بازار طلا روزهای پرقدرتی را پیش رو دارد / احتمال عبور فلز زرد از قله 10 هزار دلار

مارک اوبرن (Mark O’byrne)، تحلیلگر بازار طلا معتقد است، با توجه به ریسک‌های سیاسی و اقتصادی موجود، طلا به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و حتی ممکن است در سال‌های پیش رو، از قله 10 هزار دلار عبور کند.

در هفته‌های اخیر با شیوع گسترده ویروس کرونا در چین و سایر کشورها، بازار طلا با نوسانات زیادی مواجه شده است. درحالی‌که فلز زرد در 24 فوریه (پنجم اسفندماه) به بالاترین سطح هفت سال گذشته رسیده بود، اما تا پایان همان هفته (28 اسفندماه) افتی حدود سه درصد را تجربه کرد.

با این حال، در هفته‌ای که گذشت، قیمت جهانی طلا بار دیگر به کانال هزار و 600 دلار بازگشت.

مارک اوبِرن (Mark O’Byrne)، تحلیلگر بازار طلا و موسس کارگزاری معاملات طلا و فلزات گرانبهای Goldcore در بریتانیا، در گفتگوی اختصاصی با سرویس اخبار تاریخ ما، به دلایل نوسانات اخیر بازار جهانی طلا پرداخته و معتقد است، در میان‌مدت و بلندمدت شاهد رشد قابل توجه فلز زرد خواهیم بود.

متن کامل مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

اگرچه با توجه به شیوع ویروس کرونا، بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند که قیمت طلا افزایش یابد، اما در هفته منتهی به 29 فوریه (دهم اسفندماه) طلا با افت سه درصدی مواجه شد. به‌نظر شما دلیل نوسانات اخیر بازار طلا چیست؟

در هفته‌های گذشته طلا رشد چشمگیری را در برابر بسیاری از ارزها، البته به‌جز دلار تجربه کرده بود. از دیدگاه تجاری، باید بگویم که طی این مدت طلا بیش از حد خریداری شده بود و بازار نیاز به اصلاح قیمت و تثبیت داشت.

تنها در سال 2019، طلا حدود 19 درصد و تا فوریه 2020، حدود 24 درصد رشد کرد. علی‌رغم افت هفته گذشته، باز هم طلا با بازدهی 7.5 درصدی از ابتدای سال جاری میلادی، بهترین عملکرد را در میان سایر دارایی‌ها به‌ثبت رساند.

با توجه به وضعیت اقتصادی جهان، فدرال‌رزرو آمریکا روز سه‌شنبه و در جلسه‌ای از پیش‌ تعیین‌نشده نرخ بهره را 50 واحد کاهش داد. حتی پیش از این اقدام هم تحلیلگران ما در Goldcore پیش‌بینی کرده بودند که احتمالا بانک‌های مرکزی سیاست‌های پولی انبساطی را در پیش خواهند گرفت.

کاهش نرخ بهره در آمریکا نشان می‌دهد که اقتصاد این کشور و البته اقتصاد جهان تا چه‌ حد آسیب‌پذیر است. هرچند این آسیب‌پذیری به‌هیچ‌وجه برای بازار سرمایه خوب نیست اما تجربه ثابت کرده که بازار طلا همواره به کاهش نرخ بهره واکنش مثبت نشان داده است.

با توجه به عدم قطعیت موجود و افزایش نااطمینانی‌ها به دلیل شیوع کرونا، پیش‌بینی شما از قیمت جهانی طلا چیست؟

پیش‌بینی قیمت طلا در کوتاه‌مدت بسیار دشوار است. در میان‌مدت و بلندمدت اما بر این باوریم که طلا به روند صعودی خود ادامه می‌دهد و در برابر تمامی ارزها رشد خواهد کرد.

حتی ممکن است طلا در سال‎های پیش رو به 10 هزار دلار در هر اونس هم برسد. البته قیمت این فلز گرانبها به خودی خود بالا نمی‌رود. واقعیت این است که به مرور زمان از سهم دلار در ذخایر ارزی کشورها کاسته می‌شود. در عین حال با تضعیف اقتصاد آمریکا و افت دلار، فلز زرد رشد خواهد کرد.

برخی از تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که در کوتاه‌مدت قیمت جهانی طلا به هزار و 800 دلار در هر اونس هم خواهد رسید. به‌نظر شما چقدر چنین اتفاقی در سال 2020 محتمل است؟

من فقط می‌توانم بگویم که به آینده میان‌مدت و بلندمدت طلا بسیار بسیار خوش‌بین هستم. حجم بالای تقاضا برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی، رشد صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) و ریسک‌های سیاسی و اقتصادی نشان می‌دهد که طلا روزهای پرقدرتی را پیش رو دارد. شیوع ویروس کرونا آخرین ضربه‌ای بود که می‌توانست به اقتصاد جهان و بازارهای سهام وارد شود.

در حال حاضر، احتمال وقوع رکود جهانی وجود دارد؛ درست‌ همانند آنچه در بحران مالی سال 2008 رخ داد. به این ترتیب، طلا به‌ویژه اگر به‌شکل فیزیکی خریداری شود، بار دیگر به پناهنگاهی امن و باارزش تبدیل خواهد شد که می‌تواند از خانوارها و کسب‌وکارها در برابر مشکلات اقتصادی، چه در ایران و چه در سایر کشورهای جهان حمایت کند.

جدیدترین اتفاقات مربوط به طلا را می‌توانید در سلسله اخبار قیمت جهانی طلا سرویس اخبار تاریخ ما ملاحظه کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.