سخنگوی دولت : آمریکا را به انزوا کشاندیم
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، علی ربیعی در ابتدای آخرین نشست خبری خود در سال ۹۹ با بیان اینکه مردم امسال سال نسبتا سختی را پشت سر گذاشتند، گفت: دولت به نمایندگی از مردم همه تلاش خود را به کار برد تا به رغم همه فشارهای داخلی و فشارهای بیحد و حصر خارجی هم به فکر زندگی امروز و هم زندگی فردای ایرانیان باشد.
نسبت به فشار وارد شده به دهک های پایین جامعه واقفیم
وی افزود: واقف هستیم جنگ اقتصادی و همراه شدن کرونا در سال ۹۹ فشار زیادی بر دهکهای پایین اجتماعی وارد کرده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز میتوانیم بگوییم همه تلاشهای مذبوحانهای که خواهان فروپاشی ایران و زندگی مردم بودهاند، رو به پایان است و در نوروز جدید، سرسبزی جدید پیش روی ملت ما خواهد بود.
دولت همه توان خود را برای مقابله با کرونا به کار گرفت
ربیعی با تاکید بر اینکه دولت با همه توان خود در مقابله با کرونا در حوزه سلامت وارد شده است، گفت: دولت در مقابله با جنگ اقتصادی در حوزه رفاه اجتماعی و همچنین در سیاست خارجی اقدامات بیشماری را سامان داده است.
وی ادامه داد: ما در سیاست خارجی موفقیتهای بزرگی به دست آوردهایم و نه تنها فشار کم نظیر دولت سابق آمریکا برای امنیتیسازی و منزوی کردن ایران را ناکام گذاشتهایم، بلکه به جای بحران آفرینی آمریکا، او را در نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل و دادگاه بینالمللی لاهه به انزوای اخلاقی و محکومیت حقوقی کشاندیم.
امروز ایران صادر کننده بنزین است
وی یادآور شد: ما زمانی وارد کننده بنزین بودهایم و امروز به صادرکننده بنزین تبدیل شدهایم، و شاهد افزایش ۴ برابری از دو و نیم میلیون تن در سال ۹۱ به حدود ۲۳ میلیون تن در ابتدای سال ۹۹ در حوزه صنعت و معدن هستیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه تولیدات داخلی ما به رغم ممنوع کردن بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ کالا افزایش یافت، ادامه داد: در بخش صنعت هم تولید بسیار قابل توجه است به طوری که تولید فولاد خام در کشور ۲۲ میلیون تن افزایش یافت.
ربیعی ادامه داد: ما در عرصه سیاست خارجی اجازه ندادیم که خواست و اراده ثبات آفرین و خیرخواهانه ما برای همه کشورهای منطقه تحت تاثیر هیاهوی توخالی آمریکا و همدستانش در اتهام زنی واهی علیه ما قرار بگیرد. تجارت ما با کشورهای همسایه به رغم تحریم ها در سطح خوبی پیش رفت و همچنان مصمم هستیم که مرزهای تجارت و رفت و آمد همسایگی را به اتصال جغرافیایی امن و پرسود برای همه ملت های منطقه تبدیل کنیم.
زمستان برجام پایان می یابد
وی گفت: اطمینان داریم که در ماه های نزدیک آینده، دولت آمریکا چاره ای جز تن دادن به روند صلح جهانی و پایان دادن به ظلم ایران نداشته و زمستان برجام به پایان خواهد رسید و فصل تازه ای از تعامل با جهان که رضایت و امنیت اقتصادی بیشتری برای مردم ما و البته همه ملت های منطقه فراهم می کند آغاز خواهد شد.
دولت شکیبا بود
وی خاطرنشان کرد: هیچ یک از اینها بدست نمی آمد اگر دولت در هفت سال گذشته در برابر تحریک های خارجی و توهین های داخلی شکیبا نمی بود و به استراتژی تعامل سازنده با جهان متعهد نمی ماند. البته این دستاوردها حفظ نخواهند شد اگر به این صبوری و تعهد ادامه ندهیم.
سخنگوی دولت با اشاره به وضعیت حوزه سلامت اظهار کرد: طرح تحول سلامت بزرگترین پروژه دولت بود که از سال 93 آغاز شد .این طرح موج کاهش خروج از جیب بیمار و جلوگیری فرو افتادن افراد به خاطر بیماری در تله فقر شد. در این مدت ما تخت بیمارستانی به اندازه تمام دوران گذشته اضافه کردیم.
