توانایی تولید جوجه یکروزه در مرغداریهای کردستان فراهم است
خالد جعفری امروز(۲۱ فروردینماه) در دومین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ، در خصوص اقدامات انجامشده در راستای توزیع مرغ، اظهار کرد: با اصلاح قیمت مرغ بسیاری از موانع و مسائل حل شد و جو آرام در بازار استان مشاهده میشود.
وی توانایی تولید جوجه یکروزه در مرغداریها را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: بر اساس آمار مستند تولید جوجه یکروزه در کشور در وضعیت خوبی قرار دارد و با برنامهریزیهای صورت گرفته در استان موجب شده که میزان تولید جوجه یکروزه افزایش پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه استاندار کردستان با اشاره به اینکه سویا و ذرت بهاندازه کافی تأمینشده و کمبودی در این زمینه نداریم، ذکر کرد: شرایط نهاده طوری است که مرغدار تمایل دارد به اینکه کماکان تولید خود را ادامه دهد چراکه هر چه نهاده مصرف کند به این میزان تولید جوجه نیز بیشتر است در واقع مرغدار به ازای هر قطعه جوجه تولید بیشتری داشته باشد.
جعفری در ادامه با اشاره به اینکه استان بر اساس جوجه ریزی میتواند ۵۰ درصد تولید را تأمین شود، عنوان کرد: خروج مرغ از استان با برنامهریزی دقیق و با مجوز سازمان دامپزشکی باید صورت بگیرد لذا با توجه به مشکل کشور در کمبود مرغ اما اولویت نیاز استان است.
وی در راستای حمایت از مرغداران، گفت: مرغدار باید بر اساس فاکتور و قیمت مصوب به استانهای دیگر مرغ عرضه کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه استاندار کردستان گفت: در استان به اندازه کافی تولید مرغ داریم، مشکل افزایش تقاضای مردم است و دلیل آن هم این است که فکر می کنند قیمت ها افزایش پیدا خواهد کرد.
جعفری با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای تولید مداوم و مستمر، خاطرنشان کرد: نهاده لازم تا ۵۰ روز برای مرغداری ها تامین می شود که تشویقی برای جوجه ریزی مرغداری هاست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه استاندار کردستان به تأمین مرغ در بازار استان اشاره کرد و افزود: اگر این آرامش را در بازار ادامه داشته باشد مطمئناً در ماه رمضان مشکلی در تأمین مرغ نخواهیم داشت و مردم بهاندازه نیازشان خرید میکنند.
جعفری با اشاره به اینکه مرغدار باقیمت ۱۷ هزار و ۲۰۰ سود خوبی خواهد برد، عنوان کرد: به نفع مرغداری ها است که تولید مرغ داشته باشد چون از تولید سود بهتری خواهد برد تا اینکه نهاده را به قیمت آزاد به فروش برساند و با توجه به اینکه نهاد موجود است میتواند تولید را افزایش دهد.
وی از سازمان ذیربط درخواست کرد شرایطی را فراهم کنیم که حتی یک قطعه جوجه یک روزه از استان ما قاچاق نشود.
محمد فرید سپری،رئیس جهاد کشاورزی استان کردستان، هم در این جلسه گفت: در سال ۹۸ در جمع ۴۴میلیون و ۲۷۶ هزار قطعه جوجه ریزی شده و در سال ۹۹ به ۴۴ میلیون ۸۵۳ قطعه رسیده که منفی یک درصد جوجه ریزی در استان کاهش داشت که با توجه به مباحث کرونا در استان به نسبت وضعیت خوبی داشتهایم.
وی افزود: در سال گذشته ۳.۶ دهم درصد جوجه ریزی کشور در استان کردستان محقق شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان کردستان، با اشاره به اینکه در فروردینماه سال ۹۸ دو میلیون و ۲۰۱ هزار قطعه در استان جوجه ریزی شد، بیان کرد: در فروردینماه سال ۹۹ در مدت مشابه سال گذشته یکمیلیون و ۹۸۰ هزار قطعه جوجه ریزی شد و امسال نیز در این ۲۱ روز دو میلیون و ۴۹۴ هزار و ۷۹۵ قطعه جوجه ریزی شده که نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش جوجه ریزی داشتهایم.
