دولت در زمینه طلا سرمایه‌گذاری عظیمی می‌کند

رئیس جمهور گفت: طلا یک اهمیت ویژه ای برای ما دارد همانطور که امروز معادن و پتروشیمی توانسته جایگزین فروش نفت شود گسترش طلا می‌تواند جایگزین ارز شود.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، حسن روحانی رئیس جمهور در آئین بهره برداری از طرح های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعتبار 2 هزار و 695 میلیارد تومان و اشتغال‌زایی برای 950 نفر در استان‌های یزد،‌ فارس و کردستان، گفت: دولت آماده است در زمینه بسته بندی بویژه در بخش زعفران یا همان طلای قرمز و سنگ های قیمتی، کار ویژه ای انجام گیرد و ما از لحاظ سرمایه گذاری کمک خواهیم کرد تا مردم و فعالان بخش خصوصی بتوانند در این عرصه فعالیت مضاعفی انجام دهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه معادن طلا در دو بخش اکتشاف و استخراج، با توجه به ارزآوری آن، اهمیت ویژه ای دارد، آمادگی دولت را برای سرمایه گذاری ویژه در معادن طلا مورد تاکید قرار داد و گفت: تولید طلا در کشور نسبت به سال 92 بیش از 14 برابر افزایش داشته و باید در سال پیش رو، به سمت یک تحول بزرگ در این عرصه گام برداریم.

روحانی همچنین با قدردانی از همه مدیران و کارکنان بنگاه های تولیدی که با رعایت دستورالعمل های بهداشتی اجازه ندادند به رغم خواست دشمنان برای به تعطیلی کشاندن کشور، تولید لحظه ای متوقف شود، اظهارداشت: تولید فولاد کشور در چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و به رغم شرایط کرونا، 10 درصد افزایش یافته است و این درحالی است که در عرصه جهانی تولید فولاد 6 درصد کاهش داشته است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه «نان و جان توامان قابل دستیابی است به شرطی که پروتکل های بهداشتی دقیقا اجرا شود»، گفت: رانندگان کامیون در کشور حتی برای یک ساعت به رغم شیوع بیماری کرونا، از کار و تلاش دست نکشیدند و این جای تقدیر و تشکر دارد.

روحانی توسعه ناوگان حمل و نقل کشور را از جمله اهداف مهم دولت برشمرد و گفت: متاسفانه به دلیل خیانتی که ترامپ به دنیا، ملت آمریکا و ملت ایران کرد و عهد و پیمان را زیر پا گذاشت، در پیشبرد طرحهای مرتبط با این حوزه دچار مشکل شدیم اما روند این نوسازی، باید تداوم یابد.

رئیس جمهور با قدردانی از همه کارگران، مهندسان و مدیران بویژه در بخشهای صنعت و معادن، تصریح کرد: صنایع پتروشیمی و فولاد در این سال‌های سخت و فشار دشمن، توانستند بخش بزرگی از مشکلات ما را جبران و ارز مورد نیاز کشور را تامین کنند.

در این مراسم، واحد تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد اردکان استان یزد با ظرفیت تولید 960 هزار تن آهن اسفنجی در سال، طرح تولید کامیون کشنده در شهرستان شیراز استان فارس با ظرفیت تولید 3 هزار دستگاه کامیون کشنده در سال و فاز توسعه تولید شمش طلا در شهرستان قروه استان کردستان با ظرفیت تولید سالانه 2 تن شمش طلا، 3 طرح ملی در حوزه صنعت و معدن بود که در بیستمین هفته از افتتاح طرح‌های ملی کشور در 3 استان یزد، فارس و کردستان مورد بهره برداری قرار گرفتند.

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسیار خوشحالیم که در هفته دولت باز هم موفق به افتتاح طرح بزرگ معدنی و صنعتی شدیم.

در رابطه با توسعه معادن طلا، هم برای اکتشاف وهم برای استخراج باید گفت که مساله طلا یک اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد یعنی همانطور که امروز معادن و پتروشیمی توانسته جای صادرات نفت را بگیرد گسترش معادن طلا و استخراج آنها می‌تواند به نوعی جایگزین ارز خارجی شود. کار بزرگی در این عرصه در کشور انجام می‌گیرد و اینجا به وزارت صنعت و معدن اعلام می‌کنم که دولت حاضر است برای معادن طلا، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای انجام دهد و اگر امروز موفق شدیم نسبت به سال 92 تولید طلا را به 14برابر برسانیم، در سال پیش رو هم حتما قادریم یک تحول بزرگ ایجاد کنیم.

به نظر من مساله فلز طلا و این معادن طلا با همه آنها متفاوت است. می‌تواند پشتوانه پول ما باشد، طلا می‌تواند در صنایع بسیار حساس کاربرد داشته باشد، بنابراین دولت آماده است در این زمینه تلاش و کمک بیشتری انجام دهد.

اینکه بحمدالله در آمارهای امروز تبیین شد که در چهار ماهه امسال نسبت به چهار ماهه پارسال دارای رشد هستیم این خیلی مهم است. در شرایط کرونا وقتی شرایط را با پارسال مقایسه می‌کنیم دارای رشد هستیم اینکه بیان شد که دنیا در حوزه فولاد به خاطر مساله کرونا در چهار ماهه آغاز امسال 6 درصد کاهش داشته و ما 10 درصد افزایش تولید داشتیم، بیانگر کار مهمی است که انجام گرفته است.

