فعال شدن هر گسل بزرگ تهران ۱۰میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد

اسماعیل نجار معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار «تاریخ ما»، درباره خطرات زلزله در تهران اظهار داشت: خطر زلزله در تهران فروکش نمی کند پس بحث آن هم نباید فروکش کند. از نظر روان شناسی هم وجود اضطراب ملایم برای انسان موثر است چون دنبال راهکار می رود. اگر این مقدار اضطراب وجود نداشته باشد، دغدغه ای هم وجود نخواهد داشت. مسئولان هم این اضطراب را دارند.

وی ادامه داد: من آنچه مطرح می کنم به دنبال سال ها مطالعه ام در این زمینه است که گسل های بزرگی در تهران داریم که هر لحظه ممکن است فعال شود. قدرت فعالیت این گسل ها نیز طبق برآورد کارشناسان تا ۷.۴ ریشتر است. هر گسل بزرگی در تهران که فعال شود ۲ میلیون نفر را به صورت مستقیم و ۸ میلیون نفر را به صورت غیر مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد.

رئیس سازمان مدیریت بحران بیان کرد: راهکاری که ما مدام پیشنهاد می دهیم آموزش، نظارت بر ساخت و سازها و استفاده از مصالح استاندارد است. شما نگاه کنید در منطقه فولادی در سر پل ذهاب که بیشترین ضربه را در زلزله غرب کشور از آن ناحیه خوردیم، شما ساختمانی را می بینید که بعد از زلزله سرپاست و حتی شیشه هایش هم نشکسته است. ما باید به سمتی برویم که چنین ساختمان هایی داشته باشیم. هزاران بار هم گفته ایم که اگر ژاپن توانسته از زلزله ها ایمن بیرون بیاید برای این بوده که خود را ایمن کرده است. دانش و توانی که آنها دارند را ما هم در اختیار داریم.

نجار در ارتباط با تاثیر آموزش و پرورش در مباحث آموزش در حوزه زلزله بیان کرد: ما معتقد هستیم آموزش و پرورش پتانسیل بالایی برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی دارد. ۱۳ میلیون دانش آموز داریم که آنها می توانند حساسیت به زلزله را به خانه هایشان ببرند و به تک تک اعضای خانواده منتقل کنند. در بیستمین مانور زلزله ای هم که برگزار کردیم بر همین موضوع تاکید کردیم. اما باید این کار با جدیت پیگیری شود. باید مدارس مقاوم شوند و خود محل فرماندهی محله در زمینه پیشگیری و در وقت زلزله باشند. راه درازی در پیش داریم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه با تغییر اقلیم زمین ۱.۷ درجه گرم تر شده است، جنوب غرب تهران را به دلیل مشکلات فرونشست زمین بیشتر از باقی نقاط تهران در معرض این آسیب عنوان کرد و گفت: البته خوشبختانه فرونشست در جنوب غربی استان تهران از ۱.۴ میلیمتر نشست در روز به کمتر از ۰.۸ رسیده است. ما به دنبال راهکارهایی برای کاهش این مشکلات هستیم. اما به هر حال مدل های بارشی هم در کشور ما تغییر کرده است و برداشت بیشتری از آب های زیرزمینی صورت می گیرد که خود مشکل ساز بزرگی است.

معاون وزیر کشور در ادامه اظهار کرد: شما تهران را که نگاه کنید از دامنه کوه تا انتهایی ترین نقطه ای که به چشم می آید یا سیمان ریخته ایم، یا آسفالت و … اجازه نمی دهیم آب باران به زمین فرو برود. با شهرداری صحبت کرده ایم که نهرها را سیمان و سنگ نکنند و اجازه بدهند آب باران به سفره های زیرزمینی فرو برود. متاسفانه با اجرای طرح فاضلاب تهران تقریبا همه چاه ها حذف شدند که خود مشکل دیگر شهر تهران است. ما به دنبال غنی کردن سفره های زیرزمینی هستیم. همچنین باید وزارت کشاورزی برداشت کمتری از سفره های زیرزمینی داشته باشد.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.