ربیعی ادامه داد: طی۷ سال گذشته ۳۶ هزار تخت جدید بیمارستانی اضافه شده و ۴۰ درصد تختهای بیمارستانی به طور کامل مورد بازسازی قرار گرفته است و تعداد تختهای آیسییو بیش از ۲ برابر شده است. امروز بیماران کرونایی حداکثر ۱۰ درصد هزینه را پرداخت می کنند و اگر بیمه روستایی داشته باشند، ۵ درصد هزینه ها را می دهند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: در مقابله با کرونا در مدت زمان بسیار کمی تولیدات ماسک و ونتیلاتور به صادرات رسید. همانند کشورهای توسعه یافته 4 کانون تولید واکسن مراحل موفقیت امیزی را پیش سر گذاشتند.۳۰.۸ میلیون تن افزایش دادیم.
واکسیناسیون کرونا اوایل ۱۴۰۰ به ثمر می نشیند
وی یادآور شد: ما با وجود تحریم، گذاری موفق در مقایسه با سایر کشورها از کنترل ویروس داشته ایم و نوید می دهیم که واکسیناسیون در اوایل سال آینده به ثمر خواهد نشست.
ربیعی با اشاره به شاخصهای حوزه توسعه انسانی و اقتصادی، گفت: به رغم همه فشارها، کمبودها، نابسامانی ها و بهم خوردن تعادل و قصد اصلی آمریکا برای فروپاشاندن این حوزه ها دولت به موفقیت های قابل توجهی دست یافت. ما در اولین گام زیرساختهای فضای مجازی را گسترش دادیم و با تلاش زیادی به حفاظت از این حوزه نیز پرداختیم.
دولت الکترونیک محقق شده است
سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز می توانیم بگوییم مفهوم دولت الکترونیک محقق شده است، ادامه داد: تحولات عظیمی چه در حوزه اداری و چه کسب و کار در این حوزه پدید آمده است. امروز حدود یک میلیون شغل فقط در یک شبکه اجتماعی ایجاد شده است. در اینترنت و حوزه توسعه روستایی دولت انرژی ویژهای گذاشت و براساس اهداف برنامه ششم توسعه باید ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ هزار خانوار به اینترنت متصل می شد که با توجه به شرایط کرونا به ۹۶ درصد رسیده و در حال حاضر بشاگرد و روستاهای سیستان و بلوچستان نیز اینترنت دارند و تا پایان این دولت نیز صد درصد خواهد شد.
ربیعی تاکید کرد: به رغم سختی های مالی که دولت دارد امروز بیش از ۴ میلیون طلبه، دانشجو و اساتید و حدود یک میلیون دانش آموز از بسته های اینترنت رایگان استفاده می کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در آخرین فصل در 9 ماهه در سال 99 ما از رکود خارج شدیم، اظهار کرد: بنابر گزارش بانک مرکزی در بخش کشاورزی 4.6 درصد، در بخش نفت 3.2، در بخش صنایع و معادن 6 درصد مثبت شده ایم. در بخش خدمات به علت شیوع ویروس کرونا و تعطیلی های اجباری و تاثیر مستقیم آن بر اقتصاد خدمات در سال 98 دارای رشد منفی زیادی بودیم. با سیاستهای اعمالی به تدریج در فصل اول سال 99 رکود منفی به 1.9 درصد رسید.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی های حمایتی برای بخش خدمات بتدریج در این بخش نیز وضعیت بهتری پیدا کردیم و با مقداری بهبود در فصل دوم و سوم نهایتا منفی 0.3 درصد هستیم.
ربیعی افزود: در مجموع 9 ماهه تولید ناخالص داخلی با نفت 2.2 درصد رشد داشته است. و بدون نفت نیز 1.1 درصد مثبت شده ایم. این در حالی است که در 15 سال گذشته قبل از تحریم میانگین درآمد ارزی 45 میلیارد دلار بوده و امسال ما 10 درصد آن درامد ارزی داشته ایم.
