افت دلار و رشد طلا در هفته پایانی سال 2019
در هفته پایانی سال شاخص دلار تحت تاثیر افزایش اشتها برای داراییهای پرریسک با افت 0.6 درصدی مواجه شد. قیمت جهانی طلا اما موفق شد بار دیگر به بیش از هزار و 500 دلار در هر اونس برسد.
در هفته پایانی سال شاخص دلار با افت 0.6 درصدی مواجه شد. از مهمترین دلایل این افت دلار میتوان به افزایش امیدها به پایان اختلافات تجاری میان پکن و واشینگتن، کاهش عدم قطعیت و افزایش اشتها برای داراییهای پرریسک اشاره کرد.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، شاخص دلار که نرخ برابری آن را در برابر سبدی از ارزهای جهانی اندازهگیری میکند، در معاملات روز جمعه در سطح 97.01 قرار گرفت.
این در حالی است که این شاخص در آخرین روز از معاملات هفته گذشته در سطح 97.67 قرار داشت.
نمودار زیر روند هفتگی شاخص دلار را در هفته چهارم دسامبر نشان میدهد:
شاخص دلار در سال 2019 و تحت تاثیر جنگ 17 ماهه تجاری بازدهی 1.56 درصدی را تجربه کرده است.
با این حال بهعقیده کارشناسان اقتصادی در بانکهای سرمایهگذاری، دلار در سال 2020 تضعیف خواهد شد. کاهش نگرانیها از کند شدن رشد اقتصادی در جهان، کاهش نرخ بهره و افزایش تقاضا برای داراییهای پرریسک، از مهمترین دلایل افت دلار در سال آینده میلادی است.
قیمت جهانی طلا اما در هفتهای که گذشت 2.23 درصد رشد کرد. در معاملات روز پنجشنبه، هر اونس طلا به هزار و 511 دلار، یعنی بالاترین سطح دو ماه گذشته رسید و در معاملات روز جمعه هم در همین سطح باقی ماند.
نمودار زیر روند هفتگی قیمت جهانی طلا را در هفته چهارم دسامبر نشان میدهد:
نگرانیها از وقوع برگزیتِ بدون توافق و استیضاح ترامپ در هفتههای اخیر، رشد قابل توجه قیمت طلا را بهدنبال داشت.
موسسه خدمات مالی و بانکداری آمریکایی گلدمن سَکس در یادداشتی با اشاره به عدم قطعیت سیاسی و افزایش نگرانیها از وقوع رکود اقتصادی پیشبینی کرده است که قیمت طلا در سه ماهه اول سال 2020 به هزار و 600 دلار خواهد رسید.
جدیدترین اتفاقات مربوط به طلا را میتوانید در سلسله اخبار قیمت جهانی طلا سرویس اخبار تاریخ ما ملاحظه کنید.