آیتالله رئیسی: دادگستری باید فصل الخطاب باشد/ به تکتک نامههای مردم باید پاسخ مناسب داده شود
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه در این نشست تصریح کرد: مردم با آمدن رئیس قوه قضاییه به استانشان با هزار امید و آرزو نامه می نویسند؛ تکتک نامهها باید خوانده و پاسخ مناسب داده شوند و هیچ نامهای حتی یک نامه نباید بی پاسخ بماند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اطاله دادرسی در برخی پروندهها اظهار داشت: دادگستری باید فصل الخطاب باشد و اگر قرار باشد کسی به دادگستری مراجعه کند و مسالهاش حل نشده یا گرفتاری او پیچیدهتر شود، کار ما بی فایده است.
آیت الله رئیسی افزود: برخی وکلا با ترفندهای مختلف روند رسیدگی به پرونده را پیچیده می کنند اما ما باید پیچها را باز کنیم و اجازه ندهیم دادرسیها با احاله کار به همدیگر فرسایشی شود.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: دادگستری آخرین سنگر مراجعه مردم و مرجع گرهگشایی از مشکلات حقوقی و قضایی آنهاست که اگر رسیدگی نشود، ملجاء و پناه دیگری برای مراجعه ندارند.
آیت الله رئیسی افزود: مسائل اقتصادی و مشکل بیکاری و کرونا مردم را تحت فشار قرار داده و همکاران دستگاه قضا باید با رسیدگی بهموقع و دقیق به کار مردم نگذارند آنها دست خالی بروند و فشار دیگری را متحمل شوند.
رئیس دستگاه قضا یادآور شد: مقام معظم رهبری در توصیههایی به مسئولان بهداشت و درمان تاکید کردند بیماری که به مرکز درمانی مراجعه میکند درد دارد که باید دردش را درمان کرد و نباید بر رنج و درد او افزوده شود.
آیت الله رئیسی ادامه داد: کسی که به دادگستری مراجعه میکند نیز دردمند است که یا حقی از او تضییع شده یا مورد ظلم واقع شده و یا مشکل خانوادگی دارد و نباید برای درمان دردش مجبور شود هر روز به عدلیه مراجعه کند.
رئیس قوه قضائیه گفت: وقتی یک قاضی به دلایلی نمی تواند درباره یک پرونده قاطع و سریع تصمیم بگیرد، سایر اجزای عدلیه باید او را یاری کنند تا پروندهها زودتر تعیین تکلیف شوند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حل هر مساله یک کلید کاربردی دارد که باید آن را پیدا کرد، تصریح کرد: اگر پروندهای در استان حل نشد، باید ما در مرکز وقت بگذاریم و مساله را پیگیری و حل کنیم.
آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: در تهران یک هیئت سه نفره تشکیل شده و درباره برخی پروندهها که در استانها قابل حل نبوده و گره خوردهاند، بحث و بررسی و تصمیم گیری کند.
رئیس دستگاه قضا رها کردن مردم و بی توجهی به مطالبات و مشکلات آنها را دارای تبعات و آسیبهای جبرانناپذیر دانست و در مقابل گفت که بهترین وسیله تقرب به خدا بعد از انجام واجبات و ترک محرمات، گرهگشایی از کار مردم است.
آیت الله رئیسی با اشاره به آثار اجتماعی و معنوی گرهگشایی از کار مردم به ذکر نمونههایی از آموزهها و سیره ائمه اطهار در این زمینه پرداخت و گفت: امام حسن مجتبی (ع) در ایام اعتکاف به خاطر رفع گرفتاری کسی که به ایشان مراجعه کرد، از مسجد الحرام خارج شد و در پاسخ به سوال اطرافیان دراینباره فرمودند گرهگشایی از کار مردم آنقدر مهم است که بر اعتکاف ترجیح دارد.
وی ادامه داد: امام زین العابدین (ع) هنگامی که می خواستند پیکر مطهر امام حسین (ع) را به خاک بسپارند، فرمودند بدن پدرم از جراحت شرحهشرحه است اما یک زخم کهنه در بدن ایشان هست که برای عاشورا نیست بلکه ناشی از کار و توجه ایشان به نیازمندان و گرهگشایی از زندگی فقرا و مستمندان است.
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز خدا به ما فرصت خدمت به مردم شهیدپروری داده که هزاران فرزند خود را تقدیم انقلاب و نظام و کشور کردهاند و ما باید قدردان این نعمت الهی باشیم و با کار و تلاش مضاعف از این فرصت بهره ببریم.
آیت الله رئیسی در پایان با تقدیر از زحمات استاندار کرمانشاه، از او خواست که در سال آخر فعالیت دولت یازدهم مساعدت بیشتری برای حل مشکلات مجموعه قضایی استان به ویژه اداره کل زندان ها داشته باشد.
در این جلسه و پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، دکتر پرویز توسلی زاده رئیس کل دادگستری و برخی مسئولان قضایی استان کرمانشاه با ارائه گزارشی جامع از وضعیت و عملکرد واحدهای قضایی استان به طرح مشکلات و نیازهای اعتباری و لجستیک و نیروی انسانی این مجموعهها پرداختند.
پایان خبر / تاریخ ما