لزوم ایجاد مشوق‎ هایی برای فرزنددار شدن

مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت فاطمه (س) گفت: برای فرزنددار شدن باید مشوق‌هایی مانند ایجاد کار لحاظ شود و یک بازنگری ویژه از لحاظ رفاهی نظیر شغل، مسکن و حقوق دریافتی برای افرادی که فرزند دارند، صورت بگیرد.

طاهره جان‌نثاری مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت فاطمه(س) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری سرویس اخبار تاریخ ما به موضوع سیاست‌های جمعیتی پرداخت و اظهار کرد: هیچ شکی نیست که افزایش جمعیت را تمام افراد آگاه به مسائل سیاسی، اجتماعی و تربیتی مطرح می‌کنند، اما در حال حاضر وضعیت جمعیت کشور ما خوب نیست.

وی با بیان اینکه مسأله جمعیت در کشور از اساسی‌ترین مباحث و دغدغه‌هاست، افزود: طی سه دهه گذشته، سیاست‌های نامناسبی تلاش کردند تا جمعیت کشور کاهش پیدا کند؛ البته شاید این سیاست تا مقطعی درست بود، اما بعد از مدتی ادامه این روند قطعاً غلط بوده و باید جبران شود.

مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت فاطمه (س) گفت: در حال حاضر کشور، جمعیت جوان در سن‌ فرزندآوری دارد و باید تصمیم‌های لازم توسط دولت و نهادهای مختلف از جمله وزارت بهداشت اندیشیده شود تا هرکدام نقش و وظایف خود را به درستی انجام دهند. 

جان‌نثاری افزود: آنچه امروز در تفکر افراد است، بحث اقتصادی‌ست که نمی‌توانیم فرزند‌آوری داشته باشیم. این در حالیست که در خانواده‌های مرفه شاهدیم روندفرزندآوری کم است؛ بنابراین نمی‌توانیم بگوییم هر جا ثروت هست اقتصاد خوب است و فرزند بیشتری وجود دارد، بلکه باید سیاست‌های تفکری و نگرشی‌مان را اصلاح کنیم.  

وی با بیان اینکه در آموزش‌های اسلامی و قرآن نیز به کمیت و کیفیت جمعیت اهمیت داده شده است، گفت: آیات متعددی در قرآن آمده که می‌گوید «وَلاَ تَقْتُلُواْ أَوْلادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِیَّاکُم إنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْءًا کَبِیرًا» از ترس گرسنگی و فقر فرزندان خود را نکشید؛ البته کشتن فرزندان مدل‌های متفاوتی از جمله زنده‌ به گور کردن، سقط جنین و مراحل عقیم‌سازی دارد که این امر باعث جلوگیری از افزایش نسل می‌شود. 

مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت فاطمه (س) اضافه کرد: اگر بخواهیم جمعیت را از نگاه غربی ببینیم، فرزند یک فرد مزاحم است و رسماً اعلام می‌کنند که دوسوم مردم جهان اضافی هستند همچنین با مسائلی مانند بیماری، جنگ و تولید علوم دروغین مانند فاصله چندین ساله بین فرزندان، سلامتی مادران و اینکه مادران از داشتن آزادی محروم می‌شوند سعی دارند سیاست‌های غلط را در میان مردم رواج دهند تا کاهش نسل به وجود آید. نسل جوان ما باید متوجه باشند که چه موقعیت ارزشمندی برای ایجاد نسل دارند و می‌توانند تمام امکانات آینده را به نفع خود و مملکت‌شان رقم بزنند. 

جا‌ن‌نثاری با بیان اینکه موضوع جمعیت باید به عنوان جهاد در جامعه، پویشی ایجاد کند، گفت: برای فرزنددار شدن باید  مشوقاتی مانند ایجاد کار لحاظ شود و یک بازنگری ویژه از لحاظ رفاهی نظیر شغل، مسکن و حقوق دریافتی برای افرادی که فرزند دارند، صورت بگیرد. 

برخی مخاطبان خبرگزاری سرویس اخبار تاریخ ما در سامانه سرویس اخبار تاریخ ما من با درج سوژه‌هایی با عناوین «آقایان مسؤول؛ چرا برای رشد جمعیت کاری نکردید؟» و «چرا به ضرورت افزایش جمعیت توجهی نمی‌شود؟» خواستار پیگیری موضوع شدند.

انتهای پیام/


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.