چند خبر مهم برای فعالان بازار طلا / سیگنالهایی برای پیشبینی قیمت سکه
قیمت سکه در هفته جاری چگونه آغاز میشود؟ چه اتفاقاتی ممکن است بر قیمت سکه در هفته جاری تاثیر بگذارد؟
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، قیمت سکه در هفته جاری چگونه آغاز میشود؟ چه اتفاقاتی ممکن است بر قیمت سکه در هفته جاری تاثیر بگذارد؟
طی هفته گذشته بازدهی بازارها این گونه بود: طلا بازدهی مثبت ۶ درصدی، سکه بازدهی مثبت ۵ درصدی، دلار بازدهی مثبت ۲٫۵ درصدی و بورس هم بازدهی مثبت ۴٫۲ درصدی.
با چنین وضعیتی چه اخباری برای بازار طلا مهم به نظر میرسد؟
دنیای اقتصاد در این مورد نوشته است: سکه در هفته اخیر از اهرمهای دوگانه برای رشد برخوردار شد. از یک طرف، صعود دلار از سکه حمایت کرد و از سوی دیگر، اونس جهانی جهش قابلتوجهی داشت. تشدید نگرانیها از شیوع فزاینده ویروس کرونا و بروز آثار منفی آن در اقتصاد جهانی، بهویژه پس از اعلام کاهش میزان فروش توسط غول فناوری دنیا – شرکت اپل – منجر به حرکت سرمایهها به سمت طلای جهانی شد. اونس طلا روز جمعه در جدیترین رشد هفتگی خود طی 6 ماه اخیر به 1639 دلار رسید که بالاترین سطح از سال 2013 است. به این ترتیب، بهای سکه در بهمنماه 10درصد افزایش یافت و به بازدهی 5/ 15درصدی از ابتدای سال رسید. تصمیم FATF در روز جمعه بر دلار و سکه اثرگذار است.
نیم سکه در صدر بازارهای داخلی
طبق گزارش دنیای اقتصاد، در هفتهای که گذشت، در بازار ارز و سکه شاهد افزایش قیمت بودیم؛ در این میان سهم نیم سکه از لحاظ رشد قیمتی بیشتر از سایر ارزها و انواع سکه بود. نیم سکه در هفتهای که گذشت بالای ۷درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند و تا کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی بالا رفت. این در حالی بود که پنج شنبه ۲ هفته پیش، نیم سکه روی عدد ۲ میلیون و ۶۱۵ هزار تومانی قرار داشت. سکه تمام بهار آزادی نیز در هفته گذشته ۸/ ۵ درصد افزایش قیمت را ثبت کرد و سهم ربع سکه رشد نزدیک به ۵ درصد بود. نکته جالب در مورد بازدهی بازارها، رشد کم دلار نسبت به انواع سکه بود.
شاخص ارزی در آخرین هفته بهمن ماه، کمی بیش از ۳ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند که تقریبا دو برابر کمتر از بازدهی سکه تمام بهار آزادی بود. به گفته فعالان، سکه به دو دلیل در هفته گذشته از دلار سبقت گرفت. اولی همان روند بازارهای جهانی و افزایش طلا بود. طلا در هفتهای که گذشت به راحتی سد هزار و ۶۰۰ دلاری را شکست و در مقطعی از روز جمعه به هزار و ۶۵۰ دلار رسید. این ارقام تنها در اواخر سال ۲۰۱۲ میلادی ثبت شده بودند. رسیدن به چنین رکوردهایی انتظارات افزایشی در بازار سکه داخلی را افزایش داد؛ از طرف دیگر بیشتر معاملهگران باور داشتند ظرفیت رشد از قبل برای سکه تمام وجود داشت. از نظر آنها، ارزش ذاتی سکه با در نظر گرفتن مالیات ارزش افزوده به نزدیک ۶ میلیون تومان رسیده است و همین مساله اطمینان معاملهگران برای خرید سکه را بیشتر میکرد.
در این میان، آنچه میتواند جلوی رشد سکه را بگیرد، از یک سو کاهش انتظارات افزایشی با نزدیک شدن به مقاومتهای تاریخی است و از سوی دیگر، کاهش قیمت دلار نیز میتواند به عقبگرد قیمت سکه کمک کند.
البته کاهش بهای دلار حداقل تا اواخر روز جمعه توسط برخی از معاملهگران دور از ذهن به نظر میرسید. این دسته عنوان میکردند، با رفتن ایران به لیست سیاه FATF خریدها در روز شنبه افزایش بیشتری خواهد یافت و تحت تاثیر آن قیمت دلار رشد خواهد کرد. با این حال، دسته دیگری از معاملهگران باور دارند افزایش قیمت دلار پیش خور شده است و هر خبری از سوی FATF منتشر شود نیز نمیتواند قیمت دلار در بازار داخلی را تحت تاثیر قرار دهد. به باور آنها، معاملهگران در دو هفته اخیر با جوسازی پیرامون اثرات تصمیم FATF خریدها را در بازار بالا برده بودند و احتمالا از امروز اثر این تصمیم،در بازار تعدیل خواهد شد.
در این میان، عدهای از معاملهگران باور داشتند ممکن است سخت شدن مبادلات با عراق و افغانستان و جابه جاییهای اسکناس منجر به رشد قیمت دلار در بازار داخلی شود. از نظر آنها گسترش بیشتر ویروس کرونا میتواند روابط ایران با کشورهای همسایه را تحت تاثیر قرار دهد و جابهجاییهای دلاری را مشکل و ورود اسکناس به کشور را دشوارتر کند. در این میان،کاهشیهای بازار هم چنان باور دارند افت سنتی تقاضا در انتهای سال و افزایش عرضه شرکتهای تجاری میتواند زمینهساز افت قیمت انواع ارز شود.