قاچاق پیاز زعفران همچنان ادامه دارد
عضو شورای ملی زعفران، با اشاره به اینکه قاچاق پیاز زعفران همچنان ادامه دارد؛ بر لزوم حفظ و حراست از این سرمایه ملی تاکید کرد.
علی حسینی گفت: اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی در حوزه طلای سرخ به ویژه پیاز زعفران کرده، لازم بوده است؛ اما کافی نیست.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، عضو شورای ملی زعفران اظهار داشت: کشف و ضبط پیاز زعفران در مرزهای کشور بیانگر این است که روند خروج این محصول به صورت قاچاق همچنان به قوت خود باقی است.
عضو شورای ملی زعفران، با بیان اینکه پیاز زعفران سرمایه ملی ایران است، گفت: قدمت کشت زعفران در کشور به بیش از سه هزار سال میرسد و مردمان این سرزمین، به طور شایسته توانستهاند از این گیاه با ازش افزوده بالا در بخش کشاورزی حراست و حفاظت کنند.
وی افزود: برای بخش عمدهای از روستانشینان شرق کشور که هماکنون با بحران شدید کمآبی مواجه هستند؛ تنها محصولی که میتواند معاش زندگی آنان را تامین و مانع از مهاجرت روستایی شود، گیاه زعفران است.
حسینی در پاسخ به این پرسش که چرا روستاییان پیاز زعفران را در اختیار دلالان قرار میدهند تا این سرمایه ملی به صورت قاچاق از مرزهای کشور خارج شود، گفت: کشاورز وقتی پیاز زعفران را برداشت میکند تا اینکه بتواند مزرعه خود را جایگزین یا توسعه دهد، پیاز مازاد دارد.
وی افزود: جهاد کشاورزی باید پیاز مازاد کشاورزان را خریداری و پس از درجهبندی و کدگذاری در دسترس سایر کشاورزان کشور که دارای اراضی مستعد کشت زعفران هستند، قرار دهد.
عضو شورای ملی زعفران درباره نگهداری پیاز زعفران نیز اظهار داشت: امکان نگهداری این محصول برای مدت زمان طولانی مقدور نیست بلکه پس از بیرون کشیدن از خاک باید در فاصله کوتاهی در اراضی دیگر جایگزین شود.
وی افزود: نگهداری طولانیمدت و غیراستاندارد، قدرت جوانهزنی پیاز را به شدت کاهش میدهد.
حسینی یادآور شد : جهاد کشاورزی باید به موقع پیاز زعفران را از کشاورزان خریداری، درجهبندی، کدگذاری و در زمان مناسب به کشاورزان داخلی جهت کاشت عرضه کند.
منبع: مهر