کارگران هفتتپه در انتظار خلع ید مالکان/ معیشت ۵۰۰۰ خانوار در خطر
اهواز- کارگران شرکت نیشکر هفتتپه همچنان در انتظار صدور حکم خلع ید مالکان فعلی این شرکت هستند چرا که عقیده دارند معیشت پنج هزار خانوار در خطر است.
– گروه استانها: شرکت نیشکر هفتتپه همچنان در وضعیت نامشخصی قرار دارد و همه در انتظار صدور حکم خلع ید مالکان این شرکت برای بهبود شرایط آن هستند؛ امری که در این مدت محقق نشده است و این پرونده که قرار بود از مدتها قبل بسته شود، در واپسین ساعتهای سال ۱۳۹۹ همچنان بلاتکلیف است.
این شرکت که میتواند به خوبی در زمینه تولید شکر و الکل و سایر فرآوردههای مرتبط فعالیت داشته باشد اما با تمام توان فعال نیست و این مسئله کارگران آن را نگران کرده است و آنها اعلام کردهاند که در صورت خلع ید مالکان فعلی و حضور مدیریت جدید میتوانند شرکت را به روزهای اوج و درخشان خود بازگردانند.
این در حالی است که همه مسئولان درگیر در این مسئله از نمایندگان خوزستان گرفته تا نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ همه ضمن اینکه از خلع ید مالکان فعلی حمایت میکنند، اعلام کردهاند که رأی صادره به نفع کارگران و خلع ید مالکان فعلی است ولی این رأی هنوز ابلاغ نشده است.
۳ سال اعتراض کارگران
یکی از کارگران شرکت هفتتپه در همین زمینه در گفتوگو با اظهار کرد: از همه کسانی که در کنار کارگران هفتتپه بودند و اخبار هفتتپه را منعکس کردند و به گوش مردم رساندند و کارگران را حمایت کردند، تقدیر و تشکر میکنم.
وی، مدت زمان اعتراضات کارگری را سه سال بیان کرد و گفت: اعتراضات کارگران هفتتپه مسالمتآمیزترین، زیباترین و بزرگترین اعتراضاتی است که در عین سلامت و صحت، هیچگونه تشنجی در آن نبوده است.
این کارگر گفت: همه میدانند که ما برای این اعتراضات هزینه و بها دادیم.
وی ادامه داد: مشکلات و معضلات هفتتپه با ورود اصل کمیسیون ۹۰، ورود دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی و سازمان خصوصیسازی از سطح خوزستان به سمت کلان یعنی تهران ارجاع داده شد.
این کارگر با بیان اینکه در این زمینه چندین جلسه با کمیسیون اصل ۹۰ و سازمان خصوصیسازی و دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور برگزار شد، تصریح کرد: سه سازمان نظارتی در این قضیه یعنی سازمان خصوصی سازی از دولت و قوه مجریه، دیوان محاسبات کشور از قوه مقننه و بازرسی کل کشور از قوه قضائیه حضور داشتند و همه بر خلع ید و نااهل بودن مالک در هنگام و بعد از واگذاری شرکت هفتتپه تخلف صورت گرفته، متفقالقول بودند.
داوری به حق باشد
وی افزود: تأکید ما بر این بوده و هست که داوری در این امر صورت بگیرد، داوری به حقی باشد و طبق گزارشهای دیوان محاسبات، سازمان خصوصیسازی و سازمان بازرسی کل کشور باشد که در استان خوزستان داوری شد اما متأسفانه رأی به نفع کارفرما صادر شده است.
این کارگر اظهار کرد: بعد از صدور رأی به نفع کارفرما، همه ما را حمایت و در خصوص این رأی صادره اعتراض کردند و گفتند که «این رأی، بیهوده و باطل بوده و منصفانه نبوده» است.
وی گفت: بعد از این امر، پرونده هفتتپه به شعبه ۲۱ قوه قضائیه در تهران برای داوری دوباره ارجاع داده شد.
