افت قیمت نفت چه تاثیری بر قیمت دلار دارد؟
مرتضی عزتی، اقتصاددان میگوید: افت قیمت نفت تاثیر چندان زیادی بر قیمت دلار ما نمیتواند داشته باشد، چون حجم صادرات نفت ما آنقدر کم است که تاثیر نوسانات قیمت آن بر دلار به طور محسوس دیده نمیشود.
درحالیکه قیمت نفت در معاملات روز گذشته به پایینترین سطح از سال ۱۹۹۱ (۳۰ دلار در هر بشکه) رسیده بود، امروز تغییر روند داده و هر بشکه نفت خام برنت در شروع معاملات امروز خود با ۶٫۱۱ درصد افزایش به ۳۶٫۴۵ دلار رسیده است.
افت قیمت نفت پس از آن اتفاق افتاد که عربستان سعودی در واکنش به مخالفت روسیه برای تمدید و عمیقتر کردنِ کاهشِ تولید، اعلام کرد حجم تولیدش را به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز خواهد رساند.
قیمت نفت در کانال 30 دلاری چقدر میتواند قیمت دلار را تحت تاثیر قرار دهد؟
مرتضی عزتی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران در گفتگو با سرویس اخبار تاریخ ما میگوید: قیمت نفت تاثیر چندان زیادی بر قیمت دلار ما نمیتواند داشته باشد، چون حجم صادرات نفت ما آنقدر کم است که تاثیر نوسانات قیمت نفت بر آن به طور محسوس دیده نمیشود.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر فشار واردات و تقاضا برای انواع ارزها قیمت دلار را تحت تاثیر قرار داده است. در مدت اخیر جدا از مساله جنگ نفتی بین روسیه و عربستان، به علت شیوع ویروس کرونا در کشورهای دنیا،تقاضای جهانی برای نفت کاهش داشته که توانسته قیمت نفت را تا این حد پایین بیاورد. اما این روند نهایتا تا بهار امسال تغییر خواهد و شاهد بالا رفتن قیمت نفت خواهیم بود.
این کارشناس میافزاید: تقاضا برای نفت باز هم بالا میرود، چون بسیاری از تولیدکنندگان در حال حاضر مجبور به تولید نفت هستند و نمیتوانند پالایشگاههای خود را تعطیل کند، زیرا هزینه راهاندازی دوباره استخراج نفت بسیار هزینهبر است. در حال حاضر خالص هزینه تولید هر بشکه نفت حدود 33 دلار بوده و به نظر نمیرسد روند کاهش نفت خیلی ادامهدار باشد.
عزتی تاکید میکند: کاهش قیمت نفت تأثیری بر قیمت دلار کشورمان نخواهد داشت و تنها یکی تا دو روز میتواند جو هیجانی را ایجاد کند زیرا هم حجم صادرات نفت کشور کم بوده و تغییر زیادی در میزان ارزآوری ایجاد نمیکند که بازار ارز را به چالش بکشد.