«فروردین حرّا» در دیّر
مردم طبیعت دوست بندر دیّر به همراه دوستداران محیط زیست عصر روز جمعه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۰ در آیین کاشت ۱۲۰۰۰ نهال حرّا شرکت کردند و با دستان خود به جنگل در معرض تهدید شهر خود جان تازه بخشیدند.
در این آیین برای تقدیر از فعالان محیط زیست کشور، نهال های کاشته شده، در قالب شناسنامه ای سبز به نام آنان مزین شد تا یادگار تلاش و مجاهدت آنان در راه حفظ این زیست بوم برای همیشه در یاد زمین مهربان بندر دیّر نقش ببندد.
در محدوده ای تحت عنوان “نام آوران سبز حرّا”، نهال ها به نام مشاهیر محیط زیست کشور همچون زنده یاد دکتر کریم ساعی، زنده یاد اسکندر فیروز، زنده یاد هادی فهیمی، بانو مه لقا ملاح، اسماعیل کهرم، فریبرز غیبی، محمّد درویش و… نامگذاری شده تا اینگونه از تلاشهای ایشان در راستای حفظ طبیعت ایران زمین تقدیر شود.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، اجرای پروژه تکثیر لارو میگو و آغاز عملیات عمرانی آن در مجاورت جنگل حرّای بندر دیّر، این زیست بوم را در معرض تهدید و تخریب قرار داد که فعالان محیط زیست و مردم دیّر در اعتراض به این اقدام بارها تجمع کرده و پویش های مختلفی را برنامه ریزی کرده اند.
فعالیت ها و اعتراضات و طرح مطالبات مردم دیّر در زمینه محافظت از تالاب و جنگل حرّا تا جایی ادامه یافت که «مسعود منصور»، رئیس سازمان منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری کشور طی نامهای رسمی دستور محفاظت از جنگل حرّا بندر دیّر را ابلاغ و محیط زیست نیز ممنوعیت تجاوز به محدوده جنگلها را اعلام کرد.
با این حال عملیات ساختوساز و حمل مصالح در مجاورت جنگل به صورت شبانه پیگیری شد، اما بندرنشینان دیّری همچنان برای حفاظت از این اکوسیستم ارزشمند و پیشگیری از خطری که در کمین تالاب دیّر و جنگل حرّا است، در تلاش و تکاپو هستند.
گفتنی است آیین نهال کاری در بندر دیّر و یکی از گوشه های زیبا و ارزشمند خلیج فارس در روز شنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت.
پایان خبر / تاریخ ما