گزارش ایسنا از بررسی اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، امروز سه شنبه مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور که از سوی دولت اصلاحاتی بر روی آن اعمال شده بود، در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
در امروز هم پیرامون کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بحث وبررسی شد.
بررسی اصلاحیه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰
در ابتدای ورود مجلس شورای اسلامی به بررسی کلیات اصلاحیه لاحیه بودجه، احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامیرا قرائت کرد.
در این جلسه – و حسینعلی امیری – معاون پارلمانی رییس جمهور – به عنوان نماینده دولت به منظور بررسی کلیات لایحه بودجه حضور یافتند.
***موافقان کلیات بودجه***
در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه، محمد صفری نماینده رودسر در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: مجلس شورای اسلامی و دولت حق این را ندارند که با مسالهی بودجه سیاسی برخورد کنند چون سیاسی برخورد کردن مشکلات خاص خود را دارد، باید از این موضوع پرهیز شده و چنین نگاهی به کلیات بودجه وجود نداشته باشد.
سید کاظم دلخوش نماینده مردم صومعهسرا هم با تاکید بر اینکه نباید در چند ماه پایانی فعالیت دولت، بودجه را بلاتکلیف گذاشت، گفت که مردم از بلاتکلیف ماندن بودجه آسیب میبینند.
همچنین سیدشمسالدین حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه دولت به رویه قانونی تمکین کرده است، گفت: دولت با این اصلاحیه لایحه یک گام به سمت جلو برداشته است.
از دیگر موافقان کلیات لایحه بودجه، مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی بود که گفت: دولت در اصلاحیه بودجه گام کوچکی برای اصلاح برداشته و امیدواریم که مجلس گام بلندتری در این زمینه بردارد.
همچنین مهرداد گودرزوند چگینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه دغدغه ما در خصوص واقعی بودن بودجه با این اصلاحیه دولت رفع شد، افزود: بودجه کشور به معنای هدایتگری و ریل گذاری مجلس برای اداره کشور در سال آینده است، این کار باید به گونه ای انجام شود که تعادل بخش های مختلف حفظ شود.
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رئیسه هم تاکید کرد: دولت در لایحه اصلاحی که به مجلس ارائه داده است تغییرات خوبی در آن صورت داده است. اولین نکته توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت است که دولت به دستور رهبری عمل کرده است. از سوی دیگر حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه ها کاهش یافته است.
در ادامه علی بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی تضریح کرد: قوه مجریه ۶ دغدغه مخالفین لایحه بودجه مثل فروش نفت، افزایش سقف حقوق، کاهش انتشار اوراق، افزایش سهم صندوق توسعه ملی و افزایش اعتبار حقوق بازنشستگان را اصلاح کرده است.
همچنین محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مدعی شد که دولت در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ ، ۳۰ تا ۴۰ درصد دغداغه های مجلس را مرتفع کرده است.
وی افزود: ارجاع لایحه از سوی مجلس به دولت منطقی بود. چرا که دولت مجری قانون است و باید این تغییرات را انجام می داد.
مجتبی رضاخواه عضو کمیسیون برنامه و بودجه، از دیگر موافقان کلیات لایحه بودجه گفت که حتی اگر امریکا تحریم ها را لغو نکند ما کشور را اداره خواهیم کرد و اعمال تحریم ها هیچ ابزاری برای مذاکره به دست آن ها نمی دهد. اگر می خواهید مذاکره کنید باید همه تحریم ها را بردارید و اگر تحریم ها را لغو نکنید ما قادر به اداره کشور خواهیم بود.
***مخالفان کلیات بودجه***
در ادامه بررسی اصلاحیه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه در مخالفت با کلیات لایحه بودجه گفت: بابت انجام اصلاحیه بودجه از دولت تشکر می کنم، اما آیا این اصلاحیه توانسته دغدغه های مجلس شورای اسلامی را رفع کند؟
همچنین محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد با بیان این که در اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ بی انضباطی بی سابقه ای دیده می شود، گفت: رشد بی سابقه اعتبارات در بودجه ای که هم اکنون به مجلس داده شده بسیار آسیب زا است دستگاههای دولتی و هزینه هایشان نشان دهنده عدم صرفه جویی و بی توجهی دولت به خواسته های واقعی مردم است.