برای حفظ آزادی های سیاسی و مدنی مردم ایستادگی کردیم
سخنگوی دولت با اشاره به هدف اصلی تحریم، گفت: هدف اصلی قرار دادن ایران در یک دو راهی بود، اول گرسنگی کشیدن مردم و دیگری تبدیل جامعه به یک دولت پلیسی. ولی ما اجازه ندادیم که هیچ کدام از این دو سناریو محقق شود. ما تلاش کردیم نتایج و اثرات تحریم بر زندگی مردم را تا جایی که ممکن است از آنها دور کنیم و برای کاهش آزادی های سیاسی و مدنی مردم ایستادگی کردیم.
وی تصریح کرد: دولت در این سالها تلاش نمود با اتخاذ سیاستهایی به حفظ زندگی مردم بپردازد. در مورد حقوق بازنشستگان و همسان سازی حقوق آنها به رغم مخالفت هایی که در داخل صورت می گرفت، اقدام عملی انجام دادیم و شاید لبخندی هر چند کوچک بر لبان بازنشستگان عزیزمان نشادیم و همین جا به بازنشستگان تامین اجتماعی نیز وعده می دهم همسان سازی حقوق آنها در ماههای باقی مانده دولت با تمام توان دنبال خواهد شد.
سیاست پیشی دادن مزد بر تورم ادامه می یابد
ربیعی افزود: ادامه سیاست پیشی دادن مزد بر تورم در 8 سال که گذشته آغاز شده بود ادامه یافت، با عذرخواهی از عدم شرایط افزایش بیشتر برای حفظ بنگاه ها و توان تولید در این جهت حرکت کردیم. گسترش بیمه سلامت به نحوی انجام شدکه امروز می توانم من در این تریبون با صدای بلند بگویم هیچ ایرانی نیست که بخواهد و دفترچه درمانی نداشته باشد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: در گسترش تامین اجتماعی برای روستاییان، امروز حدود 3 میلیون روستایی ما از بیمه تامین اجتماعی روستایی و عشایر استفاده می کنند. روستاهای ما سهم اشتغالشان از 3 درصد به 29 درصد رسید و بیش از 20 هزار میلیارد تومان در روستاها برای اشتغاال به درستی و بدون کمترین ریخت و پاش به گواه دستگاه های نظارتی هزینه شد.
وی ادامه داد: در حوزه مددجویان با یک نظریه مشخص توانمندسازی از سیاست رفاه صدقه ای و جبرانی عبور کردیم و علاوه بر افزایش مستمری ها برنامه توانمند کردن آنها را دنبال کردیم. فعالیت دو نهاد حمایتی بزرگ ما کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی و میزان ایجاد اشتغال و خروج از مددجویی گواه این مدعاست.
سخنگوی دولت یادآور شد: در حوزه مبارزه با معلولیت، 3 غربالگری بزرگ و بی نظیر را دنبال کردیم. غربالگری شنوایی، بینایی و ژنتیک که در برخی از آنها بالای 90 درصد موفقیت به دست آوردیم. در حوزه آموزش امروز مهارت افزایی در مناطق محروم و روستاهای کوچک به پیش رفته است. یک برنامه مهم دولت مبارزه با بازماندگی از تحصیل بوده است، امروز می توانم با صدای بلند بگویم هر ایرانی که به مدرسه نرفته بود دارای یک پرونده با بررسی احوال شخصی و عللی آن بوده است. و برای رفع بازماندگی تلاشی نزدیک به صد درصد موفقیت صورت پذیرفته است.
وی با بیان اینکه در زمینه فرصتهای اجتماعی برابر نیز تلاش کردیم با نظریه توانمندسازی گروههای هدفی همچون زنان سرپرست خانوار را مورد توجه قرار دهیم، گفت: بیش از 200 هزار نفر را از آنها دارای بیمه تامین اجتماعی شدند. و وام های اشتغال با توانمندسازی را دنبال کردیم. برای گروه های مانند خانوارهای دو معلول به بالا و مددجویان و ایثارگران برنامه های هدافدار مسکن را دنبال، اجرا کردیم و تحویل داده شد.
ربیعی با تاکید بر اینکه با وجود همه تحریم ها میانگین اشتغال کشور در این سال ها551 هزار نفر بوده است، گفت: البته با توجه به ورودی های بازارکار ما، این اندازه کفایت مواجه با بیکاری گسترده را نداشت اما در مقایسه با کشورهای دیگر با وجود تحریم هایی که ما داشتیم دارای عدد قابل قبولی هستیم. ما امروز دارای نظریه مشخص اشتغال در مناطق محروم و روستاها هستیم.
