بیانیه تروئیکای اروپایی و آمریکا درباره برجام
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، آلمان، فرانسه، انگلیس روز پنجشنبه با صدور بیانیه مشترکی نوشتند: درخصوص ایران سه کشور اروپایی و ایالات متحده منافع اساسی خود در خصوص حفظ نظام عدم اشاعه هستهای را به اشتراک گذاشتند. در این خصوص سرانجام برجام دستاوردی در دیپلماسی چندجانبه بود. سه کشور اروپایی از عزم ایالات متحده برای بازگشت به دیپلماسی و ازسرگیری گفتوگوهای عمیق و قابلاتکا بین تروئیکای اروپا و آمریکا استقبال کردند.
در ادامه بیانیه آمده است: سه کشور اروپایی بر هدف مشترک خود مبنی بر بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهداتش ذیل برجام تاکید کردند. وزیر خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن، تاکید داشت که مطابق با گفتههای جو بایدن، اگر ایران به پایبندی دقیق تعهداتش ذیل برجام بازگردد، ایالات متحده نیز همینکار را خواهد کرد و حاضر است که در این خصوص به گفتوگو با ایران مشغول شود.
در ادامه بیانیه این چهار کشور آمده است: در همین راستا، سه کشور اروپایی و آمریکا از ایران خواستند که از برداشتن گامهای بیشتر بویژه در زمینه تعلیق پروتکل الحاقی و محدودسازی فعالیتهای راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران خودداری کند. سه کشور اروپایی و آمریکا در تاکید بر ماهیت خطرناک تصمیم برای محدودسازی دسترسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی متحد هستند و ایران میخواهند پیامدهای چنین اقدامات پرمخاطرهای را خصوصا در این برهه که فرصتی جدیدی برای دیپلماسی ایجاد شده، درنظر بگیرد. آنها بر حمایت کامل از نقش بیطرفانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مدیرکل آن در زمینه تلاش برای اجرای راستیآزماییهای ضروری و نظارت بر تعهدات هستهای ایران ذیل برجام تاکید کردند.
تروئیکای اروپا و ایالات متحده در این بیانیه عنوان کردند: سه کشور اروپایی و آمریکا همچنین نگرانی مشترک خود درخصوص اقدام اخیر ایران مبنی بر تولید اورانیوم تا سقف غنای ۲۰ درصد و اورانیوم فلزی را ابراز کردند. این فعالیتها هیچگونه توجیه موجه غیرنظامی ندارند. تولید اورانیوم فلزی گامی کلیدی در جهت تولید سلاح هستهای محسوب میشود.
در این بیانیه نوشته شده است: سه کشور اروپایی از چشمانداز بازگشت ایران و آمریکا به پایبندی به برجام استقبال کردند. سه کشور اروپایی و آمریکا بر عزمشان مبنی بر تقویت برجام و رسیدگی به نگرانیهای امنیتی جامعتر درخصوص برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران به همراه طرفهای منطقهای و جامعه بینالمللی وسیعتر تاکید داشتند. سه کشور اروپایی و آمریکا به همکاری بایکدیگر برای رسیدن به این اهداف متعهد هستند.
این چهار کشور همچنین ضمن ابراز نگرانی از «وضعیت حقوق بشر در ایران» خواستار آزادی زندانیانی شدند که به گفته آنها به صورت «دلبخواهی» بازداشت شدهاند.
پایان خبر / تاریخ ما