لزوم نقد شدن مصوبات دولت و مجلس توسط شهردار تهران/مسئولان باید در برابر مشکلات پاسخگو باشند

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای دویست و هفتاد و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به فرارسیدن ماه رجب و فرصت بازگشت به خود در این ماه برای آماده شدن ضیافت الهی در ماه رمضان گفت: متاسفانه در روزهای اخیر رفتارهای مغایر با معیارهای اخلاقی و انسانی و سیاسی از سوی برخی اشخاص و گروه‌ها، توهین و عبور از مرزهای ادب و اخلاق را نشان داد. بی‌تردید این کار از سوی هر فرد در هرجایگاهی زیبنده نیست اما اگر به صورت سازماندهی شده و با اهداف سیاسی صورت بگیرد بسیار نگران کننده‌تر است، چرا که از سطح یک خطای فردی خارج می‌شود. امیدواریم با توجه به نظرات مقام معظم رهبری به اینگونه خطاهای اخلاقی به شدت رسیدگی و نتیجه آن به مردم اعلام شود.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم در موقعیت فعلی تحمل فشارهای اقتصادی برای اکثریت جامعه سخت و طاقت‌فرسا شده و همه مسئولان باید در برابر مشکلات پاسخگو باشند و نمی‌توان این شرایط را به صورت جزیره‌ای به گردن یک نفر، یک دستگاه یا قوه خاص انداخت.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: باید مسئولیت پذیری برعهده همه باشد و همه مسئولین، دستگاه‌ها و رسانه‌ها در این شرایط باید در جهت بهبود شرایط اقتصادی مردم بدون در نظر گرفتن مسائل سیاسی و انتخاباتی حرکت کنند تا بتوانیم امید به آینده را حفظ کنیم، اگر این مهم محقق نشود با این فشاری که بر روی مردم است کسی در داخل نظام برنده نخواهد شد. قطعا اگر مردم در رنج باشند باید بدانیم همه بازنده هستیم.

هاشمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن قدردانی از شهردار تهران برای مصاحبه روشنگرایانه خود در روز گذشته، اظهار کرد: در این مصاحبه چند نکته‌ی مهم بود که لازم است اعضای شورا نیز در صحبت‌های خود به این موارد بپردازند و روابط عمومی شهرداری نیز باید این مسائل را بهتر باز کند تا مردم از تلاشی که در این دوره مدیریت شهری انجام شده آگاه باشند.

وی اضافه کرد: شهردار تهران از لغت خارجی پارادایم شیفت استفاده کرد منظور این است که روند اداره امور شهر در گذشته روندی بود که ادامه آن امکان پذیر نبود و باید در آن تغییری رخ می‌داد. ما دچار چرخه باطلی شده بودیم که شهر را بفروشیم و پروژه‌ها را اجرا کنیم و معلوم نبود این پروژه‌ها تا چه میزان به درد شهر می‌خورد لازم بود ابتدا به سکونی برسیم و پروژه‌های نیمه تمام را به اتمام برسانیم. باید این روش را تغییر می‌دادیم که خوشبختانه در این دوره اتفاق افتاد و شورا و شهرداری به همه وعده‌هایی که داده بودند به ویژه در حوزه شهرسازی عمل کرد.

وی ادامه داد: شهردار تهران روز گذشته خبر مهمی دادند که متاسفانه صدا و سیما روی آن کار نکرد و خبر این بود که شهرفروشی و تراکم‌ فروشی در سال جاری به صفر رسیده یعنی شهر را اداره کردیم و تراکم فروشی به صفر رسانده شد. این پیروزی اساسی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و مدیریت شهری است که باید به عنوان الگو در سایر شهرها نیز تسری پیدا کند. باید صداوسیما این موضوع را تبلیغ کند، اما عملا صحبت‌های شهردار تهران سانسور شد.

