ربیعی: در کتاب های درسی، سیاست گذاری معطوف به معلولان نداریم

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، علی ربیعی در آیین افتتاح و کلنگ زنی ۴۶ پروژه آموزشی، ورزشی، توانبخشی و …. آموزش و پرورش استثنایی که همزمان و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: بسیاری اوقات احساس می کردم همه ما در نهایت شغلی را پیدا خواهیم کرد و امرار معاش می کنیم اما خداوند متعال گاهی اوقات لطفی به انسان می کند و شغلشان را در جایی قرار می دهد که اثر وجودی شان بر طیفی از جامعه باقی می ماند.

وی افزود: برخی انسان ها روح، جان، احساس و عاطفه شان را در یک کار می گذارند. آنها که خیرجمعی می کنند اینگونه اند. در روند فعالیت های کاری ام از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون، برخی لحظه های عمرم روی کل عمرم سایه می اندازد. وقتی به عقب نگاه می کنیم تلخی بیشتر می بینیم، ولی شیرینی هایی هم وجود دارد که در پی آن زندگی برخی افراد با اقدام ما متحول شده است.

سخنگوی دولت خطاب به حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: خداوند چه لطفی به شما کرد به سازمان آموزش و پرورش استثنایی آمدید و وزیر نشدید و در اینجا منشاء خیر شدید.

ربیعی با بیان اینکه چندسال طول کشید تا قانون جامع حمایت از معلولان تدوین و تصویب شد، اظهارکرد: خود معلولان در جریان تدوین این قانون سهیم بودند و حضور داشتند.

وی با گرامیداشت روز جهانی معلولان گفت: باید در روزهای اینچنینی، آسیب های کاری را شناسایی و نقاط قوت را تقویت کنیم. این مناسبت ها، فقط اسم نیستند و امید است در هفته معلولان مانیفستی از اقداماتی که باید انجام شود استخراج شود. معلولیت یک مقوله تک بعدی نیست و چندمتغیره است و ذینفعان متعدد دارد.

وزیر سابق رفاه افزود: زندگی یک فرد دارای معلولیت پیچیدگی های زیادی دارد، از زندگی اجتماعی گرفته تا آموزش، بهداشت و درمان. واقعا نیاز است که دانش مان را در این زمینه هرروز بیشتر کنیم. متاسفانه گاهی تقلیل گرایانه به این موضوع می نگریم.

 ربیعی با بیان اینکه در زمینه غربالگری ها و آزمایشات ژنتیکی اقدامات خوبی را در وزارت رفاه آغاز کردیم گفت: رقم خوبی برای اجرای قانون حمایت از معلولان در بودجه دیده شده است. قرار بود تا سال 1400 کل منابع مورد نیاز قانون را سال به سال پوشش دهیم که به علت مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها و … میسر نشد اما با اینحال رقم خوبی برای سال آینده دیده شده است.

وی ادامه داد: در ایده های ما بود که غربالگری آلزایمر را برای زندگی شاداب دوره سالمندی هم آغاز کنیم. در مجموع باید روی غربالگری ها سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم.  انواع سیاست گذاری های اقتصادی و اجتماعی ما مانند اشتغال و آموزش فنی باید معطوف به معلولان بشود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از تلاش های دولت این بود که سیاست گذاری معطوف به افراد معلول را بتوانیم در حوزه های مختلف پیش بینی کنیم گفت: حتی در کتاب های درسی هم سیاست گذاری معطوف به معلولان نداریم. سیاست گذاری مربوط به کار و تلاش هم در کتاب های درسی نداریم. سیاست گذاری معطوف به افراد معلول آغاز شده و باید به سمت نهادینه سازی آن پیش برویم.

ربیعی با بیان اینکه معلولان در جامعه راحت حرکت نمی کنند و فرصت های برابر اجتماعی پیدا نمی کنند، اظهار کرد: توانمند کردن معلول و سیاست گذاری معطوف به معلول باید مورد توجه قرار بگیرد و علی رغم اینکه بار عاطفی و اخلاقی دارد، به عنوان یک وظیفه و حقوق مطرح است. در زمینه ایجاد فرصت های برابر مسیر طولانی در پیش داریم،  ولی ایجاد زیرساخت ها بسیار مهم است. باید نگاه آموزش، به فرد دارای معلولیت معطوف شود. کار بزرگ ما آموزش به جامعه است و جامعه باید نوع برخورد با معلولان را فرابگیرد.

وی خطاب به مدیران سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: شما با مسئله روبه رو هستید و باید برای آموزش خانواده و جامعه تولید محتوا کنید. خاطرم هست یک مرتبه به خانه ای در خرم آباد رفتم که چهار فرزند معلول داشتند و پدرهم نسبتا معلول بود و به علت فقدان آموزش تصور می کردند فرزندانشان باید با معلول ذهنی ازدواج کنند که ثمره آن تولد نوه های معلول بود. اینجاست که ارزش توانمندکردن خانواده مشخص می شود.

وزیر سابق رفاه ادامه داد: در آسیب شناسی که انجام دادم دریافتم بیشتر روی فرد معلول متمرکز شدیم اما هنوز نیاز به کار زیادی روی خانواده و جامعه داریم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه خیرجمعی نیز باید کار کنیم اظهار کرد: جامعه تصور می کند فقط باید پول بدهد که چیزی ساخته شود. اما اگر بتوانیم طیفی از خیرجمعی ترویج کنیم به سمت خوبی پیش رفته ایم. مثلا یک معلم ریاضی یا یک معلم موسیقی و نقاشی خوب می تواند وقتش را به آموزش معلولان اختصاص دهد. گاهی حتی لبخند و عاطفه مان را هدیه بدهیم. برخی امکان مادی ندارند ولی می توان از دانش و توانایی های دیگر آنها بهره مند شد.

ربیعی با تاکید بر اینکه به نیازسنجی های نوین نیاز داریم عنوان کرد: باید روی آموزش سایر مهارت ها به معلولان نیز کار کنیم. برای گروههای ثانویه مرتبط با معلولیت مانند خانواده ها محتوای آموزشی تولید کنیم. یکی از جدیدترین دیدگاه ها آموزش تلفیقی است اما برای برخی از دانش آموزان با نیازهای ویژه این امکان وجود ندارد. طبق دیدگاههای جدید باید آموزش تلفیقی را گسترش داد.

 سخنگوی دولت با بیان اینکه بچه های دارای معلولیت باید بیشتر انرژی شان را برای جنگیدن با ناهمسانی هایی که دیگران و جامعه برایشان ایجاد کرده اند صرف کنند گفت: اگر بتوانیم کاری کنیم که فرد معلول انرژی اش را برای توانمند کردن خودش صرف کند اقدام بزرگی کرده ایم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با بیان اینکه آمادگی داریم اگر هماهنگی با صداوسیما برای آموزش نیاز است این کار را انجام دهیم و گفت وگوی اجتماعی را سامان دهیم گفت: در حوزه ظرفیت های قانونی هم همینطور؛ می توان اقدامات لازم را دنبال کرد.  

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.