دورهمی تکراری برای ناوگان مترو

در این جلسه، اسحاق جهانگیری، بر افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی کلا‌ن‌شهرها تاکید کرد و گفت:  باید از توان و ظرفیت شرکت‌های داخلی برای ساخت و بازسازی اتوبوس و واگن مترو استفاده کرد. به گزارش سایت معاون اول رئیس‌جمهور، وی در این نشست ضمن تاکید بر اینکه همه مسوولان و به‌ویژه شهرداران کلا‌ن‌شهرها باید در شرایط دشوار تحریم و کرونا با جدیت و روحیه و انگیزه قوی،‌ خدمت‌رسانی به مردم را انجام دهند.

جهانگیری با اشاره به دستور اصلی این جلسه در خصوص رفع موانع اجرایی در زمینه تامین منابع توسعه حمل و نقل عمومی کلا‌ن‌شهرها،‌ گفت: در دوران کرونا علت اصلی بسیاری از تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا نظیر تعطیلی برخی اماکن، کمک به کاهش تراکم جمعیت در محیط‌های عمومی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی بود. متاسفانه در پایتخت و بسیاری از کلا‌ن‌شهرها شاهد ازدحام و حضور مردم در شبکه حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و مترو هستیم که برای رفع این معضل حتما باید تعداد اتوبوس‌ها و واگن‌های قطار درون شهری افزایش یابد. وی با تاکید بر استفاده از توان و ظرفیت شرکت‌های داخلی در تولید و بازسازی وسایل حمل و نقل عمومی، استفاده از منابع فاینانس ۲میلیارد دلاری چین که دولت مجوز آن را برای ساخت واگن مترو تعیین کرده است،‌ راهکار مؤثری برای حل مشکلات کنونی ارزیابی کرد. معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از وزارتخانه‌های کشور و صنعت،‌ معدن و تجارت و ‌سازمان برنامه و بودجه خواست تا روند بازسازی بیش از ۷هزار دستگاه اتوبوس که بخشی از منابع مالی آن از سوی دولت تامین شده است را تسریع بخشند.

اتوبوس دست دوم وارد می‌شود؟

کمال مرادی، دبیر مجمع کلا‌ن‌شهرهای ایران  نیز در گفت‌وگو با سایت شهر درباره جزئیات این نشست گفت: در این جلسه دو تصمیم مهم درباره اورهال کردن اتوبوس‌ها گرفته شد؛ به این ترتیب مقرر شد ۵۰درصد هزینه اورهال کردن اتوبوس‌ها بر عهده دولت و ۵۰درصد دیگر سهم شهرداری‌ها از طریق بخش خصوصی تامین شود.

وی با بیان اینکه این تصمیم برای هشت‌هزار اتوبوس که نیاز به اورهال دارند گرفته شد، گفت: در بخش دیگر هم قرار شد بدون صرف ارز دولتی اجازه داده شود حدود یک هزار دستگاه اتوبوس برای کلا‌ن‌شهرها به کشور وارد شود. درواقع واردکننده‌های بخش خصوصی این کار را انجام خواهند بدون اینکه ارز دولتی هزینه شود تا در این صورت بانک مرکزی هم مخالفتی نکند. مرادی ادامه داد: اتوبوس‌ها دست دوم هستند، اما یورو پنج دارند درواقع نو محسوب می‌شود. بخش دیگر نیاز کلا‌ن‌شهرها به اتوبوس هم قرار است از سوی تولیدکنندگان داخلی خودرو تامین شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.