هاشمی تاکید کرد: نکته‌ی دیگر خود شهرداری و ساختار آن بود که به خوبی در این دوره عمل شد و تعداد پرسنل از ۷۰ هزار به ۶۰ هزار رسیده و تا پایان دوره به ۵۴ هزار نفر می‌رسد. در طول این سال‌ها تعداد پرسنل در شهرداری مدام رو به افزایش بود و علی‌رغم برونسپاری‌ها تعداد نفرات برون‌سپاری نیز در حال افزایش بود که در این دوره پرسنل برون‌سپاری کاهش پیدا کرده، در گذشته برخی افراد در قالب این برون‌سپاری بدون حضور از پیمانکاران حقوق دریافت می‌کردند که جلوی این کار گرفته شده همه این موارد اقدامات مثبتی است که روابط عمومی شورا و شهرداری باید به آن بپردازند.

رییس شورای شهر تهران با اشاره به این‌که در این دوره از تخریب ملک‌های ارزشمند و تاریخی شهر نیز جلوگیری شده است، اضافه کرد: در حوزه باغات در این دوره حرکت بسیار خوبی انجام شد. در مورد شفافیت، روز گذشته شهردار تهران صحبت‌های خوبی کردند اما می‌توانستند موضوع را بیشتر باز کنند.

هاشمی اضافه کرد: ۲۴۹ گود پرخطر در شهر تهران شناسایی شده که همه اینها در دوره گذشته شکل گرفته و اکثر آنها به صورت غیرقانونی آغاز شده یعنی بدون دریافت پروانه گودبرداری انجام شده و هنگامی که به مرحله‌ی اخذ پروانه رسیده‌اند به دلیل این‌که در این دوره نمی‌توانستند تعاملات شهرفروشی انجام دهند مسکوت باقی مانده و متاسفانه قوه قضاییه هم ورودی هم پیدا نمی‌کند این گودها برای مردم خطرناک هستند و تا به حال حدود ۲۰ مورد از آنها ساماندهی شده لذا باید مورد توجه قرار گیرند.

وی ادامه داد: ساختمان‌های ناایمن در شهر تهران شناسایی شده‌اند البته به دلایلی که می‌توان امنیتی آن را فرض کرد از اعلام لیست آنها در سامانه شفافیت جلوگیری شد. بی‌تردید لازم است مردم بدانند این ساختمان‌ها در شهر وجود دارند و نباید آنها به صورت ساختمان‌های ایمن‌ خرید و فروش شوند.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: در این دوره سعی شد به کیفیت زندگی مردم توجه کنیم. ما مگاپروژه‌ای را شروع نکرده‌ایم اما در چارچوب شهری برای زندگی همه حرکت کردیم. شهردار تهران روز گذشته اعلام کردند که برنامه‌ای برای ریاست جمهوری ندارند این مهم است چرا که در دوره‌های گذشته شهردارانی داشتیم که کارهایی انجام می‌دادند و پروژه‌هایی را انجام می‌دادند که معلوم نبود چقدر درست است و از آن هم حمایت می‌شد و با آن برخوردی صورت نمی‌گرفت.

وی ادامه داد: در بحث مناسب سازی شهر برای معلولین نیز تلاش بسیار خوبی انجام شد و این اواخر هیچ ایستگاه متروی بدون آسانسور افتتاح نشد.

هاشمی تاکید کرد: البته یک نقطه ضعف نیز می‌توانیم برای این دوره بگوییم و آن کاهلی در نقد کردن مصوبات دولتی و قانونی برای شهرداری بود. علی‌رغم ارتباط مناسبی که از نظر سیاسی و اجرایی با بدنه دولت وجود داشت متاسفانه مصوبات دولت و مجلس شورای اسلامی در امر حمل و نقل عمومی و … نقد نشد که نقطه ضعفی بود که امیدواریم در شش ماهه آینده با سماجت شهردار تهران این مصوبات نقد شود و مثلا تکلیف ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس و واگن مترو هرچند که به دوره ما نمی‌رسد مشخص شود و زحمتی است که به نام دوره فعلی ثبت خواهد شد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.