رأی خلع ید صادر شده است
این کارگر عنوان کرد: تمام تلاش ما بر این بوده است که این پرونده به اینجا برسد؛ زیرا رئیس قوه قضائیه گفته بود که «من دست مفسدان را قطع می کنم» و با این شعار وارد عرصه میدان شد؛ بنابراین ما تمام تلاش خود را کردیم تا این پرونده به اینجا برسد و اکنون این پرونده به آنجا رسیده و شنیدهها و شواهد دال بر این است که رأی خلع ید صادر شده اما این رأی هنوز ابلاغ نشده است.
وی اضافه کرد: ما کارگران هفتتپه مدتهاست که منتظر اعلام رسمی این رأی هستیم تا طعم شیرین عدالت به کام تلخ ما بیاید؛ آری ما شکر تولید میکنیم اما کام ما در اثر این بیعدالتی تلخ است، ما شیرینترین شکر و شهد را تولید میکنیم اما همچنان کام ما از بیعدالتی کارفرما که بر سر شرکت هفتتپه و کارگران آورد، تلخ است.
این کارگر تصریح کرد: آن همه آمار و ارقام از جمله سطح زیر کشت، میزان تولید و… که در سازمان خصوصیسازی ثبت شدهاند، دال بر نااهل بودن کارفرمای فعلی شرکت هفتتپه است و ما منتظر ابلاغ رأی خلع ید هستیم.
مالکان در حال خروج شکر هستند
این کارگر اظهار کرد: ما اکنون سرگردان ماندیم چرا که این مالکان فعلی دارند شکر را به صورت خام فروشی و با یک قرارداد سوری میان خودشان به طور مرتب از شرکت خارج میکنند؛ به طور مثال اگر قبلاً روزی ۱۰۰ تن شکر از این شرکت خارج میشد اما اکنون روزانه ۱۰۰۰ تن و با قیمتی بالغبر ۱۰ میلیارد تومان از شرکت خارج میشود.
وی عنوان کرد: حرف ما این است که اگر نفر بعدی بخواهد برای مدیریت این شرکت بیاید حداقل انگیزهای برای آمدنش داشته باشد و یا سرمایهای داخلی وجود داشته باشد نه اینکه همهچیز به چپاول، یغما و تاراج شده و آن نهاد، ارگان و یا فرد بعدی بخواهد با ترس و دلهره بیاید.
دعوت از آیت الله رئیسی
این کارگر افزود: ما منتظر هستیم تا رئیس قوه قضائیه به خوزستان بیاید، هفتاد روز قبل از آیت الله رئیسی دعوت کردیم تا به مسئله هفتتپه ورود کند و مشکلات کارگران را ببیند؛ از رئیس قوه قضائیه درخواست میشود که به خوزستان بیاید و مشکلات مردم را از نزدیک ببیند.
وی گفت: کماکان امیدوار هستیم که هرچه سریعتر رأی صادر شده در خصوص هفتتپه رسانهای و ابلاغ بشود تا کارگران با تلاش بیشتری برای یک حرکت نو، جهش نو و تولید واقعی آماده باشند و از همه رسانهها توقع داریم که دست در دست هم قرار دهند تا صدای مردم خوزستان برای عدالتخواهی برسد.
معیشت ۵ هزار خانوار در خطر
یکی دیگر از کارگر هفتتپه مشکلات این شرکت را بزرگ بیان کرد و گفت: پنج هزار خانواده معیشت و سرنوشت آنها وابسته به هفتتپه است ولی ضربههایی که مالکان به اسم بخش خصوصی و کارآفرینی وارد این شرکت کردند، جبرانناپذیر است و فکر نکنم بتوان آنها را جبران کرد.
«مسلم چشمه خاور» در ادامه افزود: در روزهای گذشته «میرکویی» رئیس هیئت داوری در مصاحبهای گفت «از نظر ما تخلفی انجام نشده است».
وی ادامه داد: طبق قرارداد سازمان خصوصی با اسد بیگی مالک شرکت مقرر شد که میزان تولید پایین نیاید و ریزش نیرو وجود نداشته باشد و محصولات شرکت طبق نامهای که سازمان خصوصی زده است، به صورت خام فروشی نباشد ولی متأسفانه با تمام این مدرکها و نامههایی که از خود سازمان خصوصیسازی به بیرون منتشر و در رسانهها پخش شد اما اسد بیگی شکر را به صورت خام میفروشد.
