۲ ساعت به زمان معاملات بورس اضافه میشود
مدیرعامل بورس تهران گفت: با اتمام ساعت معامله در ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه، معامله برخی از نمادها آغاز میشود و این معاملات تا ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه ادامه دارد. پس از اقدامات نظارتی پستریدی بازار انجام میشود و این معاملات پس از تایید ناظر تحویل مدیریت فناوری و بعد از آن برای سپردهگذاری ارسال میشود.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران درباره بررسی پیشنهاد افزایش ساعت معامله در بازار سرمایه اظهار کرد: افزایش ساعات معامله معطل ارتقای زیرساختهای فنی است.
وی با بیان اینکه در بخش پسترید با محدودیت مواجه هستیم، گفت: با اتمام ساعت معامله در ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه، معامله برخی از نمادها آغاز میشود و این معاملات تا ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه دارد. پس از اقدامات نظارتی پستریدی بازار انجام میشود و این معاملات پس از تایید ناظر تحویل مدیریت فناوری و بعد از آن برای سپردهگذاری ارسال میشود و تمام این اقدامات باید تا ساعت ۲۴ انجام شود.
مدیرعامل بورس تهران ادامه داد: در این مدت زمان داراییهای مردم با توجه به معاملات انجام شده باید به روز شود.
صحرایی تاکید کرد: در حال حاضر محدودیت و گلوگاه موجود در بخش پسترید وجود دارد که البته شرکت سپردهگذاری در حال رفع این مشکل است. توجه داشته باشیم که برای افزایش ساعات معاملات باید سامانه ترید، پسترید، ریجستری و کلیینگ را تغییر دهیم و پس از این اقدامات، همزمان بازار مشتق سامانهای را هم باید داشته باشیم.
وی با بیان اینکه این برنامه میان مدت است و این اقدامات را نمیتوان به سرعت انجام داد، گفت: اگر این سامانههای جدید مستقر شوند، براساس نیاز بازار حداقل دو ساعت به زمان معاملات اضافه میشود.
مدیرعامل بورس تهران افزود: البته باید توجه داشت که این سامانه فقط یک نرم افزار و سخت افزار نیست، بحث بومیسازی آن و آموزش مهاجرت به سامانه جدید مطرح میشود که همه اینها یک پروسه زمانبر خواهد بود.
صحرایی تاکید کرد: به زودی با حضور سهام داران عدالت مواجه هستیم و افراد متعدد با سهامهای کوچک وارد بازار میشوند که یک برنامه ویژه نیازمند این گروه است.
وی درباره میزان ورود نقدینگی جدید به بازار در سال جدید گفت: بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان فقط در مدت زمان سال جدید وارد بازار سرمایه شده است و در این مدت حتی شاهد ورود روزانه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بازار سرمایه هم بودیم.
مدیرعامل بورس تهران در پاسخ به این سوال که عدهای به تعداد محدود عرضههای اولیه در بازار سرمایه منتقد هستند و معتقدند عمق بازار باید با این عرضه ها افزایش یابد، اظهار کرد: در هفته دو جلسه برای عرضههای اولیه برگزار میشود اما شرکتها برای ورود به بورس چند موضوع را باید در نظر داشته باشند و رعایت کنند.
صحرایی ادامه داد: آماده سازی شرکتها باید از سمت ناظر شود و نه بورس. مشاوره پذیرش و ناشر باید الزامات بازار سرمایه را برای شرکت ها تامین کنند. البته تا حد امکان مقررات را برای ورود شرکتها تسهیل کردهایم اما نمیتوانیم از اصول کوتاه بیاییم.
وی افزود: برای مثال شرکتی صورت مالی پایان سال را ارایه نکند بورس نمیتواند این اقدام را به جای ناشر برای شرکت انجام دهد یا اینکه برخی از شرکتها با محدودیت در دارایی مواجه هستند که این محدودیت را باید در امیدنامه شفاف کنند تا امکان حضور انها در بورس باشد.
مدیرعامل بورس تهران با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از عرضه اولیه شرکتها استقبال میکند، گفت: عرضه اولیه شستا را با اینکه پروسه بسیار پیچیدهای داشت انجام دادیم. این شرکت دارای ۱۷۸ شرکت زیر مجموعه بود و با حساب های فی مابین آن با تامین اجتماعی و بانک رفاه مواجه بودیم. به طور قطع در شرایطی که امکان عرضه اولیه شرکت بزرگی مانند شستا وجود دارد میتوان شرکتهای کوچک را پذیرش کرد اما ناشر و مشاور پذیرش هم باید تلاش جدی داشته باشند.
صحرایی در پاسخ به این سوال که تا پایان سال چند عرضه اولیه خواهیم داشت، گفت: تلاش میکنیم عرضههای اولیه بیشتر از سال گذشته باشد البته مهم این است که شرکتهای بزرگ و توانمند وارد بازار شوند.
وی تاکید کرد: اگر ۵۰ شرکت وارد شوند اما فقط در کیفیت یکی از این شرکت دقت نداشته باشیم، اعتماد مردم سلب میشود که حفظ این اعتماد برای ما بسیارمهم است. هر چند سیاست ما افزایش عرضههای اولیه است اما دقت را فراموش نمیکنیم. البته در این بین ناشر و مشاور پذیرش بسیار مهم است.
منبع: ایلنا