هفت هزار هکتار کانون آلوده سوسک‌های چوبخوار /هشدار حمله مجدد ملخ‌ها

خسرو عمرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما عنوان کرد: هجوم ملخ‌ها و جمعیت این آفت در استان بوشهر کاملاً کنترل و مهار شده است مگر اینکه دسته‌جات جدیدی وارد شوند و یا اینکه ملخ‌های باقیمانده، تخم‌ریزی کرده و پوره‌های ملخ ظاهر شود. ما همچنان در حال ردیابی بوده و به محض ورود و حمله دسته‌جات جدید و یا پوره‌های ملخ -که اوایل فروردین وارد شدند- تخم‌ریزی کرده و ظاهر شوند تا اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود: فعلا وضعیت آرام است و در حال حاضر از حیث ملخ‌ خطری وجود ندارد ولی هشدار هم برای ورود و هم پوره ملخ‌ها وجود دارد.

این مسئول درباره آفات چوبخوار نخیلات خاطرنشان کرد: آفات مختلف چوبخوار نخیلات را تهدید می‌کند، سوسک شاخک بلند و سوسک کرگدنی جزو سوسک‌های چوبخوار نخیلات هستند که در استان بوشهر وجود دارند و با توجه به کمبود شدید منابع آبی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی و تغییر اقلیم این آفات مهاجم‌تر شده‌اند و در سطح گسترده‌ای از نخیلات استان خسارت وارد می‌کنند.

معاون جهاد کشاورزی بوشهر با اشاره به خسارت آفات چوبخوار اظهار کرد: برآورد ما این است که نزدیک به ۷ هزار هکتار کانون‌های آلوده هستند، در واقع از حیث آفات چوبخوار بین پنج تا هفت هزار هکتار کانون آلوده داریم؛ البته در جاهای دیگر هم وجود دارد اما در این گستره سطح آلودگی و جمعیت آفت بالا است.

عمرانی با اشاره به اقدامات مقابله‌ای برای مبارزه با این آفت گفت: طرح تحول نخلستان که بحث اصلی آن اصلاح شیوه آبیاری است که همزمان با آن می‌توان عملیات به‌باغی را بهتر انجام داد، حذف و جایگزینی نخیلات قدیمی غیراقتصادی، اصلاح و نوسازی باغات درجه دو، کنترل به روش‌ شیمیایی (سمپاشی) و غیرشیمیایی از جمله راه‌های مدیریت این شرایط است.  

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.