دیدار ظریف با رئیس مجلس عالی نخجوان
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از آغاز سفر منطقه ای خود از باکو و پایان آن در جمهوری خودمختار نخجوان، از آزاد سازی اراضی اشغالی بعنوان تحولی یاد کرد که اگرچه انسان هایی در این ارتباط جان خود را از دست دادند اما آزاد سازی آن موجب خرسندی جمهوری اسلامی ایران است و درعین حال لازم است با استفاده از فرصت پیش آمده برای همکاریهای منطقه ای، از وقوع مجدد چنین در گیری هایی در آینده پیشگیری کرد.
دکتر ظریف با تشریح سفر منطقه ای خود و گفتوگوهای انجام شده و همچنین دیدگاه های مقامات کشورهای مذکور، از استقبال عمومی از همکاری منطقه ای سخن گفت و اهمیت آن خصوصا در حوزه برقراری اتصالات حمل و نقل در منطقه و مسیرهای ترانزیتی بویژه نقش مهم نخجوان در این ارتباط را مورد تاکید قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به ریاست گروه دوستی پارلمانی ایران و نخجوان از سوی واصف طالب اف همکاری های پارلمانی فیمابین را مورد تاکید قرار داد.
واصف طالب اف رئیس مجلس عالی نخجوان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت همکاریهای نخجوان با کشورمان در حوزه تبادلات تجاری و برق و در موضوعات فرهنگی بویژه زبان فارسی، آمادگی نخجوان در حوزه های راه آهن و ترانزیت، راهها، گمرکات و امکانات فراهم شده برای پذیرش کالاهای ترانزیتی با هدف توسعه همکاری های منطقه را مورد تاکید قرار داد.
مسائل محیط زیست ارس، رسیدگی به امور ایرانیان مقیم و کرسی زبان فارسی در دانشگاه دولتی نخجوان از دیگر موضوعات مورد گفتگو در این دیدار بود.
دکتر ظریف در این دیدار از واصف طالب اف رئیس مجلس عالی نخجوان به دلیل ترجمه کتاب “دیپلماسی چند جانبه” ایشان به زبان آذری و تدریس آن در دانشگاه دولتی نخجوان تشکر و قدردانی کرد.
وزیر امورخارجه کشورمان بعد از سفر به کشورهای آذربایجان، روسیه، ارمنستان، گرجستان و ترکیه صبح روز شنبه وارد نخجوان شد.
محمد جواد ظریف در هنگام ورود به نخجوان در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف سفر خود به این منطقه گفت: در پایان سفر به ۵ کشور آذربایجان، روسیه، ارمنستان، گرجستان و ترکیه به نخجوان آمدیم تا در مورد اهمیت و امکان همکاری های منطقه ای بعد از جنگ قره باغ گفتوگو رایزنی کنیم .
وی با اشاره به امکانات موجود برای همکاری کشورهای این منطقه در حوزه ترانزیت گفت: ان شاءالله با همکاری کشورهای منطقه بتوانیم در مسیر همکاری و هماهنگی بیشتر در عرصه های مختلف از جمله موضوع ترانزیت قدم برداریم و زمینه را برای تحقق یک صلح پایدار فراهم کنیم .
پایان خبر / تاریخ ما