آماده انتقال تجربیات زیست‌بوم نوآوری ایران به منطقه منا هستیم

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، سورنا ستاری در این دیدار با تایید بر اینکه اتکا به فروش نفت سال ها بر اقتصاد ایران سایه انداخته بود، گفت: اکنون به نقطه ای رسیدیم که با شکوفایی زیست بوم فناوری و نوآوری در ایران اقتصاد دانش‌بنیان در حال کنار زدن اقتصاد نفتی است. در این زیست بوم حدود ۳ و نیم میلیون دانشجو داریم که تعداد قابل توجهی از آنها در رشته های مهندسی مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: بیش از ۱۰ هزار استارتاپ در ایران فعال هستند که با خلاقیت و نوآوری خود محصولات فناورانه‌ای را به جامعه هدیه می دهند،همچنین نزدیک به ۶ هزار شرکت دانش‌بنیان و یک هزار و ۴۰۰ شرکت خلاق با گردش مالی قابل توجه در ایران فعالیت می کنند که زیرساخت های وسیع تولید تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دارویی را توسعه داده اند. با تمام توان آمادگی انتقال این تجربیات را به همسایگان و منطقه منا داریم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در جهان عرب استارتاپ های خوبی وجود دارند، افزود:  راه اندازی پارک فناوری مشترک یکی از پیشنهادات ما برای همکاری دو جانبه است. ما آمادگی داریم تا همکاری های علمی و فناورانه را با سایر کشورها گسترش دهیم.

ستاری در پاسخ به اعلام نیاز نخست وزیر سوریه به دستگاه رادیوتراپی نیز بیان کرد: در ایران این دستگاه و تجهیزات پیشرفته را با قیمتی پایین تر از شرکت های غربی در اختیار شما قرار می دهیم تا این نیاز رفع شود.

محاصره اقتصادی به پیشرفت علمی ایران کمک کرد

در ادامه نیز حسین عرنوس، نخست وزیر سوریه با خوش آمد به ستاری و هیات همراه بر اهمیت ارتقای همکاری های علمی دو طرف تاکید کرد و گفت: موضع ایران در برجام را ارج می نهیم که حاضر نشد یک قدم نیز از حق خود عقب نشینی کند. علی رغم محاصره اقتصادی، ایران به پیشرفت های علمی خود ادامه داد و این امریکا را مجبور به تغییر مواضعش کرد. محاصره اقتصادی کشورهای توانمند فرصتی برای شکوفایی نیروی انسانی خلاق است. اتفاقی که در ایران رخ داد.

وی ابراز امیدواری کرد که این سفر منجر به همکاری های علمی و فناوری دو طرف شود.

عرنوس همچنین بیان کرد: درصدد هستیم با همکاری ایران زیرساخت های دانشگاهی و فناورانه کشورمان را توسعه دهیم و بتوانیم مراکز آزمایشگاهی و پژوهشی در کشورمان راه اندازی کنیم. از این فرصت بهره می بریم تا زیرساخت های علمی در مقطع دکترا را افزایش دهیم. امیدواریم همکاری با ایران برای آموزش مشترک دانشجویان مقطع دکتری به ۱۰۰ کرسی افزایش یابد.

بر اساس اعلام معاونت علمیریاست جمهوری، نخست وزیر سوریه با قدردانی از تلاش های ایران برای دفاع از حق خود برای دستیابی به دستاوردهای علمی گفت: سوریه مراتب قدردانی و قدرشناسی خود را به رهبری ایران، دولت و مردم آن کشور ابراز می کند. زیرا شما در طول جنگ سخت تروریستی در کنار ما ایستادید.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.