دلار هفته را چطور آغاز می‌کند؟ / آینده ارز از نگاه فعالان بازار

بازار ارز در روز شنبه در حالی کار خود را آغاز می‌کند که درگیر دو قطب متضاد خواهد بود: رشد نرخ حواله درهم و اخبار مربوط به آزادی زندانی آمریکایی از ایران همراه با پیام ترامپ مبنی بر پیشنهاد مذاکره به ایران قبل از انتخابات آمریکا.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، در چهارمین روز هفته، دلار و سکه حرکت آرام افزایشی را ادامه دادند تا بازدهی هر دو در هفته گذشته مثبت شود. روز سه‌شنبه، قیمت دلار ۳۰ تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۱۷ هزار و ۶۸۰ تومان رسید. با این رشد میزان بازدهی دلار در هفته‌ای که گذشت به ۷/ ۰ درصد رسید. این در حالی بود که این ارز دو هفته قبل ۸/ ۰ درصد از ارزش خود را از دست داده بود.

همسو با افزایش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز با افزایش ۲۰ هزار تومانی رو‌به‌رو شد و به بهای ۷ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان رسید. این رشد،‌ بازدهی فلز گرانبهای داخلی را نیز به ۷/ ۰ درصد رساند، حال آن که دو هفته قبل ۳/ ۱ درصد افت قیمت را تجربه کرده بود.

تقویت قیمت دلار در هفته گذشته موجب شد که بار دیگر انتظارات افزایشی در بازار ارز تقویت شود. به باور فعالان نیروی دیگری که دلار را برای افزایش بیشتر قیمت در ابتدای هفته جاری تحریک می‌کند‌، افزایش نرخ حواله درهم است که در انتهای هفته گذشته بالای مرز ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله می‌شد. با این حال،‌ روز جمعه اخبار مربوط به آزادی یک زندانی آمریکایی از ایران به‌عنوان نیروی ناسازگار با افزایش قیمت درهمی، انتظارات را تحت‌تاثیر قرار داد.

به این ترتیب، می‌توان گفت بازار ارز در روز شنبه در حالی کار خود را آغاز می‌کند که درگیر دو قطب متضاد خواهد بود: رشد نرخ حواله درهم و اخبار مربوط به آزادی زندانی آمریکایی از ایران همراه با پیام ترامپ مبنی بر پیشنهاد مذاکره به ایران قبل از انتخابات آمریکا.

این نیروهای ناسازگار در حالی وضعیت روز جاری را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند که رئیس‌کل بانک مرکزی در یکی آخرین صحبت‌های خود عنوان کرده که روش عرضه ارز به بازار تغییر کرده است. همتی عنوان کرد، در دو سال گذشته بانک مرکزی، ارزی را به بازار تزریق نکرد، حال آنکه قبل‌تر سالانه ۱۸ میلیارد دلار عرضه صورت می‌گرفت.

آزادی زندانی آمریکایی از ایران و پیام ترامپ مبنی بر علاقه به مذاکره با ایران پیش از انتخابات آمریکا، انتظارات جدیدی را برای برخی معامله‌گران ارزی زنده کرده است. این موضوع از آن جهت برای برخی معامله‌کنندگان ارزی مهم بود که ترامپ آزادی این زندانی آمریکایی را نشانه‌ای دانست که ایران و آمریکا می‌توانند با هم به توافق برسند. در حالی که برخی فعالان باور دارند، چنین اتفاقی می‌تواند زمینه‌ساز افزایش فروش‌های ارزی در بازار شود، ‌گروه دیگری باور دارند اتفاق خاصی بین ایران و آمریکا رخ نداده است و این مساله نمی‌تواند موقعیت فروش یا خرید ارزی معامله‌گران را تحت‌تاثیر قرار دهد.

از نظر آنها، تا زمانی که دو طرف تمایل آشکاری برای مذاکره نشان ندهند یا تغییری مبنی‌بر کاهش تحریم‌ها صورت نگیرد، قیمت‌ها نیز در بازار ارز تغییر نخواهند کرد. این گروه برای تایید صحبت خود به معاملات پشت‌خطی روز جمعه اشاره می‌کنند که قیمت دلار تغییر زیادی نسبت به روز سه‌شنبه از خود نشان نمی‌داد. البته در معاملات پشت‌خطی هرات کمی قیمت دلار بالا آمده بود و همین مساله تا حدی انتظارات افزایشی را تقویت می‌کرد.

تحلیلگران فنی نیز بیشتر به معاملات کشورهای همسایه دقت می‌کردند و باور داشتند بالا آمدن قیمت دلار در هرات افغانستان و افزایش نرخ حواله درهم می‌توانند به تقویت قیمت دلار در ابتدای روز شنبه کمک کنند. با این حال، نمی‌توان نادیده گرفت که کاهشی‌ها هم دیروز جو زیادی را پیرامون احتمال مذاکره ایران و آمریکا مطرح می‌کردند.

منبع: دنیای اقتصاد

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.