آخرین سیگنال‌ها برای بازار طلا / قیمت طلا پیش از شروع بازار 11 مرداد 99

آخرین قیمت طلا پیش از شروع بازار شنبه 11 مرداد ماه چقدر بوده است؟ چه سیگنال‌هایی برای بازار طلا قابل مشاهده است؟

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، آخرین قیمت طلا پیش از شروع بازار شنبه 11 مرداد ماه چقدر بوده است؟ چه سیگنال‌هایی برای بازار طلا قابل مشاهده است؟

دنیای اقتصاد در این مورد نوشته است: در اولین هفته مردادماه، طلا طلایه‌دار بازارهای داخلی شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار روز پنج‌شنبه با ۱۸ هزار تومان رشد به بهای یک میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید. با ثبت این رشد، میزان بازدهی گرم طلا به بیش از ۱۳درصد رسید. پنج‌شنبه دو هفته پیش هر گرم طلای ۱۸ عیار، ۹۵۴ هزار تومان قیمت داشت. سه عامل در رشد قیمتی طلا تاثیر داشتند. اولی، رشد بهای دلار در بازار داخلی، دومی، افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی و سومی، جبران کاهش شدید دو هفته پیش و برگشت از کف قیمتی.

هیچ کدام از ارزها و انواع سکه در هفته گذشته نتوانستند به اندازه گرم طلا رشد کنند و بازار بورس نیز نتوانست بازدهی بالاتر از ۱/ ۰درصد را به ثبت برساند. شاخص کل بورس بعد از مدت‌ها، هفته گذشته در قعر جدول بازدهی قرار داشت. رتبه‌های بالای جدول اختصاص به طلا و انواع سکه داشت و دلار نیز در هفته گذشته بیش از ۷ درصد افزایش یافت.

بازدهی گرم طلا بر فراز انواع سکه

سکه که ۲ هفته پیش نزدیک به ۶ درصد از ارزش خود را از دست داده بود، در هفته گذشته به مسیر افزایشی بازگشت و طی ۶ روز کاری، یک میلیون تومان گران شد. آخرین موج افزایشی سکه تمام نیز در روز پنج‌شنبه ‌صورت گرفت. در ایستگاه روز آخر هفته، فلز گرانبهای داخلی ۲۰۰ هزار تومان گران شد و روی مرز مهم ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار گرفت. فلز گرانبهای داخلی پنج‌شنبه دو هفته پیش ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت داشت و با صعود کانالی هفته دوم خرداد، نزدیک به ۱۰‌درصد رشد کرد. این میزان رشد در شرایطی رخ داد که دو هفته پیش ۹/ ۵ درصد کاهش قیمت را به ثبت رسانده بود. بازدهی نیم سکه نیز در هفته گذشته تقریبا مشابه با سکه تمام بود و ربع سکه نیز ۲/ ۸ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. با وجود رشدهای بالا در بازار سکه، سهم رشد طلا در بازار داخلی بیشتر بود. گرم طلای ۱۸ عیار که پنج‌شنبه دو هفته پیش ۹۵۴ هزار تومان قیمت داشت، روز پنج‌شنبه روی عدد یک میلیون و ۸۰ هزار تومان به کار خود پایان داد: بیش از ۱۳ درصد رشد طی یک هفته.

به گفته فعالان، جدا از رشد قیمت دلار و طلای جهانی که در افزایش قیمت گرم طلا و انواع سکه اثرگذار بود، نزدیک شدن به اعیاد قربان و غدیر، کمی موجب شده است که تقاضا برای خرید طلا و جواهرات بیشتر شود. از نگاه آنها همین اتفاق کمی در رشد قیمت طلای ۱۸ عیار بیشتر از سایر سکه‌ها اثرگذار بوده است. به گفته عده‌ای از بازیگران بازار طلا، درست است که به دلیل شرایط ویروس کرونا، امکان برگزاری مراسم‌های عروسی و… وجود ندارد، ولی به‌صورت خصوصی افراد در این اعیاد بیشتر به هم طلا هدیه می‌دهند و مراسم‌های کوچکی را برگزار می‌کنند.

در کنار این، در شرایط کنونی بسیاری از خانوارها دیگر توانایی خرید سکه امامی را ندارند و ترجیح می‌دهند از طلاهای کم وزن برای هدیه دادن استفاده کنند. در واقع درست است که میزان تقاضای مصرفی در مجموع در سال ۹۹ کاهش پیدا کرده و این از گفته بسیاری از فعالان هم مشخص است، ولی به‌صورت موقت در مردادماه، کمی بالاتر رفته است. همین عامل باعث شده است که طلا نسبت به سایر انواع سکه رشد بیشتری را تجربه کند.

در این میان، عده‌ای هم عنوان می‌کردند که دو هفته پیش گرم طلا نسبت به انواع سکه افت بیشتری را تجربه کرد و همین موضوع باعث شد در هفته گذشته تلاش بیشتری برای رشد کند. جدا از این آنها، می‌گویند که زیر مرز یک میلیون تومانی خرید طلا توسط سرمایه‌گذاران بیشتر شد و این موضوع یعنی خرید در کف قیمتی،‌ هم در رشد قیمتی طلا موثر بود.

درباره بازار سکه نیز دنیای اقتصاد در گزارشی دیگر نوشته است: بازار سکه و طلا همچنان تحت تاثیر پرواز جهانی اونس و افت ارزش ریال به پیشروی خود ادامه می‌دهند. همین امر موجب شد تا در طول هفته گذشته این بازار نیز مانند سایر بازارهای داخلی شاهد نوسان قیمت‌ها باشد و هرچند موقتی برای دو تا سه روز سکه را در میانه کانال 10 میلیون تومانی ببینیم. با این حال قیمت یاد شده پایدار نماند و سکه بهار آزادی دوباره با قدرت به بالای 11 میلیون تومان بازگشت.

تغییرات قیمت در این بازار به خوبی نشان می‌دهد جو معاملات در بازار مورد بحث به شدت تحت تاثیر انتظارات تورمی قرار دارد. همین امر سبب شد تا در پایان معاملات روز پنج‌شنبه قیمت سکه به 11 میلیون و300 هزار تومان برسد. این افزایش در حالی رخ داده که قیمت طلا در بازارهای جهانی ظرف دو روز گذشته افزایش چندانی را شاهد نبوده است.

تداوم استراحت اونس پس از رکوردشکنی

در بازار جهانی طلا ریسک همچنان پیشتاز متغیرهای تاثیرگذار بر بهای اونس طلا است. همین امر سبب شده تا نوسان مهم‌ترین وسیله حفظ ارزش در اقتصاد جهانی همچنان پایدار بماند. پس از آنکه در هفته اخیر رکورد 9 ساله بهای جهانی طلا در اواسط هفته گذشته شکسته شد این دارایی که روز گذشته 1967 دلار قیمت داشت، همچنان در محدوده 1950 تا 1980 دلار نوسان می‌کند.

به نظر می‌رسد بازار جهانی فلزات گرانبها در شرایط فعلی به دنبال عاملی است که ریسک انتظاری را افزایش دهد و تا محقق شدن آن در فضای سیاست بین‌الملل یا مناسبات تجاری میان کشورهای مطرح در زمینه اقتصادی همچنان در این محدوده در نوسان باشد؛ مضاف بر آنکه تغییرات پولی تصمیم سازان پولی جهان مانند بانک مرکزی جمهوری خلق چین و فدرال رزرو نیز می‌تواند در این برهه تاثیر مستقیمی بر قیمت اونس طلا داشته باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.