این کارگر کرد: این فرد یا افراد با عجله دارند اموال شرکت را غارت کنند و شکر را به طور خام یا همان شکر زرد با یک قرارداد سوری انتقال میدهند و بعد از آنکه شکر سفید شد، با قیمتی بیشتر به بازار میفروشند.
چشمه خاور گفت: اسد بیگی برخلاف قانوننامه سازمان خصوصیسازی کشور خام فروشی میکند و خط تولید تصفیه کارخانه را نیز تعطیل کرد؛ همچنین علاوه بر شکر خامی که از شرکت به صورت غیرقانونی خارج میشود، الکل و ملاس و فرآوردههای خوراک دام نیز به صورت روزانه از شرکت خارج میشود.
وی افزود: ما با توجه به پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله احمد نادری و سید نظام الدین موسوی و کعب عمیر که گفتهاند خلع ید به سکوی آخری و به مرحله آخر رسید، خواستار اعلام رسمی خبر خلع ید اسد بیگی هستیم.
چشمه خاور افزود: طبق گفته میرکویی رئیس هیئت داوری «ما تا پایان سال به مالکان مهلت میدهیم که آن تعهداتی را که دارند، انجام دهند» اما سوال اینجاست که حرف میرکویی باید برای ما ملاک باشد یا آن رأیی که در دستگاه قضائی و در دستگاه عدلیه کشور صادر شده؟ حرف یک حقوقدان کجا و رأی دادگاه و رأی ثبتی دادگاه کجا؟ و ما واقعاً ماندیم که در این قضیه چه کار کنیم!
بیمه کارگران پرداخت نشده است
این کارگر با تأکید بر اینکه بیمه پرسنل مهمترین چیز برای کارگر هست و حتی از حقوق مهمتر است، بیان کرد: بیمه پرسنل از ماه هشتم تا دهم امسال پرداخت نشد و این در حالی است که اسد بیگی فقط بیمه برج ۱۱ را پرداخت کرد تا پرسنل بتوانند دفترچه خود را تمدید کنند.
چشمه خاور با تأکید بر اینکه نبودن سه ماه بیمه در سابقه بیمه خللی ایجاد میکند، افزود: این کار نیز در سال ۹۵ انجام شده بود و وقتی که استعلام میگیریم، میبینیم که سه ماه بیمه وارد نشده است و اسد بیگی باید بیمه ما را پرداخت کند ولی متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداد.
وی اظهار کرد: اسد بیگی شرکت را به اسم ورشکسته تحویل گرفت و در آن سال، ۵۷ تن شکر سفید در انبار کارخانه وجود داشت اما این روند برخلاف قانون است؛ یعنی سازمان خصوصیسازی به هیچ عنوان حق واگذاری شرکت ورشکسته را به کسی ندارد.
این کارگر اضافه کرد: اسد بیگی به اسم شرکت ورشکسته، هفتتپه را تحویل گرفت و بعد از چهار سال عملکرد آنها هر سال روند نزولی دارد چرا که آن آیتمهایی که ما در تولید شکر داشتیم، توسط مدیریت این فرد و یا افراد به پایینترین مرحله رسیده است.
چشمه خاور اظهار کرد: قائممقام شرکت از تهران این شرکت را مدیریت میکند، مگر میشود یک نفر به طور تلفنی یک مجموعه ۲۴ هزار هکتاری را اداره کند؟ این غیرممکن است چرا که مدیرعاملان گذشته خودشان در هنگام بهرهبرداری شخصاً حضور داشته و خواب و زندگی نداشتهاند.
نامه به رئیس قوه قضائیه
جمعی از کارگران شرکت کشت و صنعت هفتتپه در نامهای به رئیس قوه قضائیه، خواستار ابطال واگذاری این شرکت شدند.
به گزارش خبرگزاری رکن آنلاین، جمعی از کارگران شرکت کشت و صنعت هفتتپه در نامهای به رئیس قوه قضائیه، خواستار ابطال واگذاری این شرکت شدند و اعلام کردند که به رغم نامههای سازمان خصوصی سازی مبنی بر ممنوعیت خام فروشی کارفرماهای فعلی کماکان با سرعتی عجیب در حال خارج کردن شکر بوده و هیچ نهادی نظارت بر عملکرد آنان و صیانت از اموال شرکت ندارد.
