ایران در تولید سیب‌زمینی خودکفا شد

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب‌زمینی گفت: ایران در تولید سیب‌زمینی به خودکفایی رسیده است.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، محمدرحیم نیازی افزود: در حال حاضر سیب‌زمینی در چهار فصل سال در قالب کشت بهاره، تابستانه، پاییزه و زمستانه تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

وی بحران آبی را از جمله چالش‌های مهم تولید سیب‌زمینی در کشور برشمرد و اظهار داشت: متاسفانه سطح سفره‌های منابع آب‌های زیر زمینی مملکت به شدت کاهش یافته است.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب‌زمینی گفت: برای تامین آب مورد نیاز کشت سیب‌زمینی و جلوگیری از تخریب ذخایر آبی روش‌های مختلفی منجمله استفاده از آب سدهای کشور، روش‌های جدید کشت، ارقام با آب‌بری کمتر و زودرس‌تر، آبیاری نوین و… وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه دولت باید از بخش تولید و تولیدکنندگان حمایت جدی داشته باشد، افزود: کشاورزان آسیب‌پذیر‌ترین قشر جامعه در بخش تولید هستند.

نیازی اضافه کرد: دولت با استفاده از روش‌های مختلف منجمله اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت و طویل‌المدت برای توسعه مکانیزاسیون، اجرای طرح‌های آبیاری نوین، ورود تکنولوژی روز دنیا به بخش کشاورزی و مواردی از این دست حمایت جدی از کشاورزان داشته باشد.

وی در ادامه بر لزوم فرهنگ‌سازی به منظور افزایش مصرف سیب‌زمینی در جامعه تاکید کرد و گفت: نقش وزارت بهداشت در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب‌زمینی با اعلام اینکه ارزش مواد غذایی سیب‌زمینی کمتر از برنج نیست، افزود: سالانه ارز قابل توجهی به جهت خرید برنج از کشورهایی مانند هند، تایلند، پاکستان و… از مملکت خارج می‌شود.

وی تاکید کرد: ارزش غذایی سیب‌زمینی کمتر از برنج نیست و می‌تواند جایگزین مناسبی حداقل برای بخشی از مصرف برنج در کشور باشد.

نیازی افزایش میزان مصرف سیب‌زمینی را گامی به سوی حمایت از بخش کشاورزی و تامین غذایی کشور دانست و اظهار داشت: سیب‌زمینی به قدر کفایت در ایران تولید می‌شود.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.