لزوم توسعه صادرات تخم مرغ
حسن رکنی بیان کرد: که تولید تخم مرغ بیشتر از مصرف داخلی است، لذا صادرات آن باید توسعه یابد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه تولید تخم مرغ بیشتر از مصرف داخلی است، بر توسعه صادرات آن تاکید کرد.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، حسن رکنی، با بیان اینکه تولید تخم مرغ بیشتر از مصرف داخلی است، بر توسعه صادرات آن تاکید کرد و گفت: با بسته تشویقی میتوانیم جهش خوبی در صدور تخم مرغ داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تولید تخم مرغ در ایران ۱.۳ درصد تولید جهان است، افزود: تولید تخم مرغ دنیا ۷۰ میلیون تن است و ایران رتبه یازدهم جهانی تولید این محصول را دارد.
رکنی تصریح کرد: ایران در میان کشورهای منطقه از موقعیت خوب صادارتی در زمینه تخم مرغ برخوردار است و سالهای اخیر به بیش از ۱۰ کشور منطقه صادر شده است.
وی، به روز کردن واحدهای مرغ تخمگذار کشور را مهم خواند و گفت : زیرساختهایی که برای تولید تخم مرغ در کشور ایجاد شده، نزدیک به ۳۰ درصد بیش از نیاز است، اما ۷۰ درصد این زیرساختها باید به فناوریهای روز و سامانههای اتوماسیون مجهز شود تا علاوه بر افزایش تولید، محصولات هم قابلیت صادرات پیدا کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، پراکنش خوب استقرار واحدهای مرغ تخمگذار در سراسر کشور را ضروری خواند و گفت: پراکندگی واحدهای تولیدی بیشتر در نواحی مرکزی یعنی تهران، البرز، قزوین و یک بخشی هم در استان فارس و خراسان رضوی است و در بسیاری از استانها این واحد ها کافی نیست.
وی ادامه داد: در درازمدت باید برنامه مناسبی برای تولید این محصول در سراسر کشور داشته باشیم تا آسیبپذیری تولید در برابر شیوع بیماریها مانند آنفلوانزای پرندگان کاهش یابد.
رکنی در مورد مدیریت نوسان قیمت تخم مرغ تصریح کرد: باید بر روی فرآوری تخم مرغ کار کنیم و تولید تخم مرغ پاستوریزه و پودر تخم مرغ برای افزایش ماندگاری به سرمایهگذاریهای جدیدی نیاز دارد.
وی افزود: اگر شعار مصرف حداقل یک تخم مرغ در روز برای هر ایرانی محقق شود، سرانه مصرف تا ۵۰ درصد افزایش مییابد.
رکنی گفت: سرانه تولید تخم مرغ در ایران ۱۱.۵ کیلوگرم است که از سرانه تولید جهان ۲ کیلوگرم بیشتر است اما افزایش الگوی مصرف ما آهسته است.
وی با بیان اینکه شیر و تخم مرغ جزء کاملترین غذاهایی محسوب میشود که در رتبهبندیها شناسایی شده است، اظهار داشت: باید سپاسگزار باشیم که یک محصول اساسی و استراتژیک در داخل تولید میشود و در سبد غذایی مردم قرار میگیرد.
منبع: مهر