تشعشعات هسته‌ای فرانسه در دهه ۱۹۶۰ از صحرای آفریقا به این کشور بازگشت!

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما و به نقل از آی‌ای، می‌گویند هرچه بکارید همان را درو خواهید کرد، اما گاهی درستی این ضرب‌المثل ثابت نمی‌شود. اکنون یک سازمان غیردولتی فرانسوی موسوم به “ACRO” گزارش داده است که ابری از گرد و غبار رادیواکتیوی مانند یک بومرنگ در حال بازگشت به فرانسه است.

فرانسه آزمایشات هسته‌ای خود را در دهه ۱۹۶۰ در صحرای بزرگ آفریقا که بزرگترین صحرای گرم جهان است، انجام داد و اکنون به نظر می‌رسد که این تشعشعات در حال بازگشت به این کشور هستند. اگرچه این تشعشعات برای سلامتی انسان خطرناک تلقی نمی‌شوند، اما بازگشت آنها به فرانسه کنایه‌آمیز است.

سازمان ACRO ادعا می‌کند “سزیم-۱۳۷” که محصول شکافت هسته‌ای ایجاد شده در انفجارهای هسته‌ای است، در ابرهایی از گرد و غبار به فرانسه بازگردانده می‌شوند. این سازمان غیردولتی پس از انجام آزمایش روی گرد و غبار اخیرا آمده از صحرای بزرگ آفریقا که در منطقه “ژورا” نزدیک مرز فرانسه با سوئیس جمع‌آوری کرده بود، به این نتیجه رسید.

این سازمان در بیانیه‌ای گفت: با توجه به رسوبات همگن در یک منطقه وسیع، بر اساس این نتیجه تحلیلی ACRO تخمین می‌زند که ۸۰ هزار بشکه در هر کیلومتر مربع “سزیم -۱۳۷” وجود داشته باشد. این آلودگی رادیواکتیوی که از فاصله‌ای بسیار دور می‌آید، حاصل از آزمایش‌های هسته‌ای فرانسه در ۶۰ سال پیش است.

پروفسور “پدرو سالازار کاربالو” دانشمند دانشگاه “لاگونا” که مسئول آزمایش این ابر گرد و غبار است، به یورونیوز گفت این ماده کاملاً بی‌خطر است. وی همچنین مسئول آزمایش گرد و غبار برآمده از طوفان‌های شدید در سال ۲۰۲۰ بود که بسیاری از فرودگاه‌ها را تعطیل کرد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.