عملکرد هفتگی دلار و طلا در هفته گذشته / ۲ عاملی که بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار داد

تشدید تنش‌ها میان آمریکا و چین از یک‌سو و خوش‌بینی‌ها به کشف واکسن جدید کرونا از سوی دیگر، از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت دلار و طلا در هفته گذشته میلادی بود.

در هفته‌ای که گذشت، دو عامل افزایش اختلافات میان آمریکا و چین و همچنین خوش‌بینی‌ها به نتایج اولیه واکسن جدید کرونا، بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، شاخص دلار که نرخ برابری آن را در مقابل سبدی از ارزهای جهانی اندازه‌گیری می‌کند، در هفته گذشته حدود ۰٫۵ درصد افت کرد.

درحالی‌که در آخرین روز از معاملات هفته دوم ماه می شاخص دلار در سطح ۱۰۰٫۳۱ قرار داشت، روز جمعه به ۹۹٫۸۰ رسید.

کشف واکسن جدید کرونا موجب شد تقاضا برای دارایی‌های امن از جمله دلار آمریکا کاهش یابد. با این حال از اواسط هفته و با تشدید لفاظی‌ها میان دو اقتصاد بزرگ جهان بر سر همه‌گیری کرونا و همین‌طور مساله هنگ‌کنگ، روند دلار بار دیگر صعودی شد و روز جمعه بازارهای سهام در آسیا و آمریکا با ریزش مواجه شدند.

چین اعلام کرده که قصد دارد قانون امنیت ملی را در هنگ‌کنگ اجرایی کند، دونالد ترامپ اما روز جمعه هشدار داد که اگر چنین اتفاقی بیفتد، واکنش شدیدی نشان خواهد داد.

نمودار زیر روند هفتگی شاخص دلار را در هفته گذشته میلادی نشان می‌دهد:

افت ۰٫۵ درصدی دلار جهانی در هفته سوم می

قیمت جهانی طلا هم در هفته گذشته با رشد ۰٫۰۲ درصدی مواجه شد.

هر چند کشف واکسن کرونا موجب شد قیمت جهانی طلا اندکی نزولی شود، اما تنش‌ها میان چین و آمریکا از افتِ بیشتر قیمت جلوگیری کرد.

هر اونس طلا که در اولین روز از معاملات با قیمت هزار و ۷۳۴ دلار معامله می‌شد، در روز جمعه به هزار و ۷۳۵ دلار و ۴۴ سنت رسید.

نمودار زیر روند هفتگی قیمت جهانی طلا را در هفته گذشته نشان می‌دهد:

رشد ۰٫۰۲ درصدی طلا در هفته سوم می

بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که به دلیل عدم قطعیتی که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا به‌وجود آمده، فلز زرد در سال ۲۰۲۰ رکوردهای بی‌سابقه‌ای را ثبت خواهد کرد.

جدیدترین اتفاقات مربوط به طلا را می‌توانید در سلسله اخبار قیمت جهانی طلا سرویس اخبار تاریخ ما ملاحظه کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.