سهامدار عدالت از کدام شرکتها و چه تعداد سهم میبرد؟
اگر فرد سهامدار سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کند اداره سهام ۳۵ شرکت بورسی را در اختیار دارد و در سبد بورسی خود نام ۳۵ شرکت جدید را خواهد دید. سوالی که برای برخی از مشمولان مطرح این است که در صورت آزادسازی سهام عدالت به روش مستقیم هر مشمول از کدام شرکت سرمایه پذیر بورسی و به چه میزان سهامدار میشود؟
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، آزادسازی سهام عدالت نهم اردیبهشت ماه توسط مقام معظم رهبری به دستگاههای ذیربط ابلاغ شد. بر این اساس امکان آزادسازی سهام عدالت به دو روش فراهم شده است، در روش مستقیم هر شخص مدیریت سهام خود را شخصاً بر عهده میگیرد اما در روش غیر مستقیم مدیریت سهام عدالت با کارشناسان شرکتهای سرمایه گذاری استانی است و سهامدار سهام عدالت، سهامدار این شرکتها میشود.
شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت در حال حاضر از ۳۵ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی تشکیل میشوند. بنابر گفته مسئولان مدیریت و اداره ۱۳ شرکت بورسی همچنان نزد شرکت سرمایهگذاری استانی باقی میماند و به ازای رقم ریالی آن به تمام دارندگان سهام عدالت (چه کسانی که روش مستقیم را انتخاب کنند و چه کسانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کنند) سهم شرکتهای سرمایهگذاری استانی خواهد رسید اما به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی این ۱۳ شرکت نیز به زودی بورسی خواهند شد.
مهدی بائی، رئیس شرکت سرمایه گذاری استان گلستان در این باره معتقد است در انتخاب روش مستقیم، افراد سهام خود را از اداره شرکت سرمایهگذاری استانی بیرون میآورند و اداره آن را خود برعهده میگیرند اما برای بهرهمندی از شرکتهای غیربورسی به ازای معادل ارزش سهام آن شرکتها از شرکت سرمایه گذاری استانی سهامدار میشوند.
از هر شرکت چه تعداد سهام به هر نفر میرسد؟
بنابراین اگر فرد سهامدار سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کند اداره سهام ۳۵ شرکت بورسی را در اختیار دارد و در سبد بورسی خود نام ۳۵ شرکت جدید را خواهد دید. سوالی که برای برخی از مشمولان مطرح این است که در صورت آزادسازی سهام عدالت به روش مستقیم هر مشمول از کدام شرکت سرمایه پذیر بورسی و به چه میزان سهامدار میشود؟
در جدول ذیل بر اساس آمار سازمان خصوصیسازی تعداد سهم هر شرکت احصا شده و با توجه به درصد تعلق گرفتن آن شرکت به سهام عدالت سهم هر مشمولی که روش مستقیم را انتخاب کند نیز محاسبه شده است.
منبع: مهر