سپری همچنین به تخم نطفهدار اشاره و بیان کرد: در اسفندماه سال ۹۹ سه محموله ۴۸۹ هزار و ۲۰۰ قطعه با مجوز دامپزشکی به اقلیم کردستان صادرات داشتهایم که در حال حاضر از این اقدام جلوگیری شده است.
وی به لاشه فروشها نیز اشاره کرد و افزود: هر جا مشکلی باشد مربوط با لاشه فروشها است که در این زمینه خواستار نظارت بیشتر هستیم.
سید احمد ذکریایی نژاد، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با اشاره به وضعیت جوجه ریزی در استان گفت: در اسفندماه سال گذشته بهطور متوسط ۵۸ هزار و ۳۷۱ قطعه در کشتارگاههای استان جوجه کشتار شد که وزن زنده آنها ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ کیلو بوده است.
وی ادامه داد: در فروردین امسال حدود ۷۹ هزار و ۸۱۵ قطعه روزانه در کشتارگاههای استان با وزن زنده ۲۵ هزار و ۱۱۷ کیلو کشتار شده که نسبت به اسفندماه سال گذشته رشد قابلتوجه ای داشتهایم.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان، وضعیت تولید جوجه در استان را بسیار خوب عنوان کرد و افزود: سال گذشته ۹۵ هزار تن جوجه تولید شد که فقط ۳۵ هزار تن در استان کشتار و مابقی به شکل مرغ زنده از کردستان خارجشده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۷۰۰ تن مرغ منجمد خریدار شده است، ذکر کرد: در حال حاضر ۲۲۱ تن مرغ منجمد با تاریخ دی و بهمنماه سال ۹۹ موجود است که از کشتارگاههای استان خریداریشده اما با توجه به تولید مرغ در استان توزیع مرغ منجمد به زمان دیگری موکول میشود.
ذکریایی نژاد به توزیع نهاده اشاره و ذکر کرد: ۵ هزار و ۷۵۵ تن ذرت و هزار و ۸۰۰ کنجاله سویا به مرغداران توزیعشده است.
محمد دره وزمی رئیس صنعت، معدن و تجارت استان وضعیت مرغ را در استان خوب ارزیابی کرد و گفت در استان مشکلی در خصوص مرغ نداریم و باقیمت ۲۴ هزار و ۸۸۰ تومان به فروش میرسد.
شهریار حنیفی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان،همچنین خواستار نظارت کامل در خصوص خروج مرغ به استانهای دیگر شد و گفت: با توجه به اینکه به ماه رمضان نزدیک میشویم درخواست داریم با نظارت کامل مرغ توزیع شود که مردم دچار کمبود نشوند.
افشین مروتی، رئیس مبارزه با اداره قاچاق مرزبانی استان کردستان، با اشاره به اینکه قاچاق جوجه و مرغ به علت اختلاف قیمت انجام میشود، گفت: در سال ۹۹ تعداد دو میلیون و ۱۴ هزار و ۹۸۱ قطعه جوجه یکروزه به ارزش بیش از صد میلیارد ریال کشف شد.
وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۰ تاکنون تعداد ۳۱۶ هزار و ۴۰۰ قطعه به ارزش ۱۶ میلیارد ریال کشفشده است.
مروتی ذکر کرد: مرغ زنده در سال گذشته ۹ هزار و ۷۲۱ قطعه به ارزش سه میلیارد ریال و امسال یک هزار و ۹۶۰ قطعه به ارزش ۵۸۸ میلیارد ریال کشفشده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۶ هزار و ۳۱۰ کیلوگرم تخممرغ به ارزش بیش از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و در سال ۱۴۰۰ تاکنون یک هزار و ۹۳۸ کیلوگرم به ارزش ۴۲۵ میلیون ریال از طریق عوامل مرزبانی کشف و ضبطشده است.
مروتی گفت: در روز گذشته در مرز بانه با توجه به حساسیت موضوع طرح ولایت اجرا شد که تعداد ۲۱ هزار قطعه جوجه یک روزه، ۳۰۰ قطعه مرغ زنده و ۴۰۰ کیلوگرم تخم مرغ کشف شد.
وی یادآور شد: در خصوص بحث قاچاق جوجهها، مرغ و تخممرغ درخواست داریم بهراحتی وارد حوزه مرزی نشوند و نظارت بیشتری داشته باشد که قاچاق با این حجم انجام نشود.
پایان خبر / تاریخ ما