکنی افزود: این میزان صادرات در قالب ۲۰ ماده لبنی به حدود ۳۰ کشور دنیا ارسال میشود که مدال افتخاری برای کشورمان است.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی یکی از برنامههای واحدهای صنعتی دامپروری در کشور را افزایش تولید محصولات راهبردی مانند شیر و گوشت بیان کرد و اظهار داشت: در تولید شیر و لبنیات شرایط خوبی داریم، در گذشته بخشی از نیازها را وارد میکردیم اما امروز برخی محصولات را صادر میکنیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: از حدود ۸ میلیون راس گاو سنگین در کشور، نزدیک به یک میلیون راس در واحدهای صنعتی است و اگر بخواهیم استمرار در تولید بیشتر و کمیت و کیفیت بهتر داشته باشیم باید از علوم نوین دنیا استفاده کنیم.
وی ادامه داد : خوشبختانه با اجرای شیوهنامه در واحدهای پرورشی صنعتی با همین یک میلیون راس گاو سنگین هم تولید خوبی داریم.
رکنی با بیان اینکه برای افزایش تولید در محصولات دامی و لبنی، باید به عوامل محیطی و ژنتیک توجه ویژه کنیم، گفت: آنچه در عوامل محیطی مطرح است شامل جایگاه، تغذیه و بهداشت دام است و در بخش ژنتیک نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است و باید استمرار یابد.
وی تصریح کرد: در گذشته در بحث ژنتیک، مرکز اصلاح نژاد دام مرجع اطلاعات کل کشور بود، اما امروزه هر کدام از واحدهای تولیدی ضمن اینکه متصل با مرکز اصلاح هستند و تبادل اطلاعات میکنند، خودشان صاحب نظر هستند، با دانشگاهها تعامل و پردازش اطلاعات میکنند و میتوانند برنامه آینده خود را رقم بزنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در بحث عوامل محیطی و ژنتیک باید کارهای جدیدی صورت گیرد، همچنین باید بتوانیم همگام با علوم نوین دنیا در مسیر بهتر شدن محیط و ژن دامها پیش رویم.
رکنی با تاکید بر بهبود مدیریت تغذیه دامها گفت: گاهی با کارهای کوچک در فرآوری میتوان عملکرد تغذیه را تغییر داد به طوری که گاهی اوقات با هزینه یکسان در واحدهای تولیدی، تنها با فرآوری تغذیه تا ۲۰ درصد عملکرد بالاتری حاصل میشود.
به گفته وی، ترکیب یک جیره غذایی حتی مشابه در عملکرد تفاوتهایی دارد و باید از علوم نوین دنیا بهرهمند شویم. خوشبختانه در محیطهای علمی شرایط خوبی فراهم است و در هر نقطه دنیا یافته جدیدی به دست آید، قابل دسترسی است.
منبع: مهر