در این نامه آمده است: «ما کارگران هفتتپه که طی سالهای اخیر به دلیل بیدرایتی دولت و حیف و میل بیت المال با خصوصی سازی غلط هفتتپه دست به گریبان بودهایم و در تمام این سالها از تمامی مجراهای قانونی پیگیر بازگشت این قطب عظیم صنعتی به بیت المال بوده و در این راه هزینههای فراوان مادی و معنوی نیز دادهایم اینک که با مجاهدت ما کارگران و پیگیری برخی دلسوزان کشور پرونده خلع ید از مالک فعلی پس از طی هفت خوان به ایستگاه آخر یعنی قوه قضائیه رسیده است و طبق اخبار غیررسمی قاضی شجاع مربوطه رأی به فسخ قرارداد واگذاری و خلع ید از مالک فعلی داده ولیکن به دلایلی که بر ما کارگران و افکار عمومی جامعه مستور است تاکنون به طور رسمی این رأی ابلاغ نگردیده است».
در ادامه این نامه آمده است: «در این میان مع الاسف علیرغم نامههای سازمان خصوصی سازی مبنی بر ممنوعیت خام فروشی کارفرماهای فعلی کماکان با سرعتی عجیب در حال خارج کردن شکر بوده و هیچ نهادی نظارت بر عملکرد آنان و صیانت از اموال شرکت ندارد فلذا با توجه به جمیع جهات و با توجه به اهمیت ویژهای که این ایام و حتی دقایق و ثانیهها برای نجات هفتتپه دارد خواهشمندیم همچون کشت و صنعت دشت مغان و کارخانه قند یاسوج ابطال واگذاری کشت و صنعت نیشکر هفتتپه را نیز با قاطعیت همیشگی اعلام نموده و این امر مهم ر ا منوط به سفر استانی خود نکنید تا ما کارگران این صنعت بزرگ کام تلخمان در این ایام پایان سال شیرین شود و با قدرت و انگیزه صد چندان و با فکری آسوده به احیای این قطب تولیدی بپردازیم و این امر جز به دستان شما میسر نخواهد شد لذا امیدواریم کارگران هفتتپه را بیش از این چشم انتظار باقی نگذارید و برای صیانت از اموال عمومی هرچه سریعتر خبر ابطال واگذاری را اعلام نمائید که انشاالله آیندهای روشن در انتظار این منطقه خواهد بود».
رأی به زودی صادر میشود
در این میان نماینده مردم شوش در مجلس نیز گفت: بر اساس صحبتهایی که مطرح شده است، رأی شرکت نیشکر هفتتپه در روزهای آتی صادر خواهد شد.
محمد کعب عمیر به آخرین وضعیت پرونده نیشکر هفتتپه اشاره کرد و گفت: جلسات متعددی درباره پرونده نیشکر هفتتپه برگزار شد تا وضعیت آن نهایی شود اما در مجموع تصمیمی که به نفع کارگران باشد، اتخاذ نشده است.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از پیگیریها و تلاشهای صورت گرفته برای احقاق حقوق کارگران در نهایت پرونده نیشکر هفتتپه برای تصمیمگیری نهایی به قوه قضائیه ارجاع داده شد که بر اساس صحبتهایی مطرح شده، در روزهای آتی رأی صادر خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: شرکت نیشکر هفتتپه متعلق به کارگران است و باید به آنها برگردد و در این راستا نیز از همان ابتدای ورود به مجلس از هیچ تلاشی در این رابطه دریغ نکردیم.
وی گفت: بر اساس آنچه گفته شده رأی به صورت شفاهی صادر شده و در انتظار اطلاعرسانی آن هستیم؛ ضمن اینکه آیت الله رئیسی از حق کارگران نمیگذرد و مطمئناً در این پرونده هم همچون پرونده شرکت مغان و قند یاسوج عمل خواهد کرد؛ لذا کارگران هفتتپه منتظر عیدی دستگاه قضا هستند.
به گزارش خبرگزاری رکن آنلاین، کارگران شرکت نیشکر هفتتپه ماههاست که با وجود تلاشی که برای سرپا نگه داشتن شرکت دارند، خواهان خلع ید مالکان این شرکت هستند تا بتواند با مدیریت جدید، روزهای خوشی را برای این شرکت رقم بزنند.