سید مصطفی میرسلیم نماینده مردم تهران هم با بیان اینکه لایحه بودجه ارائه شده تورم زاست، تاکید کرد: لایحه بودجه ارائه شده بیشتر جنبه تبلیغاتی و سیاسی داشته و در پایان سال آینده کشور را با مشکلات عدیده ای روبرو می کند.
روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن ضمن مخالفت با اصلاحیه دولت بر لایحه بودجه ۱۴۰۰ از کمیسیون تلفیق خواست که در اصلاحات خود وابستگی بودجه را به ارز خارجی کاهش دهند و بودجه ارزی و ریالی را جدا کنند.
علی موسوی نماینده مردم ملکان نیز تاکید کرد: در لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت برخی از حقوقهای نجومی بیش از ۱۴ برابر افزایش یافته اما به معیشت مردم و اقشار آسیب پذیر توجه نشده است.
در ادامه لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین گفت که به محض تصویب این بودجه، تورم خود را نشان می دهد و هزینه ای به مردم تحمیل می شود لذا تصویب این بودجه کار اشتباهی است.
از دیگر مخالفان اصلاحیه بودجه اللهوردی دهقانی نماینده ورزقان بود که گفت: بودجه با محوریت مذاکره با آمریکا بسته شده است و در اصلاحیه بودجه تغییرات قابل توجهی دیده نمیشود و در آن بیعدالتی محسوس است.
همچنین سید غنی نظری خانقاه عضو کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: در این لایحه ارز۴۲۰۰ تومانی حذف شده است که تاثیر مخربی بر زندگی مردم می گذارد و مخالف آن هستیم.
وی افزود: دولت باید بودجهای ارائه کند که تورم را کنترل کرده و سفره مردم را بزرگتر کند، باید معیشت مردم را ارتقاء دهد، باید بودجهای ارائه کند که دارای تبعیض نباشد، باید تلاش کند تبعیض ها را کم کند ولی این وضعیت در اصلاحیه دیده نشده است.
در این جلسه رییس سازمان برنامه و بودجه هم با بیان اینکه کراهتی از بابت بازگشت لایحه بودجه به دولت وجود داشته، در عین حال گفت که اصلاحیه بودجه آثار مثبتی دارد که باعث میشود دولت و مجلس شورای اسلامی با همدلی سال ۱۴۰۰ با قوت آغاز کنند.
رییس سازمان برنامه و بودجه به درخواست رییس مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را ارائه کرد.
پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق و صحبت های محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، کلیات اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به رای مجلس گذاشته شد که نهایت با ۲۱۱ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶رای ممتنع از مجموع ۲۵۲ نماینده حاضر به تصویب مجلس رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، آن را به کمیسیون تلفیق ارجاع داد و اعلام کرد مجلس از روز یک شنبه هفته آینده بررسی جزئیات بودجه را در صحن مجلس آغاز می کند.
محمد باقر قالیباف همچنین در پاسخ به تذکر احد آزادیخواه مبنی بر اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پس از مخالفت صحن علنی مجلس باید به کمیسیون تلفیق ارجاع میشد، گفت:
***
در جلسه علنی امروز همچنین نمایندگان موافقت کردند که مجددا در دستور کار مجلس قرار گیرد و این طرح برای بررسی دوباره به کمیسیون آیین نامه داخلی ارجاع شد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
رییسی:
محمدیاری:
زنجانی:
نقدعلی:
راستینه:
پورابراهیمی:
یوسفی:
پاک فطرت:
***
علی نیکزاد، نایب رییس مجلس با اعلام اینکه مجلس فردا جلسه علنی ندارد، گفت:
پایان خبر / رکن آنلاین