قیمت طلا رکورد خود را میشکند؟
قیمت طلا پس از این که تا پایان روز گذشته ۱.۵ درصد جهش یافت، در معاملات روز جمعه بازار جهانی با سودگیری معاملهگران روبرو شد و کاهش یافت اما برخی کارشناسان اقدامات محرک مالی بانکهای مرکزی سراسر جهان و پایین ماندن نرخهای بهره را در افزایش قیمت طلا در آینده موثر دانستند.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۶ درصد کاهش، به ۱۷۲۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. با این حال از ابتدای هفته جاری تاکنون تحت تاثیر آمار اقتصادی ضعیف آمریکا و اروپا حدود ۲.۲ درصد رشد قیمت داشته است.
بهای معاملات این بازار روز پنج شنبه تحت تاثیر امیدواری به اقدامات محرک مالی بیشتر از سوی آمریکا و انتشار آمار افزایش جمعیت بیکاران این کشور، تا مرز ۱۷۳۸ دلار و ۵۸ سنت پیش رفته بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا تغییر چندانی نداشت و در ۱۷۴۴ دلار و ۷۰ سنت ایستاد.
کایل رودا، تحلیلگر شرکت آی جی مارکتس در این باره گفت: افزایش قیمتی که طلا شب گذشته داشت به حدی بزرگ بود که این فلز ارزشمند در معاملات بازار آسیایی ناچار به عقب نشینی شد.
بازارهای سهام آسیا و آمریکا تحت تاثیر تردیدها نسبت به پیشرفت ساخت داروی برای درمان بیماری کووید ۱۹ و شواهد جدید از آسیبهای اقتصادی آمریکا از پاندمی کرونا، نزول کردند.
دلار نزدیک به بالاترین رکورد خود در دو هفته اخیر که روز پنج شنبه به آن صعود کرده بود، ماند و طلا را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر ساخت.
بر اساس گزارش رویترز، مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا بسته ۴۸۴ میلیارد دلاری کمک به کسب و کارهای کوچک و بیمارستانها را تصویب کرد و با این بسته هزینه آمریکا برای مقابله با این بحران، به سه تریلیون دلار رسید. سران اتحادیه اروپا هم با یک اعتبار اضطراری یک تریلیون یورویی برای کمک به احیا از پاندمی کرونا موافقت کردند.
استفن اینس، مدیر معاملات و استراتژی بازار در شرکت مدیریت دارایی SPI در یادداشتی نوشت: اگرچه سودگیری روز جاری باعث کاهش قیمت طلا شده است اما اقدامات محرک مالی بانکهای مرکزی سراسر جهان و پایین ماندن نرخهای بهره، از قیمت طلا پشتیبانی خواهد کرد.
پاندمی ویروس کرونا که بیش از دو میلیون و ۶۴۰ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده، باعث شده است دولتها و بانکهای مرکزی سراسر جهان با اقدامات محرک مالی و اقتصادی بی سابقه، به حمایت از اقتصاد کشورشان در برابر آسیبهای ناشی از این پیشامد ناگوار بپردازند و طلا از این موقعیت نفع می برد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۱.۱ درصد صعود کرد و به ۲۰۰۰ دلار و ۳۵سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۱.۳ درصد افزایش، ۷۶۴ دلار و ۸۱ سنت معامله شد. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۵ دلار و ۱۵ سنت رسید.
منبع: ایسنا