سخنگوی دولت به مواجه علمی با آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: بنا ندارم در این تریبون به نگاه های سطحی که در این زمینه وجود دارد، اشاره کنم. موضوع پرداختن به اعتیاد، خودکشی، طلاق، خشونت علیه زنان و کودکان، همسرآزاری، کودک آزاری و سالمندآزاری از کارهای مهم در این حوزه است و گسترش اورژانس اجتماعی دستاورد بزرگ کشور بوده است. هم اکنون 360 مرکز اورژانس اجتماعی و 256 پایگاه خدمات اجتماعی و 31 مرکز خط تلفن 123 در کشور و با تلاش مددکاران اجتماعی و روانشناسان و سایر نیروهای متخصص اورژانس اجتماعی در سراسر کشور فعالیت می کنند.
ربیعی ادامه داد: حمایت از نهادهای مدنی برنامه بزرگ دولت بوده است ما امروز 22 هزار سازمان مردم نهاد داریم. فقط در حوزه گروه های هدف اجتماعی از 4 هزار و پانصد به بیش از 9 هزار طی 7 سال رسیده ایم. علاوه بر این تلاش برای امنیتی زدایی کردن این عرصه و تسهیل گری برای گسترش تسهیلات صورت گرفت.
۱۴۰۰ سال پسا کرونا و پسا تحریم است
وی تصریح کرد: با اطمینان می گویم سال 1400 سال پساکرونا و پسا تحریم است به این معنا که هر چند که تحریم ها و کرونا به پایان خود نرسیده اند، اما در نقطه حضیض قرار گرفته اند.
ربیعی با اشاره به اقدامات دولت برای زلزله سی سخت، تاکید کرد: دولت علاوه بر تخصیص اعتبارات قبلی که برای ساخت و بازسازی مسکن به زلزله زدگان اختصاص داده بود، در این جلسه مجددا یکصد میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی تاسیسات عمومی آسیب دیده اختصاص داد.
سخنگوی دولت ادامه داد: در مصوبه دیگری دولت در گام اول اقدام برای عضویت در اتحادیه اقتصادی اورسیا، با موافقت برای عضویت ایران در این اتحادیه به عنوان عضو ناظر موافقت کرد. وزارت امور خارجه نیز مجاز شد به عنوان عضو ناظر در اتحادیه حضور یابد و بررسی های لازم در راستای منافع و مصالح کشور و در صورت لازم عضویت در اتحادیه یاد شده به عمل آورد.
وی یادآور شد: در مصوبه دیگری، دولت به منظور رشد تعاونی ها و ایجاد تسهیلات برای سرمایه گذاری تعاونی ها و حمایت از آنها 5 هزار میلیارد ریال به عنوان افزایش سرمایه دولت به بانک توسعه تعاون اختصاص داد.
توضیحات درباره وضعیت مرغ در بازار
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به علت محدودیت های ایجاد شده از تحریم و کاهش درامد ارز اختصاصی برای نهادها برای موعد مقرر و نیز سودجویی عده ای در توزیع برخی اقلام مانند مرغ با مشکلاتی مواجه شدیم که موجب اختلال توزیع در بازار شد.
ربیعی گفت: دولت به منظور ایجاد تعادل به تعاونی مرزنشینان و پیله وران اجازه داد از محل صادرات در سالهای 97 ،98 و 99 خارج از سهمیه ارزی تامین شده واردات کالاهای اساسی و ضروری و میوه شامل برنج، چای، دانه های روغنی، مغز گردو، بادام هندی، نهاد های دامی و دام زنده، گوشت گاو و گوساله و همچنین میوه های گرمسیری و نارنگی وارد کنند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: همچنین به منظور تسهیل واردات اقلام یاد شده کارتهای الکترونیکی مبادلات مرزنشینان استانهای آذربایجان غربی، بوشهر، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خوزستان، کردستان و هرمزگان به صورت سیستمی برای یک دوره یکساله تا پایان تمدید شد و بازرهای مرزی شرق کشور از تخفیف سود بازرگانی 20 درصد برای واردات کالا برخوردار شدند.
ادامه دارد …