می‌خواهم از همه بنگاه‌های تولیدی که پروتکل‌های بهداشتی را به خوبی مراعات کردند، تشکر کنم. همین امروز هم مردم شنیدند که در کارخانه عظیم آهن اسفنجی گفته شد که هیچ مبتلا نداریم و همه مشغول کار هستند. کارخانه عظیمی که حدود یک میلیون تن آهن اسفنجی در سال تحویل می‌دهد و اینکه همه سالم هستند و کار می‌کنند، خوشحال کننده است.

دشمنان در آغاز کرونا یک توطئه‌ای داشتند و می‌خواستند بگویند همه کارها باید تعطیل شود و وقتی در اواخر فروردین اعلام کردیم که کسب و کارها باید باز شود و از آغاز کرونا اعلام کردیم که واحدهای تولیدی نباید تعطیل شود، خیلی عصبانی شده بودند و این رسانه‌های بیگانه، داشتند خودکشی می‌کردند که آقا دولت اصلا برای جان مردم ارزش قائل نیست چرا همه جا تعطیل نمی‌شود. آنها می‌خواستند کشور را به بحران ببرند، می‌خواستند همه چیز تعطیل شود مثل کشورهای خودشان که برای نان و آب و برای وسایل بهداشتی از ساعت 10 صبح صف بستند، می‌خواستند ما هم چنین وضعی را پیدا کنیم.

به نظر من یک کار بسیار دقیقی ستاد ملی کرونا از ابتدا با هوشمندی انجام داد و آن اینکه گفت تولیدی های ضروری حتی برای یک ساعت نباید تعطیل شود و اساسا همه بنگاههای تولیدی باید فعالیت خود را ادامه دهند، کسب و کار هم بعد از یک مدت زمانی از 23 فروردین گشایش پیدا کرد و باز شد و بنابراین کار بزرگی انجام گرفت.

گفتیم نان و جان با هم، توامان قابل استحصال است یعنی هم آدم می‌تواند جان خود را حفظ کند و هم می‌تواند نان بدست بیاورد به شرط اینکه پروتکل‌ها را دقیقا مراعات و اجرا کند. البته ایران کاری که در کرونا انجام داد تقریبا سه نفر از رهبران دنیا به من گفتند که کار شما در ایران برای ما الگو شد که چگونه با کرونا مقابله کنیم و در عین حال هم بتوانیم فعالیت‌های اقتصادی انجام دهیم، بنابراین اینجا تشکر می‌کنم.

نکته دیگری که می‌خواهم بگویم در بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل است، ما از آغاز دولت دوازدهم در فکر این بودیم نوسازی بزرگی برای ناوگان حمل و نقل انجام دهیم و طراحی هم همه چیز شده و همه چیز انجام گرفته بود، آن جاهایی که بنا بود قطعاتی را از خارج وارد کنیم و شرکت‌هایی که بنا بود بسازند تمام ناوگان را می‌خواستیم نوسازی کنیم.

اما مسئله کاری که در سال 97 ترامپ انجام داد و خیانتی که به دنیا، ملت آمریکا و به ملت ایران کرد و عهد و پیمان را زیر پا گذاشت، باعث شد ما دچار مشکل شدیم به خاطر آن قراردادها ولی این نوسازی باید به شکلی دیگر ادامه پیدا کند و از هر راهی که امکان پذیر است باید ناوگان‌مان را نوسازی کنیم.

در اینجا می‌خواهم در این ایام کرونا تشکر کنم بخاطر اینکه از آغاز سال حتی از ماه اسفند همه رانندگان کامیون، حمل و نقل را برای یک ساعت متوقف نکردند، پروتکل‌ها را مراعات کردند و تمام باری که در بنادر ما بود به انبارها منتقل کردند، هر وقت به بنادر کشور نگاه می کنیم می‌بینیم میلیون‌ها تن بار هست، همیشه سه میلیون، چهار میلیون تن کالای اساسی در بندر هست که بتدریج می‌آید و دومرتبه جایگزین می‌شود، رانندگان عزیز ما کار بسیار عظیمی انجام دادند و از آنها تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

به نکته‌ای هم می‌خواهم تاکید کنم. مقام معظم رهبری در بیاناتی که روز یکشنبه به مناسبت هفته دولت داشتند روی مساله خام‌فروشی دومرتبه تاکید کردند قبلا هم روی این مساله چون همواره تاکید می‌کردند و از سنگ‌های قیمتی و از زعفران اسم بردند.

من اینجا می‌خواهم از وزارت صمت در این دو مورد خاص که رهبری نام بردند حتما یک تلاش ویژه‌ای انجام، بدهند دولت آماده است، همین الان اعلام می‌کنم در زمینه بسته‌بندی، حال کل صنعت بسته‌بندی برای ما بسیار اهمیت دارد به ویژه در بخش زعفران که طلای قرمز است و همچنین در سنگ‌های قیمتی که مقام معظم رهبری تاکید کردند یک کار ویژه‌ای انجام بگیرد.

همین‌جا اعلام می‌کنم که ما از لحاظ سرمایه گذاری لازم کمک خواهیم کرد، قاعدتا بخش خصوصی باید اینها را سرمایه‌گذاری کند و ما باید کمک کنیم در همه جهات که مردم بتوانند در این زمینه فعالیت مضاعفی را انجام بدهند.

امروز هم تشکر می‌کنم از اینکه در هفته دولت باز هم در فولاد یک رشد و جهش داشتیم شما ببینید در یک روز افتتاح کارخانه بزرگ آهن اسفنجی داریم که نزدیک یک میلیون تن برای ما محصول به ارمغان می‌آورد و خوشحالیم از اینکه پتروشیمی و فولاد توانستند در این سالهای سخت و فشار دشمن در سال های 97، 98 و 99 بخش بزرگی از مشکلات ما را جبران و ارز مورد نیاز کشور را تامین کنند.

منبع: فارس

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.