به دیدار سفر رفتگان نروید/ویروس انگلیسی دوزمانه عمل می‌کند

دکتر محمود کریمی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: حوزه سلامت این روزها مانند کشاورزی است که زحمات زیادی برای تولید محصول متحمل شده ولی به یکباره آتش به خرمنش افتاده و تمامی دسترنج او به هدر رفته است. با وجود توصیه‌هایی که برای پیشگیری از وقوع پیک جدید کرونا شده بود، اما متاسفانه عده‌ای نشنیدند یا کم توجهی کردند و نتیجه آن شیب تند آمار مبتلایان در این روزهاست.

وی با تاکید بر اینکه نسخه اپیدمی پیک جدید ناشی از شیوع ویروس جهش یافته با نسخه اپیدمی سال گذشته ویروس ووهان متفاوت است، اظهار کرد: نسخه نجات ما از اپیدمی جدید کرونا رعایت شدید پروتکل‌هاست و باید همگان در رعایت دستورالعمل‌ها بویژه محدودیت‌های وضعیت نارنجی تلاش کنند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با اشاره به دیدوبازدیدها و مسافرت های نوروزی گفت: ازدیاد آمار مبتلایان و تغییر رنگ‌ها صرفا به دلیل دورهمی‌ها، تجمعات و خریدهای روزهای پایانی سال گذشته است و هنوز تبعات منفی متاثر از سفرها و دیدوبازدیدهای نوروزی آثار خود را نشان نداده‌اند و باید گفت روزهای سختی پیش روی ماست.

وی بیان کرد: قطعا مسافرین نوروزی پس از برگشت از سفر، ویروس‌های جهش یافته سایر نقاط کشور را به شهر خود می آورند و تلفیق آن روزهای سختی را در هفته‌های آتی به همراه خواهد داشت. درخواست عاجزانه می‌شود به هیچ وجه با افرادی که به سفر رفتند رفت و آمد نکرده و اجازه ندهید به منزل شما بیایند.

او با اشاره به دوزمانه عمل کردن ویروس جهش یافته، گفت: ویروس جهش یافته با رفتاری متفاوت در هفته اول ابتلا دارای یکی سری علائم است و در هفته دوم علائم دیگری از خود بروز می‌دهد. با کوچکترین علامت سریعا به مراکز درمانی و پزشک مراجعه شود و نگوییم که سرماخوردگی یا حساسیت فصلی است. با مشاهده کوچکترین علائم خود را قرنطینه کرده و از دیگران دوری کرده و به نزدیک ترین پایگاه سلامت و مرکز ۱۶ ساعته مراجعه و ارزیابی شود.

دکتر کریمی خواستار فاصله فیزیکی کارمندان و کارگران از همکاران خود در فضای کاری شد و افزود: پیک جدید به مراتب شدیدتر از گذشته شده و حداقل دو ماه درگیر شیوع آن خواهیم بود. هرچقدر رعایت پروتکل‌ها شدیدتر شده و میزان خودمراقبتی‌ها افزایش یابد زمان درگیری با پیک جدید کاهش خواهد یافت.

وی تاکسی‌ها، اتوبوس‌های شهری و ناوگان حمل‌ونقل عمومی را مرکز انتقال ویروس دانست و افزود: مخلوط شدن سوش ها در وسایط نقلیه عمومی منجر به درگیری بیشتر مردم خواهد شد. فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی بویژه اتوبوس‌ها باید با ظرفیت ۵۰ درصدی باشد و اجازه ندهیم مسافری در صندلی کناری ما بنشیند.

او افزود: در پیک اول، دوم و سوم شیوع کروناویروس، به دلیل عدم تردد شهرنشینان به روستاها، آسیب جدی متوجه جامعه روستایی نشد، اما در نوروز امسال شاهد حضور مسافران و گردشگران در روستاها بودیم و از آنجاکه خدمات مراقبتی در روستاها به مراتب کمتر از شهرهاست و از طرفی به دلیل حضور سالمندان در روستاها پیش‌بینی می‌شود آمار مبتلایان در نقاط روستایی نیز افزایش یابد.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه با اشاره به اینکه ویروس جهش یافته پس از سرایت، ظرف مدت چهار روز تاثیر خود را گذاشته و منجر به بستری شدن فرد مبتلا می شود، افزود: طبق مصوبات جدید ستاد استانی، گروه‌های شغلی دو، سه و چهار، از امروز، یکشنبه ۱۵ فروردین ماه تا زمان تغییر رنگ‌بندی تعطیل هستند. در صورت بروز تخلف و عدم توجه به مصوبات برخورد قانونی با متخلفان صورت خواهد گرفت. ممنوعیت برگزاری جلسات با بیش از ۱۵ نفر، عدم برگزاری نماز جماعت و نماز جمعه در این ایام از دیگر مصوبات است.

وی با تاکید بر اینکه هر شهروند باید مراقبت از خود و دیگران را یک وظیفه شرعی و اخلاقی بداند، گفت: از شهروندان انتظار می رود در صورت مشاهده تخلف از اجرای مصوبات اولا تذکر لازم را ارائه داده و در صورت عدم توجه مراتب را به پلیس و یا بازرسان دانشکده علوم پزشکی اطلاع دهند. به هیچ وجه اجازه برپایی مراسم جشن و عزا ندهیم و در صورت برگزاری مراسم جشن و عزای خانگی اطلاع دهید. اگر همراهی و همکاری مردم برای مبارزه با ویروس صورت نگیرد قطعا زمین‌گیر شده و به سرنوشت استان خوزستان دچار خواهیم شد.

دکتر کریمی تصریح کرد: تمامی فعالیت‌های ورزشی در ورزشگاه ها، تالارها، باغ تالارها، بازار، پاساژهای مسقف، بازار روز و مراکز تجمعی بالای ۱۵ نفر تعطیل است و رستوران‌ها و فست فودها باید غذای بیرون بر ارائه دهند. باید با عدم رعایت پروتکل‌ها به صورت قاطعانه برخورد شود و هر شهروند باید یک مامور سلامت برای حفظ سلامت خود و خانواده باشد. اگر بخواهیم به شرایط عادی برگردیم باید آحاد مختلف مردم مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند.

وی در ادامه از شناسایی ۲۹ نفر و بستری شدن ۱۰ نفر در ساوه و زرندیه در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: به طور کلی از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا به حال ۱۴۴۴۸ نفر در دو شهرستان ساوه و زرندیه به این بیماری مبتلا شده و متاسفانه ۳۴۰ نفر جان باخته‌اند.

او گفت: در حال حاضر ۶۱ نفر در ساوه در بیمارستان بستری هستند که از این تعداد ۱۰ نفر در شبانه روز گذشته بستری شده‌اند و دو نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.