چرا طلا و سکه دوباره گران شد؟

کسی دیگر مصنوعات طلا نمی‌خرد اما به رغم اعلام غیر قانونی بودن معاملات طلای آب شده همچنان مشتری این کالا در بازار بالاست.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، در حالی که اعضای اتحادیه فروشندگان طلا و سکه بارها هشدار داده‌اند که ریسک خرید طلای آب شده بالاست، اما با این حال هنوز بخش عمده تقاضای موجود در بازار را تقاضا برای خرید طلای آب شده تشکیل می دهد. فعالان صنف می‌گویند مالیات بر ارزش افزوده طلا از یک‌سو و مزد ساخت طلا از سوی دیگر دو عاملی است که سرمایه‌گذاران را به خرید طلای آب شده ترغیب می‌کنند اما نکته اینجاست که برخی سودجویان ناخالصی‌هایی را به این طلا می‌افزایند که در نهایت منجر به ضرر سرمایه‌گذار و خریدار می‌شود.

محمد کشتی‌آرای، نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر در خصوص وضعیت بازار تاکید کرد: بازار وضعیتی عادی دارد، این روزها نه با فشار تقاضا روبرو هستیم و نه با فشار عرضه، خرید و فروش طبق روال عادی صورت می‌گیرد اما کسی طلای مصرفی و مصنوعات نمی‌خرد.

این فعال صنفی تاکید کرد: سیگنالی که ثابت می‌کند وضعیت در بازار عادی است، حباب سکه تمام بهار آزادی است. این حباب نه کوچک شده است و نه بزرگ پس روشن می‌کند بازار نه با فشار تقاضا روبروست و نه با فشار عرضه در نتیجه وضعیت بازار عادی است و اغلب فراد حاضر نیز به قصد سرمایه‌گذاری نسبت به خرید طلا اقدام می‌کنند.

این نکته از سوی سایر فعالا صنف نیز تایید می‌شود. مسئول یک طلافروشی در خیابان کریمخان در این خصوص تاکید کرد: کرونا تعداد عروسی‌ها و مجالس را به شدت کاهش داده است از این رو ما با خرید مصنوعات روبرو نیستیم و اگر کسی پولی وارد بازار طلا می‌کند، قصدش نه خرید کالای مصرفی و مصنوعات که سرمایه‌گذاری است.

کشتی‌آرای در پاسخ به این سوال که آینده بازار طلا را چگونه می‌بینید؟ گفت: قیمت سکه تحت تاثیر دو عامل اصلی است، بهای ارز و نرخ طلا در بازارهای جهانی.

وی ادامه داد: قیمت دلار نوسانی ادامه دار را در تیرماه شاهد بود اما حالا مدتی است که در کانال ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان در صرافی بانکی و بازار آزاد قرار دارد اما سوی دیگر داستان که به قیمت طلا در بازارهای جهانی باز می‌گردد با وضعیت متفاوتی مواجه است. قیمت‌ها در بازارهای جهانی طلا در حال افزایش هستند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد تحت تاثیر نااطمینانی‌های رخ داده در بازارهای جهانی از یک‌سو و رشد منفی اقتصاد جهانی و تضعیف دلار در جهان از سوی دیگر به زودی سد مقاومتی قیمت طلا در بازارهای جهانی شکسته شود و هراونس طلا به قیمتی بیشتر از دو هزار دلار برسد. وی گفت: چشم‌انداز بازار جهانی نشان می‌دهد قیمت‌ها در ایران نیز می‌تواند روندی افزایشی را داشته باشد. همان‌طور که در روزهای اخیر رشد قابل توجه قیمت در بازارهای جهانی سبب شد سکه بار دیگر به کانال ۱۱ میلیون تومن بازگردد.

او تاکید کرد: اغلب تحلیلگران معتقدند تا زمانی که ویروس کرونا وجود دارد و اقتصاد جهان را تهدید می‌کند، احتمال افزایش نرخ دلار قوی است و باید در پیش‌بینی‌ها این موضوع را مد نظر قرار داد.

کشتی آرای در پاسخ به سئوالی در خصوص فروش مصنوعات طلا در روزهای جاری گفت: ما در پایان فروردین و اوایل اردیبهشت با افزایش فروش مصنوعات طلا از سوی خانواده‌ها مواجه بودیم اما در شرایط کنونی با چنین شرایطی روبرو نیستیم و اوضاع نسبت به قبل عادی شده است.

 

منبع: دنیای اقتصاد

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.