سکه چهارشنبه را چطور آغاز میکند؟
در روزی که قیمت دلار به کانال ۱۶ هزار تومانی رفت، بسیاری از فعالان انتظار داشتند سکه تمام بهار آزادی نیز به سوی قلههای پیشین قیمتی با قدرت حرکت کند.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، در روزی که قیمت دلار به کانال ۱۶ هزار تومانی رفت، بسیاری از فعالان انتظار داشتند سکه تمام بهار آزادی نیز به سوی قلههای پیشین قیمتی با قدرت حرکت کند. با این حال، تنها ثمره افزایش دلار برای سکه بازان تغییر جهت قیمتی بود وخبری از افزایش شدید قیمت نبود.
آن طور که دنیای اقتصاد گزارش داده، روز سه شنبه، فلز گرانبهای داخلی ۴۰ هزار تومان رشد قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۶ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان عاملی که تا حدی توانست سرعت گیر افزایش بیشتر قیمت سکه در بازار شود، نزول بهای طلای جهانی بود. دیروز طلای جهانی حداقل تا ساعت ۵ بعدازظهر نه تنها توان افزایشی خاصی را از خود نشان نداده بود، بلکه تا محدوده هزار و ۶۷۰ دلاری نیز عقب نشینی کرده بود.
دیگر عاملی که به نظر میرسد، در دومین روز اردیبهشت ماه مانع از افزایش شدید قیمت سکه شد، رشد فعالیتهای واحدهای مجاز فروش سکه و طلا بود که سمت عرضه را تقویت کرده بود. در روزهای قبل بازار بیشتر در دست معاملهگران غیررسمی قرار داشت و آنها بعضا میتوانستند با معاملات معدود قیمتها را تحت تاثیر قرار دهند، ولی با باز شدن سکه فروشان نفوذ این دسته کاهش پیدا کرده است.
در این میان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر نیز اعلام کرد، طلا فروشان فقط به یک شرط اجازه معامله سکه دارند.
محمدولی گفت: طلافروشیها که از اول اردیبهشت ماه کار خود را آغاز کردهاند اجازه فروش سکه را ندارند اما در مواردی که معاوضه یا خرید طلا مطرح باشد میتوانند سکه را از مشتری به جای وجه نقد دریافت کنند اما در حالت کلی تنها واحدهای سکه فروشی دارای مجوز، اجازه خرید و فروش سکه را دارند. همچنین رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره پیشبینی آینده بازار تصریح کرد: البته انتظار نداریم که در روزهای آینده قیمت با شدت زیادی کاهش پیدا کند و به نظر میرسد قیمت باید با توجه به مدیریت بازار ارز منطقی شود.
اثر دوگانه ریزش نفت بر اونس
درباره بازارهای جهانی نیز دنیای اقتصاد در گزارشی دیگر نوشته است: طلای جهانی دوشنبه در پی هیاهوی ایجاد شده در بازار نفت بیش از یک درصد رشد کرده بود و حتی در مقطعی به کانال ۱۷۰۰ دلار نیز دست یافت. اما سهشنبه با تقویت دلار آمریکا در برابر ارز برخی کشورهای وابسته به نفت اونس نزولی شد و تا ساعت ۱۶ به ۱۶۶۹ دلار رسید.
با وجود این، تداوم ریزش قیمت نفت و به دنبال آن نزول بازارهای سهام تقاضا برای داراییهای امن را افزایش داد و مانع از افت بیشتر طلای جهانی شد. البته به باور کارشناسان اثر ضدتورمی افت قیمت نفت میتواند در بلندمدت بر طلای جهانی فشار آورد. از سوی دیگر، برخی فعالان بازار جهانی انتظار دارند محرکهای مالی جدید دولت آمریکا (نظیر بسته۴۵۰ میلیارد دلاری برای کمک به کسبوکارهای کوچک و بیمارستانها) از قیمت فلز زرد حمایت کنند.